Burning Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 DeMeQ lepiej za te 700zł weź 4870 do takich rozdziałek i będziesz miał na jakis czas z głowy :) bo gdzie 8800gtx nie dał rady tam i 4850 nie da wiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Jeszcze raz big thx dla Proofita, zimne piwko dla Ciebie. :wink:Trzymam za slowo ;) Wracajac do tematu. Nie wydaje ci sie ze jak masz podlaczone chlodzenie do molexa nie jest za glosne? Ja tak wytrzymalem pol godziny :D Wolalem podlaczyc bezposrednio do grafiki i ustawic na sztywno w rivie obroty na 65-70%, tempy mam nie wiele wyzsze od twoich ale jest cisza :D Auto tez dziala, ale przy temperaturze 50 stopni wentylatorki sa ustawione na 84% co jest troche za glosne. Wie ktos moze jak zmienic ustawienia temperatur i ilosci procentowej obrotow witraczka w rivie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Ok, mysle, ze pojde w tym kierunku: Accelero S1 rev.2,0 + 'dwunastki' 2x Scythe S-Flex 1200obr/min podlaczone na 5V lub pod panel. Ciekawe to jest: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;#entry5516738 . Co myslicie. Zawsze polecam S-Flexy bo sprawdzilem kilka i sa bezglosne i nie wykrywam wibracji w 'normalnych' obrotach. Co myslicie??? Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Witam! Musiałem dzisiaj podjąć szybką decyzję i wybrałem HD4870 od Palita... coś takiego: http://g1.pcworld.pl/news/5/6/56145 Wyczytałem na necie w jakimś teście że jest niemiłosiernie głośny, o ile pamiętam było to jakieś 45dB O.o Chłodzenie wygląda na solidne, więc może uda się zmienić wentylatory i jakoś chłodzić ten sprzęt. Posiada ktoś tego Sonica? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 A nie lepiej pobawic sie tym w ATT? Jeszcze na stock`u grzebalem w Rivie i cos nie bardzo, w ATT dziala wyśmienicie. :wink: No wlasnie...ale mam nieaktywna zakladke 'Fan'. Czy nalezy w poprzedniej zakladce utworzyc profil wtedy i fan bedzie aktywny??? Czy mozesz podrzucic jakies fotki jak masz ustawiona zakl. 'Fan'?? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 W zakładce tak to wygląda: Musisz zaznaczyć 'include in profile" i wraz z wyborem profilu powinny działać podane w programie obroty. Czyzbym mial inaczej? Jak to wersja ATT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) To wersja 1.5.8.1250 link do pobrania .:wink: Mialem inna wersje...a sadzilem, ze najnowsza ;-[. Teraz jest ok ale mam wlasnie takie same defaultowe ustawienia. Popatrze sobie ;-] Korca mnie takze te nowe Scythe do S1: http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,49273/ czy ktos ma je moze? Jak sie sprawuja? Takie dwa 1200obr. na kilka V beda pewnie ciche ale ta liczba lopatek bedzie pompowac cala mase powietrza... To jak z tym ATT? Moze latwiej, lepiej i pewniej jest poustawiac temperatury wlasnie w tym programie niz skakac w razie potrzeby manualnie pomiedzy profilami? Moze to zbyt proste mi sie wydaje? Edytowane 11 Września 2008 przez frencci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 mialem problem z ATT - powodował mi 'zwiechy' w grze (konkretnie GRID - w inne na razie nie gram ;) ) nawet bez kręcenia (tylko ustawione obroty wentyla w profilu) gra potrafiła sie zatrzymac na kilka sekund z czarnym ekranem (monitor sie nie wyłączał), a dźwięk leciał po chwili wracało do normy, ale było to cholernie irytujące :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Witam panowie. Dawno nie bylo niczego ze swiata wc w topilku o 4870/4850. A wiec ja cos dopisze. Wczorj kupiona ASUS 4870 TOP + bloczek EK. Wyglada to nastepujaco. Front: Tył: Temperatura idle: Później jeszcze dorzucę temp. w stresie ale wiele sie nie różnią od idle. Jeśli ktoś się zastanawia na fullcoverkiem to polecam EK 4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Co do wersji ATT to tutaj http://sna696.helloweb.eu/ray/index.php macie zawsze najnowsza wersje :) co kilka dni wychodzi nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Temp load - gpu ok ale VDDC troszke duza, co mnie troszkę martwi... Screen LOAD: Co o tym sadzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Fabrycznie zwiększone??? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) Czy gainward 4850 golden sample ma jedną faze wiecej od referenta?ktoś sie orientuje? Ten model wygląda bardzo fajnie,pamiątki 0.8ns. i na starcie 700mhz rdzeń,tylko czy są hard-mody do niej? jakby ktoś mógłby mi podac jakiś link do modów tej karty,byłbym wdzięczny :) Edytowane 11 Września 2008 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Napięcie?? Tak - wersja top - na rdzeniu standartowo ma 815 MHz na gpu, puscilem tez atitoola na czestotliwosci 845 i tez nie widzialem zadnych artów. Więc jeszcze karta ma potencjał. Tylko te temp VDDC mnie niepokoja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 A nie lepiej pobawic sie tym w ATT? Jeszcze na stock`u grzebalem w Rivie i cos nie bardzo, w ATT dziala wyśmienicie. :wink:U mnie ATT nie dziala za dobrze na viscie x64 :mur: gdzy wlaczylem automatyczna kontrole to wentylatorki w ogole sie nie krecily :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 70-80*C na stocku u sapphire kręcona w CCC jak w sygnie (obudowa nzxt apollo crafted series B-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) A miałem się pytać o swoje. U mnie podobnie do 95 st dochodzą przy max obciązeniu karty. :unsure: Czy ktoś może sprawdzic ile na stock chlodzeniu mają te temperatury programem GPU-Z 2.0.7? To moje Idle w 0.2.7 Aaaa, o ja blondyn- chciales w stresie! ;-] Sorry Edytowane 11 Września 2008 przez frencci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Znalazlem. Czy o to chodzi? Poprosze o opinie,pierwszy raz te testy robilem: oraz wyniki testu: Tak mialo byc Bielas22???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Zrobcie sobie fanfixa :) albo prosciej w ATT ustawcie profile do 2D i 3D wraz z predkoscia wiatraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) witam czy do tej karty -> http://allegro.pl/item436038066_saphire_hd..._gw_zabrze.html bedzie pasowal accelero s1 rev2 ? domyslam sie ze tak skoro na 1 stronce o tym chlodzeniu na forum jest podane, ze niby pasuje do 4850 ale jeszcze chce sie upewnic ? :) accelero juz wyslane do mnie razem z wiatraczkiem acutake 120mm teraz tylko musze kupic karte pozdr Edytowane 11 Września 2008 przez hanti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 (edytowane) Bardzo prosze- 801/1001: Samolocik: Test ATT: 3DMARK'06: ....dzizassss- nie zapisal mi sie zrzut- bylo pod 14500-15000pkt ;-[ Amo ze ktos wrzuci benchmark dla porownania??? Edytowane 11 Września 2008 przez frencci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 U mnie benchmark: I dawaj samolocik ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Witam, potrzebuje informacji jakie teperatury maja/mialy wasze 4870 na standardowym chlodzeniu, kupilem Sapphire 4870 i strasznie sie grzeje , teraz gdy pisze ma 75stopni i cala plyta karty jest wrecz goraca, obawiam sie czy wszystko z nia jest ok, mam calego nowego kompa i nie wiem moze cos w biosie jes zle ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Witam, potrzebuje informacji jakie teperatury maja/mialy wasze 4870 na standardowym chlodzeniu, kupilem Sapphire 4870 i strasznie sie grzeje , teraz gdy pisze ma 75stopni i cala plyta karty jest wrecz goraca, obawiam sie czy wszystko z nia jest ok, mam calego nowego kompa i nie wiem moze cos w biosie jes zle ustawione.Temperature masz normalna jak na stockowe chlodzenie ;) Zrob fanfixa i ustaw obroty conajmniej na 40% i tempy powinny znacznie spasc, tyle ze halas bedzie na znacznym poziomie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 To i ja się pochwalę wynikiem: C2D E8200@3.9GHz i 2 Radki 4870 na stock. Szkoda, że nie miałem czasu, dałbym test na 4.2GHz i grafiki 800/1070MHz :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 No tos dolozyl do pieca, zlamales mi serce ;-]. Wrzuc fotke jak wygladaja te blizniaki w budzie. 3Dmark wrzucaj z wszystkimi danymi. Ide sie napic ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 nikt nie wie czy nikomu sie nie chce odpowiedziec ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 To i ja się pochwalę wynikiem: C2D E8200@3.9GHz i 2 Radki 4870 na stock. Szkoda, że nie miałem czasu, dałbym test na 4.2GHz i grafiki 800/1070MHz :(. U cos słabo tyle to ja mam na 2x4850 bez kręcenia , widać jak QUAD dodaje pkt :rolleyes: A jak tam Wasza wydajność na sterach DNA 8.8 bo coś u mnie w testach słabo wypadają ( przynajmniej w 3D Markach ) ?? Ma ktoś podobne uwagi ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 hanti twoja karta jest niereferencyjna, więc polecam PW do posiadaczy, którzy zmieniali chłodzenie... o ile tacy są - a jesli nie ma to nikt nie wie pomóc może zdjęcie pcb porówanane do zdjęcia referenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 @Kosa Jakim zasilaczem napedzasz te 2wa potworki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...