Mirkirst Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 3dmark jest dobry ale? co mi z przyrostu nawet 2tyś pkt. jak odpale crysis i zysk znikomy. Generalnie się podłamałem bo niewielka różnica pomiędzy 830/1150 a stock 625/993. Może z 2-3 klatki :lol2: nie ma sensu dawać zarobić elektrowni hehe. Ustawiłem teraz stock i śmiga . Proble,m natomiast z AA jak włącze to mam krzaki ? czego to wina drivery 8.6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 ja uzywam sterów 8.8 - lepsze pod DX, pod OpenGL wydajniejsze są 8.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 3dmark jest dobry ale? co mi z przyrostu nawet 2tyś pkt. jak odpale crysis i zysk znikomy. Generalnie się podłamałem bo niewielka różnica pomiędzy 830/1150 a stock 625/993. Może z 2-3 klatki :lol2: nie ma sensu dawać zarobić elektrowni hehe. Ustawiłem teraz stock i śmiga . Proble,m natomiast z AA jak włącze to mam krzaki ? czego to wina drivery 8.6.Tak naprawdę ja widze z tych taktów co podałeś. 26 vs 34 a to jest 8FPS=ponad 30% różnicy tylko w statyku a jeszcze jest min FPS który też jest ważny,dla tych 30% niektórzy kupują nowe karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 filtrowanie trilinear? ziemia przy torach wygląda ochydnie :/ silnik Crysisa jest ewidentną kiszką, skoro przy takich ustawieniach jest taka kaszana na glebie.. drzewka ładne, blisko ładnie, ale juz parę metrów dalej... no comment FarCry lepszy chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Czy 4850 będzie dobrym wyświetlaczem pulpitu do mojego zestawu? Nie sugerujcie się OC procka, bo wylądował na gwarancji więc nie wiem czy wymienią, czy co zrobią, ale myślę że po naprawie/wymianie 3GHz uzyskam. Waham się miedzy właśnie Palit 4850 z niereferencyjnym chłodzeniem (nie sonic) a 9800GT tańszym o 90zł. Dodam, że planuję zakup 19" monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Tak myślałem, ale trzeba zainwestować dodatkowo w chłodzenie, które tanie nie jest a mnie na nie poprostu nie stać ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Taki maly zbok z tematu glownych sprzetow: czy ktos ma wiedze kiedy w PL lub gdzie i za jaka kase poza PL mozna nabyc w drodze kupna Thermalright T-Rad2...jakos chyba slabo szukam lub informacje sa szczatkowe :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 PonuryMurzyn 9800GT to nic innego jak 8800GT 4850 będzie wydajniejszy (na poziomie 8800GTS 512MB / 9800GTX albo i lepiej) mam palita z niereferencyjnym chłodzeniem rdzeń na luzie 695-700, gorzej z pamięciami - prawdopodobnie przez cholernie gorącą cewkę zasilania pamięci, chce na nią załozyć radiator i zobaczyć ile wycisnę. na razie jednak nie kręcę tej karty, bo nie ma takiej potrzeby - wszystko hula szybciutko. Chłodzenie zapewnia mi poniżej 50stopni w idle, a do 30% ma akceptowalną głośność, przy 3% - niesłyszalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Przyszedl do mnie Asus 4850 oczywiscie z Glaciatorem, takze mozna potwierdzic iz firma nie stosuje juz referentow od ATi. OC sprawdze potem, bo jest szansa iz to to samo co Asus TOP :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 filtrowanie trilinear? ziemia przy torach wygląda ochydnie :/ silnik Crysisa jest ewidentną kiszką, skoro przy takich ustawieniach jest taka kaszana na glebie.. drzewka ładne, blisko ładnie, ale juz parę metrów dalej... no comment FarCry lepszy chyba to blue zawsze można wyłączyć lub zmniejszyć był na max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebakPL Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Panowie czy poszarpane cienie, albo jak by to inaczej ująć cienie zbudowane z dość dużych pikseli to standard u Ati? Nie uporali się jeszcze z tym w serii 4800? Bo powoli zaczyna mnie to denerwować. Wszystko piękne super tylko cienie takie beznadziejne... Miałem już 4 różne stery od 8.7 do 8.9 i dalej taka kaszana. Edytowane 12 Września 2008 przez sebakPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) czyli de facto reasumując kupując referenta 4850 nie ważne jakiej firmy dostajemy to samo, a karty różnią sie tylko wyposażeniem pudelka i długością gwarancji ? Przeczytałem cały temat właśnie i mam totalny metlik w głowie, chyba wezmę gigabyte bo miałem karty tej firmy i było ok ... Chyba ze ktoś poradzi coś innego Edytowane 12 Września 2008 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 (edytowane) Jesli chodzi o referenta to bierz to co Ci sie podoba! Miedzy tymi kartami nie ma ZADNEJ roznicy poza: 1) ich ceną 2) Twoim odbiorem firmy 3) i gwarancja + gifty (o czym sam pisales) btw. niezly jestes 152str przeczytac, ponad 4.5k postow. Topik sledze od poczatku ale tak na raz by mi sie chyba nie chcialo calosci :P Edytowane 12 Września 2008 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 BERIAM : Ja polecam ASUSA z Proline, mają tam te karty ze zmienionym chłodzeniem :] W Furmarku mam na def. wynik 5303 AA=0 w rozdziałce 1440 x 900 :] Wyniczek chyba niezły, jak myślicie? Na 2900xt miałem 4200 i to po OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Bielas a w jakiej rozdziałce? Wersja 1.4.0. No i Ty masz 4870 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 sebakPL z tymi cieniami to chyba do producentów gier ja nie zauwazyłem spadku jakości cieni przy przesiadce z nV na ATi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Ati wcześniej miało problemy bo nie mało obsługi cieni dst , a teraz pomimo obsługi nadal jest kiszka zwłaszcza jak włączysz cienie o mniejszej precyzji wtedy cienie na ati są dużo gorszej jakości niż na nv i nadal cienie bardziej obciążają karty ati niż nv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonc Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Dziś rano doszedł do mnie Gainward 4850 golden sample, i na razie wrażenia są takie: + jest ładniutka :wink: gdyby miał drugą to bym dał w ramkę i na ścianę + chłodzenie wymiata, po całym smarku nawet obroty nie wzrosły a GPU max 63 stopnie (w rivie dałem 45% i jeszcze wtedy jest ultra ciche ale już od 50% staje się głośnawe, tak dziwnie) - cewki grają marsza (podczas owego smarka, zaraz zobaczę jak tam w Mass Effect) - nie ma radiatorów na VRM i pamięci - w pudełku bieda piszczy, płyta, instrukcja, przejściówka dvi-sub i 6pin-8pin i NIC więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebakPL Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Niezby to ładne prawda :>? U Nv tego nigdy nie doświadczyłem :P Ale przesiadki na radka nie żałuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Burning Wiem, że to to samo ale 9800 jest tańszy ;) btw. takiego palita masz? Bo ja się przymierzam do niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 PonuryMurzyn tak takiego samego, jak chcesz mocno kręcic to nie ten kierunek :] poszedł u mnie 700/1130, przeszedł furmarka i demo lostplanet po kilkanascie minut, a GRIDzie wywala zaraz na początku wyscigu co prawda kręciłem 'dla sportu' bo w max detalach nie mam spadków ponizej płynności (odnotowane minimum w czasie wyscigu to ok 40fps, a przecietnie jest 60-70fps) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo711 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Wczoraj przyszła zamówiona karta graficzna Gainward Radeon HD4870 GoldenSample:)) Wkrótce zamieszczę kilka fotek:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbercik27 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Wczoraj przyszła zamówiona karta graficzna Gainward Radeon HD4870 GoldenSample:)) Wkrótce zamieszczę kilka fotek:) No właśnie to chyba jedna z najciekawszych kart niereferencyjnych , więc jak coś to pochwal się wynikami i napisz jak się chłodzenie sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 tak takiego samego, jak chcesz mocno kręcic to nie ten kierunek :] poszedł u mnie 700/1130, przeszedł furmarka i demo lostplanet po kilkanascie minut, a GRIDzie wywala zaraz na początku wyscigu Nie zależy mi na jakimś demonie wydajności czy podkręcania. Chce sobie pograć w dobre/nowe gry na rozsądnych ustawieniach, a ten radek z pewnością mi na to pozwoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Spotkał się ktoś na swoim radeonie z mouse lagiem po włączeniu VSyncu? Nie wiem co mam na to poradzić, przeszukałem Google i nic się ciekawego nie dowiedziałem... :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Nie zależy mi na jakimś demonie wydajności czy podkręcania. Chce sobie pograć w dobre/nowe gry na rozsądnych ustawieniach, a ten radek z pewnością mi na to pozwoli. Yyyy?? Ten Palit odstrasza juz samym wygladem. Ja wlasnie testuje Asusa 4850 z Glaciatorem(referentow firma juz nie montuje) i jestem zadowolony. Podkrecilem ja do 685mhz/2100 czyli do taktowan wersji TOP i wszystko jak narazie jest ok. aczkolwiek dluzej niz godzine nie gralem w zadna z gierek czyt. Crysis, Grid, UT3 no i Furmark. Cena tego Asusa to 465zł EDIT>>Warto jeszcze dodac, ze chlodzenie jest baaardzo ciche. duzo cichsze niz accelero X2 Edytowane 13 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Ten Palit odstrasza juz samym wygladem.Wyglądem to odstrasza referent Cena tego Asusa to 465złGdzie? Bo ja najtaniej widzę za 512 na Agito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 W Proline.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 O tej mówisz? to ten? Zdjęcie mnie zwiodło, ale w komentarzach widzę, że faktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) O tej mówisz? to ten? Zdjęcie mnie zwiodło, ale w komentarzach widzę, że faktycznie. Tak, ale jeszcze jestem w trakcie testow. Ciekawe, ze Furmark potrafi karcie dowalic 20 stopnii wyzsza temperature od np. Grida... w Gridzie jest 58 stopnii. Asus na pamieciach ustawil domyslne tektowanie na 1004Mhz czyli 6Mhz wyzej od innych referencyjnych konstrukcji :banana: ps. Chcesz zdjecia karty?? Edytowane 13 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...