Mirkirst Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 No nieżle :D Pytanko mam do Ciebie... czy Core Voltage zwiększyłeś w biosie? Nie . Bo coś nie działało na gigusiu. Ale teraz mam jeszcze ati tray tols i z ciekawości sprawdze. Mam pencilmoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Cavarr podaj źródło postu jeśli można prosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 [gluteus maximus] ten ATT. Okienko z animacją się mi uruchamia, a w środku nie ma animacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) bo to nie atitool tylko ati tray tools zupelnie inny program :| - nie pamietam żeby mial okienko z animacja Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 A ma....Samolocik zamiast włochatej kostki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 aa tak - ale chyba nie samolocik a statek kosmiczny czy cos takiego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak o ten niebieski statek kosmiczny mi chodziło :P . Ktoś już testował tego ATT i ma takie problemy z tą animacją jak ja? Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Pewnie zasilacz Ci nie wyrabia....Spokojnie -żartuję B-) .Pod jakim systemem testujesz(może ma to znaczenie)?Ja piszę z kompa na 9550 AGP więc nie sprawdzę ,bo bez sensu, a na V64 dopiero jutro będę wiedział.A profile itp. działają?Tam jest jeszcze link do jakiegoś FIXa czy coś... @umówmy się na niebieski kosmiczny samolocik :wink: Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Więc tak, ja siedzę na V64 i sobie fixa już zrobiłem żeby sterki do ATT działały, a ten cholerny niebieski kosmiczny samolocik mi ucieka jak tylko okienko uruchamiam, dodatkowo program ma muła albo się wiesza jak za szybko się poruszam po opcjach... Jak już mówiłem ten ATT to [gluteus maximus] jakich mało, możliwe też, iż fix nie pracuje za dobrze. Profili nie robiłem bo testy tego programu już sobie odpuściłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Pro forma nie zważając ,że się ośmieszam ,sprawdziłem toto na Szafirku 9550(nawet nie modowanym na 9600 hihi) no i tutaj działa oczywiście jak należy i CholNKS też jest i "się kręci".Trochę mi mina zrzedła OCM4n14k po Twoich problemach...A już się cieszyłem :sad: .Wieczorkiem zobaczę u siebie i napiszę jutro co wyszło z worka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) :D Vgpu 1.29V hehe karta coraz bardziej mi pasi. 900 na rdzeniu bez problemu jak podniose na 1.32V ale czy warto? co się spali pierwsze hehe Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez Mirkirst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Dawajcie wyniki z cięższych benchów takich jak np. Vantage. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Więc tak, ja siedzę na V64 i sobie fixa już zrobiłem żeby sterki do ATT działały, a ten cholerny niebieski kosmiczny samolocik mi ucieka jak tylko okienko uruchamiam, dodatkowo program ma muła albo się wiesza jak za szybko się poruszam po opcjach... Jak już mówiłem ten ATT to [gluteus maximus] jakich mało, możliwe też, iż fix nie pracuje za dobrze. Profili nie robiłem bo testy tego programu już sobie odpuściłem. Probowalem ATT i AT na v64 i powiem tak , tylko riva tuner sie nadaje zeby uzywac z tym systemem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyss Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 gdzie załączacie widoczek samolotu? nie mogę go zlokalizować w opcjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F4lkon Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 No to podaje z nowej : 6152 pkt. WoW :D Jak to zrobiłeś? Chłodzonko referencyjne? Robiłeś coś z ta kartą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) 1. Całkiem wiarygodne plotki krążą że ATi specjalnie ograniczyło wydajność w furmarku aby ograniczyć wydzielanie ciepła w nim. 2. Zegar w 2D nie ma prawie żadnego wpływu na pobór prądu, natomiast 700mhz na pamięciach w 2D to około 40W, nie znam danych z 3D. Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Hmm no niby dziala to ATT ale predkosc pamieci mam ograniczoną do 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Więc tak, ja siedzę na V64 i sobie fixa już zrobiłem żeby sterki do ATT działały, a ten cholerny niebieski kosmiczny samolocik mi ucieka jak tylko okienko uruchamiam, dodatkowo program ma muła albo się wiesza jak za szybko się poruszam po opcjach... Jak już mówiłem ten ATT to [gluteus maximus] jakich mało, możliwe też, iż fix nie pracuje za dobrze. Profili nie robiłem bo testy tego programu już sobie odpuściłem. No coz, zeby ten program dobrze działał to trzeba go pierw rozpracowac. :rolleyes: Ostatnim razem korzystałem z niego za czasów X1900XT, czyli jakies 2 lata temu i jak do tej pory wiele sie nie zmienił. Takze konfiguracja zajeła mi jakies 5min. 3074714[/snapback] Probowalem ATT i AT na v64 i powiem tak , tylko riva tuner sie nadaje zeby uzywac z tym systemem :) ATT ma wiecej funkcji niz RT, a podkrecanie jest bajecznie proste wiec gdzie widzisz ta przewage RT? Hmm no niby dziala to ATT ale predkosc pamieci mam ograniczoną do 1000 Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez new332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 hmm ty masz 2350 ... mem . u mnei max jest 2000 moze jakis inny user 4870 tetowal ta wersje ATT - jak u neigo z zegarami dl pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 hmm ty masz 2350 ... mem . u mnei max jest 2000 moze jakis inny user 4870 tetowal ta wersje ATT - jak u neigo z zegarami dl pamieci ?Przeciez dałem screena z zaznaczonymi opcjami ktore masz przestawic. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 hehehe a sorry rano bylo i nie zauwazylem :) cofam wiec pytanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) korzystałem z niego za czasów X1900XT Wiesz ja korzystałem z niego jak miałem 9550 i 9800, ale teraz mam dziwaczne problemy z tym okienkiem od animacji. Ty masz V64 czy V32? Możliwe, że coś u mnie się kopie, a i jeszcze jakie sterowniki do Radeona posiadasz? Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacRisto Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witam. Od razu zaznaczę, aby nie traktować mnie jak jakiegoś trolla :) Po prostu traktujcie mnie jako kolesia, który dotychczas w ogóle nie obcował z radosławami (ach ta nvidia :P) i ma problem (dość ważny dla niego :/) A więc tak, najpierw moja specyfikacja: Intel E7200, Gigabyte EP-43-DS3L, OCZ 2gb, oraz nieszczęsny Gaindward Radeon 4850. Zasilacz to Chieftec 450W Na razie mam XP, więc włożenie drugiej kości ram nie miałoby większego sensu (bo kupiłem 2x2gb), dlatego jadę z jedną kością w signalu. Problemy z radkiem zaczęły się chyba od samego początku. Najpierw było to niespodziewane wyłączenie się obrazu (tak jakby po poprostu karta przestała działać) Potem na szczęście zaczęło się pojawiać coś bardziej sensownego - błąd stop, w którym mogłem przeczytać, że problem najprawdopodobniej pochodzi od pliku atidvi.dll (dokładnie już nie pamiętam nazwy, ważne że chodzi o bibliotekę sterownika ati), dodatkowo windows uraczył mnie informacją że błąd pojawił się przy "zapisywaniu do pamięci fizycznej". Oczywiście takie wykrzaczanie zdarzało/zdarza się bardzo często (naprawdę bardzo). Sterowniki jakie posiadam to najnowsze 8.7. Zasilacz wydaje mi się że jest w porządku (podobno dobry i ma w zupełności starczyć na ten config) Chłodzenie w mojej obudowie to oprócz coolera na procek, jeszcze dwa wiatraczki (przód; tył), zresztą obudowa jest cały czas otwarta. Do wyświetlania obrazu używam przejściówki DVI-D-sub ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia. Słuchajcie, nie mam pojęcia co mam robić. Zasilacz ok, chłodzenie ok, takie rzeczy nie powinny występować! Procek był podkręcany raz, do 2,7Ghz, ale po takich ekscesach, przywróciłem mu domyślną wartość... Gdybyście chcieli jeszcze jakieś dane, to piszcie. Z góry naprawdę dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Wiesz ja korzystałem z niego jak miałem 9550 i 9800, ale teraz mam dziwaczne problemy z tym okienkiem od animacji. Ty masz V64 czy V32? Możliwe, że coś u mnie się kopie, a i jeszcze jakie sterowniki do Radeona posiadasz?Vista x64, sterowniki 8.7. Przeinstaluj ATT, musisz miec cos skopane bo u mnie działa az miło. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal3433 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witam. Od razu zaznaczę, aby nie traktować mnie jak jakiegoś trolla :) Po prostu traktujcie mnie jako kolesia, który dotychczas w ogóle nie obcował z radosławami (ach ta nvidia :P) i ma problem (dość ważny dla niego :/) A więc tak, najpierw moja specyfikacja: Intel E7200, Gigabyte EP-43-DS3L, OCZ 2gb, oraz nieszczęsny Gaindward Radeon 4850. Zasilacz to Chieftec 450W Na razie mam XP, więc włożenie drugiej kości ram nie miałoby większego sensu (bo kupiłem 2x2gb), dlatego jadę z jedną kością w signalu. Problemy z radkiem zaczęły się chyba od samego początku. Najpierw było to niespodziewane wyłączenie się obrazu (tak jakby po poprostu karta przestała działać) Potem na szczęście zaczęło się pojawiać coś bardziej sensownego - błąd stop, w którym mogłem przeczytać, że problem najprawdopodobniej pochodzi od pliku atidvi.dll (dokładnie już nie pamiętam nazwy, ważne że chodzi o bibliotekę sterownika ati), dodatkowo windows uraczył mnie informacją że błąd pojawił się przy "zapisywaniu do pamięci fizycznej". Oczywiście takie wykrzaczanie zdarzało/zdarza się bardzo często (naprawdę bardzo). Sterowniki jakie posiadam to najnowsze 8.7. Zasilacz wydaje mi się że jest w porządku (podobno dobry i ma w zupełności starczyć na ten config) Chłodzenie w mojej obudowie to oprócz coolera na procek, jeszcze dwa wiatraczki (przód; tył), zresztą obudowa jest cały czas otwarta. Do wyświetlania obrazu używam przejściówki DVI-D-sub ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia. Słuchajcie, nie mam pojęcia co mam robić. Zasilacz ok, chłodzenie ok, takie rzeczy nie powinny występować! Procek był podkręcany raz, do 2,7Ghz, ale po takich ekscesach, przywróciłem mu domyślną wartość... Gdybyście chcieli jeszcze jakieś dane, to piszcie. Z góry naprawdę dzięki za pomoc. Wgraj najnowszego biosa do plyty glownej ze strony gigabyte, pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 szybkie pytanie czy bloki wodne full cover od 3850/3870 pasują na 4850? np taki zalman: http://www.cooling.pl/zalman-zmgwb38503870...ukt,550714.html bo wygląda jakby miał niepasować ;] a z drugiej strony zapewnia ładne chłodzenie pamiątek i zasilania.. 2ga sprawa - czym najlepiej wypełnic nierówności? czy np. blacha miedziana daje radę? (drogie, ale mozna czasem dostać ścinki 1mm grubości za grosze w wartatach blacharskich) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebakPL Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Może mnie ktoś oświecić dlaczego jak zainstalowałem ATi Tray Tools niemogłem tym programem podkręcić karty do większego taktowania niż 640/1000 a Expert Toolem spokojnie podnoszę te wartości do 655 i 1010 ? Po drugie czy po odnistalowaniu CCC karta nadal będzie się przełączała mniędzy trybem 2D/3D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Po drugie czy po odnistalowaniu CCC karta nadal będzie się przełączała mniędzy trybem 2D/3D?Chwalić wszystkich Bogów Olimpu -tak :rolleyes: .To siedzi u niej w BIOSie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ATT ma wiecej funkcji niz RT, a podkrecanie jest bajecznie proste wiec gdzie widzisz ta przewage RT? W tym , ze dziala i nie wiesza sie od czasu do czasu bez powodu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Ustawienia sprzetowe->Ustawiania podkrecania. Tam klikasz "Dołacz czestotliwosci do profilu", wybierasz interesujace cie napiecie, ustawiasz zegary, klikasz "Zastosuj" i zapisujesz profil. Pozniej tworzysz drugi do 2D/3D w ten sam sposob. A zeby tryby sie przełaczały wchodzisz Ustawienia sprzetowe->Auto podkrecanie i tam juz chyba sobie poradzisz. Juz na zas pisze - klika postów wyzej jest napisane jak zwiekszyc limit podkrecania pamieci. ;) idle: 3075361[/snapback] W tym , ze dziala i nie wiesza sie od czasu do czasu bez powodu :) Mi zawsze działa i działało, i nie wiesza sie bez powodu. To samo RT. Wszystko to kwestia odpowiedniego skonfigurowania. Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez new332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...