kino Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) bios 1.9 do plyty pomogl, dzieki za pomoc :) edit: teraz z kolei nie moge zainstalowac sterow, jest kilka bledow po kolei z tego jeden ktory sie nadaje do zacytowania to cannot load aticim.dll czy cos w tym guscie, przy sterach z plytki jest to samo co przy 8.8 z netu :/ Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez kino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Driver Cleaner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kino Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 nope, pousuwalem wszystko w trybie awaryjnym i dalej to samo, najpierw jakies bledy z cyferkami, pozniej severe error unable to load aticin.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 czy reinstal systemu wchodzi w grę? w 99% przypadków konfliktu sterów pomaga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kino Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Usuwalem dalej, roznymi programami, pliki, rejestry, watpie zeby cos moglo zostac i dalej ten sam blad, niby karte moge zainstalwoac przez aktualizuj sterownik(nie ma zadnego panelu sterowania) i nawet jakostam dziala(wiedzmin 1920x1200 w wysokiej jakosci ma na oko 20klatek na niekreconym e2140), wolalbym uniknac przeinstalowywania windowsa a nie moge po prostu zainstalowac na nowo bez formatu bo moj sie chyba zaktualizowal do sp3 a oryginal ktory mam to sp1. pokombinuje jeszcze mzoe uda sie to jakos rozwiazac, jesli nie to pewnie format bedzie nieunikniony :/ edit: z 8.7 identyczne bledy Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez kino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) poczekaj jeszcze - ludzie wrócą z pracy to może cos wymyslą sam jestem ciekaw, bo planuję przesiadkę z zielonych na czerwonych :) może procedura takiej 'przesiadki bez reinstalu' krok po kroku powinna znaleźć sie w faq? czyli co robimy najpierw (ja kolejnosci nie zna - tylko przykładowo): 1. usuwamy sterowniki Nvidia 2. uzywamy driver cleaner'a 3. restart, ponawiamy driver cleanera 4. wyłączamy kompa, zmieniamy grafikę 5. uzywamy driver cleanera ;) 6. instalujemy catalytsty 7. restart i wszystko hula imho w zwiaku z wydajnością i cenami nowych radków duzo ludzi robi takie przesiadki na serie 4, więc takie info w faq w 1wszym poście powinno być Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Burning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Orientuje się ktoś może, czy na 4850 będzie pasował Zalman ZM-VHS1? TAKI Kurde, sam juz nie wiem co dawac na ta sekcje, takie radiatorki pentagrama co wiekszość daje wygladaja naprawdę mizernie:/ A chcę byc w 100% pewien ze bedzie wszystko ok:/ Najlepiej IMO przezentuje się oryginalny ucięty fragment standardowego chłodzenia, ale nie chcę gwary tracić:/ Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez matas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ten zalman nie bedzie pasowal bez przerobek - za maly rozstaw otworow ;/ A poza tym w sekcji zasilania jest rzad nizszych elementow i wyzszych wiec ciezko by bylo to dopasowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ten zalman nie bedzie pasowal bez przerobek - za maly rozstaw otworow ;/ A poza tym w sekcji zasilania jest rzad nizszych elementow i wyzszych wiec ciezko by bylo to dopasowac Mi chodzi tylko o te niższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Orientuje się ktoś może, czy na 4850 będzie pasował Zalman ZM-VHS1? TAKI Kurde, sam juz nie wiem co dawac na ta sekcje, takie radiatorki pentagrama co wiekszość daje wygladaja naprawdę mizernie:/ A chcę byc w 100% pewien ze bedzie wszystko ok:/ Najlepiej IMO przezentuje się oryginalny ucięty fragment standardowego chłodzenia, ale nie chcę gwary tracić:/ Ryzyk fizyk hehe;) Ja jakoś się tym nie przejąłem i szybciutko z oryginału uciąłem ten kawałek na sekcje;) Jakby coś się stało to od czego są koledzy z forum:) Panowie mam takie pytanie, mianowicie ostatnio sobie poradziłem z chłodzeniem mojej karciochy( Ci którzy mają wysokie temperatury z S1- sprawdzcie jeszcze raz jak dokręciliście to ustrojstwo- Jak dokręciłem na maksa temperatura spadła o kolejne 20st!! Szczególnie ta MEMIO- teraz jest już wszsytko ok)Ale przejdzmy do mojego problemu, coś mnie ewidentnie blokuje, i znowu zastanawiam się nad płytą głóną, powiedzcie czy zbyt gorące NB może powodować zwiechy, bo u mnie ten radiator aż parzy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekwoj Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Mam taki problem. Otóż po zainstalowaniu Ati Tray Tool wyskakuje mi komunikat "Can not connect to low level driver". Co z tym zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam taki problem. Otóż po zainstalowaniu Ati Tray Tool wyskakuje mi komunikat "Can not connect to low level driver". Co z tym zrobić??Bylo kilka stron temu napisane co zrobic... :mur: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3081473 Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Chlodzenie jak w podpisie - Coolink GFXChilla IDLE - 38 stopni C Stress (2 h Furmark) - 62 stopnie C GPU (DISPIO), 69 stopni VRAM (MEMIO) - 680/1080 MHz, wiecej na V stock nie bangla bez artow W kwestii radiatorow - pamieci i sekcja obklejone radiatorami z kompletu i radiatorki nawet po kilku h grania w Crysis przy taktach j.w. nie parza - sa gorace, ale paluch da sie utrzymac na nich. Wiec nie ma chyba takiej tragedii z tymi radiatorami... Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Yamnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ciekawa opcja. Jak z hałasem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Przy 2 x 120 mm w budzie + 120 mm w zasilce + 120 mm na procku - nieslyszalne ;) Powaznie - napewno cichsze niz stockowa suszarka puszczona na 35 % obrotów. Przy trzech 120 puszczonych na 50 % (buda + procek) nadal szum z tych dwoch 80 na karcie zlewa sie z tlem. Narazie wszystkie wentyle wpiete w plyte, wypowiem sie madrzej jak jakis kontroler obrotow zakupie (niedlugo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 I tak słabo ;O Na moim Twin Turbo, z radiatorem od GF4MX/440 na kostkach i AC na zasilania mam Idle 40°C na 40% wentyla Stress 55°C na 60% wentyla Memio, dispio, shaderio nie przekraczają 55°C w stresie ;] Gdzie wentyl na 100% to mniej więcej 35% na stockowym (jeżeli chodzi o ciszę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 69 stopni VRAM (MEMIO) MEMIO to nie jest temperatura pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 I tak słabo ;O Na moim Twin Turbo, z radiatorem od GF4MX/440 na kostkach i AC na zasilania mam Idle 40°C na 40% wentyla Stress 55°C na 60% wentyla Memio, dispio, shaderio nie przekraczają 55°C w stresie ;] Gdzie wentyl na 100% to mniej więcej 35% na stockowym (jeżeli chodzi o ciszę). Czym obciążasz karte? Jakie masz temperatury na 100% wiatraków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) http://www.ncixus.com/products/32726/H485QT512P/HIS/ HIS Radeon HD 4850 ICEQ4 224$ przeliczając na złotówki daje nam 500zł. ciekawe ile policza sobie w PL http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16814127370 Ciekawe jak smiga ta MSI Ja narazie zaopatrze sie chyba w 2szt. Toxica pozdro Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Palit Radeon HD 4870 Sonic Graphics Card review: http://www.tweaktown.com/reviews/1576/pali...card/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielkiZly Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Fajne chłodzenie ma ten palit. chłodzi też sekcje zasilania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Strasznie mnie wkurzają recenzje na tweaktown, a konkretnie pomiar temperatury i głośności. Nie mówi mi to zupełnie nic, a patrząc na liczby wychodzi że to chłodzenie jeszcze głośniejsze od referencyjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Czym obciążasz karte? Jakie masz temperatury na 100% wiatraków? Obciążana FurMarkiem ;) Na 100% temperatura spada nieznacznie, jakieś 3-5°C, za to hałas jest większy, więc zrobiłem sobie prędkości wg. temperatur w ATT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 takie lekko lamerskie pytanko dam: na ile mozna bez ryzyka puscic 4850 bez fanfixa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Mozna podkrecac ile karta da rade :D jak temperatura bedzie za wysoka (chyba 105°) to wiatrak sie wlacza na 100% (nawet jak sztywno mniej ustawimy) Ale optymalna temperatura pracy raczej tego nie mozna nazwac ;) /chyba ze nie o podkrecanie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeGeSiak Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 czytaliście http://pclab.pl/news33607.html ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ryzyk fizyk hehe;) Ja jakoś się tym nie przejąłem i szybciutko z oryginału uciąłem ten kawałek na sekcje;) Jakby coś się stało to od czego są koledzy z forum:) Panowie mam takie pytanie, mianowicie ostatnio sobie poradziłem z chłodzeniem mojej karciochy( Ci którzy mają wysokie temperatury z S1- sprawdzcie jeszcze raz jak dokręciliście to ustrojstwo- Jak dokręciłem na maksa temperatura spadła o kolejne 20st!! Szczególnie ta MEMIO- teraz jest już wszsytko ok)Ale przejdzmy do mojego problemu, coś mnie ewidentnie blokuje, i znowu zastanawiam się nad płytą głóną, powiedzcie czy zbyt gorące NB może powodować zwiechy, bo u mnie ten radiator aż parzy:/Może, a jak masz wentylowaną budę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 czytaliście http://pclab.pl/news33607.html ? :P Cos slyszalem :lol: hehe dobre - sterowniki tak podnosza wydajnosc ze az chlodzenie nie daje rady :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witam, krótkie pytanko: Czy jest jakis sposób na płyną regulację obrotów wentylatora dostosowaną do temperatury? Robiłem FanFix - 2D ok ale i tak dochodzi do 100st w stresie Modyfikowałem bios obniżając zegary 2D - temperatura spadła choć nie aż tak jak sądziłem ale sytem się zawieszał. Generalnie chodzi mi o to żeby karta w 2D była chłodna i cicha a w 3D w miarę chłodna i niekoniecznie cicha. Dlaczego nVidia może zrobić gtx280 którego zegary w 2D mają 150/200 a w 4850 aż 500/750? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 W Ati Tray Tools chyba jest taka mozliwosc ;) mozna ustawic dane obroty chyba co 5°C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...