Skocz do zawartości
cavarr

Ati Radeon HD4850/4870

Rekomendowane odpowiedzi

Ponawiam pytanko :D

Czy w ATT jest możliwość kręcenia na raz dwóch kart?? bo sie nie doszukałem :)

Bolus1: z tego co wiem na guru3d jest wersja 1.3.6.1042, pobierz wersje 1.5.8.1260 Beta na niej śmiga cacy :)

Dzięki Ci dobry człowieku okazało się że działa :) jakiś prosty program do edycji biosu i prosty program do flashowania (z pod windowsa) biosu grafiki oczywiście :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysylaja chyba do Polski, bo w danych teleadresowych mozna taki kraj wybrac ;) A przesylka to zalezy czy kurierem czy RoyalMail. Ja do IRL placilem 14 funciakow wiec troche duzo. Za kuriera wolali juz 22 funty. Najlepiej zaloz sobie tam konto i sprawdz ile...ale chyba bedzie sie bardziej oplacac kupic referenta i do tego tego nowego arctica ;)

chodzi o to ze gtx 280 tam jest za 199 funtow wiec maluto 800 zl za taka karte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysylaja chyba do Polski, bo w danych teleadresowych mozna taki kraj wybrac ;) A przesylka to zalezy czy kurierem czy RoyalMail. Ja do IRL placilem 14 funciakow wiec troche duzo. Za kuriera wolali juz 22 funty. Najlepiej zaloz sobie tam konto i sprawdz ile...ale chyba bedzie sie bardziej oplacac kupic referenta i do tego tego nowego arctica ;)

Ale zdaje się że wymagają od jakiegoś czasu żeby im przesłać skany dokumentów (paszport, ID) i coś na potwierdzenie adresu jeśli inny niż w dokumentach.

Słyszałem tez o problemach z kartami kredytowymi z PL. Ale może się to zmieniło.

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się ,że TOTO nadaje się do chłodzenia naszych kart :wink: .A że jakoś taniej niż widziałem to może ktoś capnie....

jak ja żałuje że sprzedałem mojego gigusia teraz bym pokazał co 4850 potrafi, pasuje na 100%, teraz siedzę na nędznym 8800gt 1gb, ale pewnie wrócę do ati 4870 1gb to moja karta na zimę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stało się coś dziwnego.. zamiar był taki żeby zwiększyć napięcie poprzez bios moda.. zrobiłem wszystko jak było napisane.. w CLOCK INFO 03 wartości jakie chciałbym mieć na starcie.. mianowicie 750mhz na rdzeniu i 1200 na memkach.. napięcie maksymalne jakie mogłem to 1.21 zapisałem zflashowałem.. wszystko ok.. uruchomiłem ponownie komputer i nic. I wszystko jest jak było :| ATT pokazuje napięcia takie jak pokazywał tak samo z taktowaniami.. :/ ocb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozę troche nie na temat,ale czy EVGA ma gwarancje miedzynarodowa,to znaczy kupuje w UK,a jak cos sie zepsuje to wysyłam do serwisu w Polsce.Albo inaczej ktory producent kart graficznych taka gwarancje posiada.Ceny kart w UK z wliczona wysyłka do Polski sa znacznie tańsze niż w Polsce,pozostaje tylko kwestia gwarancji.Rożnica 200-300zł niektórych modeli kart.

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokaz mi ta roznice 200-300zł na nieORT: ORT: kturych kartach.l

bo jak sie domyslam patrzysz na overclockers.co.uk gdzie dajmy np EVGA GTX260 kosztuje 169F * 4,15zł daje nam to 700zł

A teraz zobacz na cene z podatkiem VAT czyli 199F * 4,15zł daje nam to 830zł wiec cena taka sama jak w polsce :]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodane ostatnie tytuły :

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

World in Conflict Dx10

Unreal Tournament 3

wsumie ponad 20 tytułów z czego 20 działało CF poprawnie

Crossfire HD4850 a procesor.

sorki że tak długo zeszło ale ostatni tydzień poświęciłem na konfiguracje tego ustrojstwa.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pewien problem.

otóż zauważyłem że jak odpalem Grida widze poszarpane linie proste tak jak by nie smigały wygładzania. po odpaleni FureMArka jak wczesniej wyniki przy 1024.768 7tys. pkt tak teraz 1,700pkt.

stery 8.7 a bios edytowany do wartości 2D 500/750 0.94v i 3D 700/1100 1.263.

wczesnije wszytsko było normalnie... co się mogło stac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodane ostatnie tytuły :

Ghost Recon Advanced Warfighter 2

World in Conflict Dx10

Unreal Tournament 3

wsumie ponad 20 tytułów z czego 20 działało CF poprawnie

Crossfire HD4850 a procesor.

sorki że tak długo zeszło ale ostatni tydzień poświęciłem na konfiguracje tego ustrojstwa.

Dołączona grafika

Małe pytanie odnośnie testu w UT3:

Framerate Smoothing włączone czy wyłączone?

Detale ustawione na maksa w pliku cfg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokaz mi ta roznice 200-300zł na nieORT: ORT: kturych kartach.l

bo jak sie domyslam patrzysz na overclockers.co.uk gdzie dajmy np EVGA GTX260 kosztuje 169F * 4,15zł daje nam to 700zł

A teraz zobacz na cene z podatkiem VAT czyli 199F * 4,15zł daje nam to 830zł wiec cena taka sama jak w polsce :]

pozdro

masz racje,przecież to są funty :mur: ,pomyliłem sobie z euro,za piękne to było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe pytanie odnośnie testu w UT3:

Framerate Smoothing włączone czy wyłączone?

Detale ustawione na maksa w pliku cfg?

Każda gra na ustawieniach maxymalnych różnice to anizo i AA w poszczególnych tytułach

framerate smoothing -wyłączone ze względu że AA test jest robiony jak włączysz nie zobaczysz różnic a AVG czy 2x czy 4X.

To samo Graw2 tam też w cfg trzeba grzebać.

Edytowane przez Maxforce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos wie od czego na chwilke w grze moze na ulamek sakundy zwalniac wiatrak(spadek fps) i po ulamku sekundy wszystko smiga po jakims czasie znowu taka niby pauza(wiatrak momentalnia zwalnia). Myslalem ze bios, wgralem standard i dalej to samo praktycznie w kazdej grze. Najdziwniejszego bzika zlapal mi teraz crysis. Stoi sie w miejscu 40 klatek lekko pacnie do przodu spadek do 15 wiatrak momentalnia zwalnia przyspiesza i znow 40 (czyzby kolejny przyapdek zmierzajacy do martwicy karty??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos wie od czego na chwilke w grze moze na ulamek sakundy zwalniac wiatrak(spadek fps) i po ulamku sekundy wszystko smiga po jakims czasie znowu taka niby pauza(wiatrak momentalnia zwalnia). Myslalem ze bios, wgralem standard i dalej to samo praktycznie w kazdej grze. Najdziwniejszego bzika zlapal mi teraz crysis. Stoi sie w miejscu 40 klatek lekko pacnie do przodu spadek do 15 wiatrak momentalnia zwalnia przyspiesza i znow 40 (czyzby kolejny przyapdek zmierzajacy do martwicy karty??)

No to mi teraz zabiłeś klina :/

Mam to samo na GF8800 GT i przeklinałem zielonych za to ustrojstwo, a przymierzam się od jakiegoś czasu do ATI i widzę że to samo. Znając moje szczęście będę miał ten sam problem :(

Tak czy inaczej (o ile nie masz problemu z gpuz i att) polecam pokombinować z plikiem wymiany. U mnie zwiększenie z 3GB na 4GB i ustawienie go na osobnej partycji wyeliminowało tę przypadłość w AoC w powiedzmy 90-95%. Wcześniej miałem też podobne problemy w Stalkerze, ale nie mam teraz okazji sprawdzić.

Podczas przycinek zauważyłem doczytki z hdd a także (nie zawsze) zapełnienie vram. Więc o ile problem z doczytkami udało się rozwiązać kombinując z pagefile, o tyle pozostaje jeszcze te 5-10% przypadków, gdzie cholera wie co się dzieje :(

1.Gdy brakuje miejsca w pamieci na grafie, program/gra przerzuca część najmniej/niepotrzebnych danych na dysk, a gdy chce je spowrotem obrobić to hdd nie wyrabia z przesyłem i grafa nie mając "nic do robienia" przez ułamek sekundy przełącza się na 2D

2. Sterowniki są do d...y

3. Sekcja zasilania do d..y ???

pzd

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, opłaca się 4850 do grania w 1440x900? Czy lepiej 8800GT/S?

Do tej rozdzielczości to optymalnie, kręcić nie trzeba.

No chyba że chcesz kręcić, to poczekaj na serie 4600 ;]

Panowie, odpowie mi ktoś czy zakładając radiatorki na zasilanie lepiej użyć pasty termoprzewodzącej czy może taśmy termo dwustronnej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi