Mirkirst Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 furmark to prawdziwy killer stabilności tylko po co? w crisicu mam max 56 stopni a on mi wędzi karte do 76 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 NIe chodzi tyle o nabijanie temp co o stabilnosc sciagnij sobie demo Lost Planeta i obadaj ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Natomiast ati tray tols umożliwia mi podbicie vgpu do 1.42V sprawdzane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) w jaki sposob umozliwia ? do 1,42 ?? o_O Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 No właśnie też chętnie skorzystam z tego sposobu.Bo ,że można wpisać 1.7 czy 2.2v to jasne ale co pokaże miernik....u mnie tez do tej pory było jasne -1.21 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3jk Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Wie ktos kiedy bedzie w polsce dostepny Palit Radeon 4870 Sonic i może w jakiej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) w jaki sposob umozliwia ? do 1,42 ?? o_OJa mam pencil-mod na 1.33V po przestawieniu w ATI TT napięcia z 1.082V na 1.158V mam na karcie 1.43V. Chyba o to się jemu rozchodzi. Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 kupiłem radka 4850 dla GRIDa i... cudo!!! wygląda slicznie, chodzi szybko nie ma potrzeby kręcenia karty, bo na PCI-E x4 nie pokaże to efektu, więc wracam do taktów 630/100 (lubię okrągłe) i zaraz pokombinuję z obnizeniem napięcia 2D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgadzam sie Grid Pieknie smiga na 4850 Jednak mozna odnotowac Niesamowite Spadki FPSow np w wyscigach 24 godzinnych - przy przejsciu z dnia w noc spadek siega 40% ... u mnie z 90 fps robi sie nagle 50-55 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Wie ktos kiedy bedzie w polsce dostepny Palit Radeon 4870 Sonic i może w jakiej cenie? http://www.allegro.pl/search.php?string=hd...312&order=p a sory mial byc hd4870.. sonica raczej jeszdcze nie ma Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Ja mam pencil-mod na 1.33V po przestawieniu w ATI TT napięcia z 1.082V na 1.158V mam na karcie 1.43V. Chyba o to się jemu rozchodzi.Dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 kupiłem radka 4850 dla GRIDa Grid chodzi doskonale na 8800GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 na 4850 wykreconym spokojnie mozna grac w 1600x1200 af 16 + aa x 8 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 GRID na HD4850 dziala fantastycznie xD ale w tej grze juz w menu wlacza sie suszara na referencyjnym chlodzeniu <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidelis Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Którego z producentów najlepiej wybrać przy 4870 ? i dlaczego. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Wybierz tego który chce najmniej. Dlaczego? Bo kasę można wydać na coś innego niż niepotrzebne gratisy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) może i mozna grać na 8800gs, ale robiłem przesiadke z 6800 - jak widać nie zmieniam co pół roku na nierefernecyjnym palicie ustawiłem 20% fan przy przekroczeniu 50 stopni i nie wskakuje nawet na 30%, które powinno byc przy 55stopniach Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Burning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokarsg-1 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witam Czy da się sterować obrotami wiatraka w szafirku tym nie referencyjnym ale nie toxic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 @Palato. Akurat gram sporo w GRID`a , obserwacje frapsem, były GF 8800GT @720\1780\1820 fps 50-70 klatek, 4870 @800\1000 fps 90-120 klatek. Duża różnica na korzysć radka choc GF zapewniał też pełną płynność. na jakich ustawieniach graficznych oraz karty masz te 90-120 fps ? btw. sprawdz w wyscigach 24 godzinnych - przejscie z dnia na noc spadek 40% fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 http://www.terra.com.pl/image/grafiki/4850palit.JPG Kupiłem tego Palita. Dobry wybór? Był najtańszy, dlatego. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Raczej zły wybór - dwie fazy jedynie do zasilania gpu , czyli ograniczone oc oraz większa temp pracy mosfetów i przekłada się na wyższe temp pcb , po drugie małe pcb - czyli temp karty będzie nie zaciekawa. In plus można jedynie zapisać pamięci Samsunga. Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 O, sideband :D . Dawnośmy nie gadali. Nie pocieszyłeś mnie. ;) Widzisz, mogłem napisać do Ciebie zanim coś kupiłem. Raz, że zgubiłem twoje gg (poprosze na PW ;) ), dwa nie pomyślałem o tym co napisałeś. Tak to jest jak sie robi zakupy pod wpływem impulsu. Ale może chociaż mniej prądożerna będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Ano dawno B-) , mniej prądożerna raczej nie. Palit poleciał na całość i zrobił najtańszego 4850 , jak chcesz zapodać palita to tylko sonic-a. Jak kupisz referenta masz pewność , że masz regulacje napięcia z biosu i windy zarówno dla 2d i 3d , referent ma 4 fazy do zasilania gpu. Referent ma dwie wady - kiepskie chłodzenie (zawsze można zmienić) oraz mocno grzejące się pamięci. GG znajdziesz w profilu :wink: Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom6666 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witam wszystkich otóż mam problem z Radosławem HD4850 chciałem dokonać pomiaru VMEM miernikiem według TEGO i po dotknięciu tych miejsc na zdjęciu miernik pokazuje 0 ;) VGPU jest ok sprawdzałem może są inne miejsca do pomiaru VMEM proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 mój Palit jak widać podkręcił sie dobrze, zmiany napięcia w ATT działają sekcja zasilania grzeje się, ale jedyną 'niedotykalną' częścią jest cewka zasilania pamięci w dobrze wentulowanej budzie karta się na pewno nie usmaży nawet po o/c nie planuje robić pencil-modów i myslę, że styknie na długo jest nie za głośna i nie za gorąca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ja za namową sidebanda (a wiem, że chłopak zna sie jak mało kto) i ogólnie dla lepszego samopoczucia zmieniłem zamówienie i kupiłem Gainwarda GS. Standardowe takty 700/2200, pamięci 0.8ns i lepsze chlodzenie mnie przekonały. Chyba warto te 50zł więcej dopłacić do czegoś lepszego. Zdam relacje jak sie to cudo kręci jak tylko do mnie trafi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 NOWA RivaTuner 2.10 :banana: http://www.guru3d.com/category/rivatuner/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 i to wtedy, gdy juz sie zacząłem przyzwyczajać do ATT ;] ale chyba wolę RivaTunerek :) zassiemy, potestujemy dziękować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Na wszystko co sie da na max, plus AF x8 AA X8MSAA ustawione w grze. Procesor @4120Mhz, pamięć 1100MHZ. Vsync OFF. Karte na stałe mam ustaswioną w 3d na 800\1000Mhz. Nie widziałem nizej 90 fpsów. Grywam w tą grę praktycznie 3-4 razy w tygodniu po min 1,5godz. Mierzone najnowszym frapsem. Komputerem bawie sie nie od dziś i wiem co mowie. Lekko licząc na kręconym radku jest te 35fps-ow więcej niż na 88GT @720\1780\1820. Zatem rożnica delikatnie mowiac duża. A jeszcze bys napisal w jakiej rozdzielczosci ja na tym co w sigu w 1280x1024 -af x16 AA x 8 wsio max owszem mam srednio ok 90-100fps ale sa spadki - np przy tych wyscigach 24h w przejsciu w noc do np 55fps dlatego pytam czy u ciebie czegos takiego nie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ja za namową sidebanda (a wiem, że chłopak zna sie jak mało kto) i ogólnie dla lepszego samopoczucia zmieniłem zamówienie i kupiłem Gainwarda GS. Standardowe takty 700/2200, pamięci 0.8ns i lepsze chlodzenie mnie przekonały. Chyba warto te 50zł więcej dopłacić do czegoś lepszego. Zdam relacje jak sie to cudo kręci jak tylko do mnie trafi. ;) Faktycznie ten GS wyglada smakowicie :) Ciekawe byloby porownanie z Soniciem Palita i Toxikiem, reszta chyba nie ma firmowo podnoszonych napiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...