Burning Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 palit jest cichutki i zimny - jedyna wada jest brak chłodenia zasilania pamięci - reszta daje rade grid hula na moim zestawie na max, a mam PCI-Ex4 karta jest si, a gdy ja kupowałem była znacznie tańsza od innych - nawet referentów - dostępnych od ręki w Warszawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) palit jest cichutki i zimny - jedyna wada jest brak chłodenia zasilania pamięci - reszta daje radeAsus tez nie ma i jest to dosc perfidne ze strony firmy, bo otwory na kolki mocujace sa... Nie wiem czy to czasem nie ma na celu ograniczyc OC karty. grid hula na moim zestawie na max, a mam PCI-Ex4No ja mam 1GB ram i proca SanDiego@3Ghz(1 jajowiec) :lol2: palit jest cichutki i zimnyWgraj stery ponizej 8.8 czyli np. 8.7 i zapodaj na 20 minut Furmarka. Zobaczymy jaki jest naprawde "zimny" :wink: Edytowane 13 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 furmarkowi zmieniłem nazwe pliku wykonywalnego :) a test z lostplanet demo tez jest uznany za 'gorący' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) tak patrze jak chwalicie się niskimi temp... to dochodzę do wniosku że tez mam się czym pochwalić :) oczywiście to temp w spoczynku co widzicie po taktach.. jak chcecie temp w stresie to powiedzcie czym testy robić :) wiem że max jaki widziałem to był 60 stopni.. i to po kilku h w crysis. TOXIC od sapphire to jest z małym doładowniem Edytowane 13 Września 2008 przez Bolus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Bolus1 na takim wyjcu przy 500MHz? ja mam niewiele (37/47/41) cieplej, na normalnych taktach i 2% wiatraka (niesłyszalny) Edytowane 13 Września 2008 przez Burning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 hm no fakt kręci się szybko ale niestety nie mogę zrobić by się kręcił wolniej -,- nie umiem. nie wiem jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 ps. Chcesz zdjecia karty??Ta, jak można ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) furmarkowi zmieniłem nazwe pliku wykonywalnego :) a test z lostplanet demo tez jest uznany za 'gorący' To ile masz w takim razie we Furmarku po 20 minutach?? Ja mam 78 stopni na 8.7 i jakos nie chce mi sie wierzyc abys Ty mial np. 55 stopnii zwazywszy na gabaryty obydwu coolerow... No chyba, ze masz wiecej obrotow, duzo wiecej tzw. suszara... Sprawdz na 8.7 no chyba, ze zmiana pliku wykonywalnego rzeczywiscie daje takie samo grzanie na 8.8 co na sterach 8.7. W Gridzie tak jak pisalem mam 58-60, wiec ty bys musial miec 40 :wink: Pamietaj, ze na Accelero S1+2x120mm ludzie maja ok 50-55 stopnii we Furmark. ja mam niewiele (37/47/41) cieplej, na normalnych taktach i 2% wiatraka (niesłyszalny)Ty naprawde myslisz, ze wiatrak kreci sie na 2%?? :rolleyes: Ta, jak można ;pLaduje akumulator, wiec najpozniej jutro w poludnie beda. Edytowane 13 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) 20 minut Furmarka 55 stopni tez uwazam ze to smiech chyba ze na LC Edytowane 13 Września 2008 przez steve69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) 20 minut Furmarka 55 stopni tez uwazam ze to smiech chyba ze na LC To niby ten Palit?? Osobiscie w to nie wierze i zeby byla jasnosc nie pisze tutaj o WC! Wg. mnie Palit jakis walek robi z tempami, albo to przez te grzebanie Ati w sterach 8.8. Edytowane 13 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 To niby ten Palit?? Osobiscie w to nie wierze. Wg. mnie Palit jakis walek robi z tempami, albo to przez te grzebanie Ati w sterach 8.8. nie Asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 To niby ten Palit?? Osobiscie w to nie wierze. Wg. mnie Palit jakis walek robi z tempami, albo to przez te grzebanie Ati w sterach 8.8. Od wczoraj tez mam tego palita (w sklepie bylo zdjecie karty referencyjnej, a temat niestety juz po zakupie poczytalem) i pokazuje mi podobne temperaturki w GPU-Z, tez takie niskie. Radiator po dotknieciu nie jest specjalnie goracy tylko ze ten went glosno wyje wiec nic dziwnego. Ati overdrive nie dziala a w rivie da sie tylko minimalnie obroty zmniejszyc. ATT powoduje restart pc. I tak na dniach bede ja wodowal wiec poki co go zniose. Problem mam jednak z OC GPU - standardowo na 675 juz sie gry wieszaja i vpu recover wyskakuje (fajna funkcja, wyskoczy zmniejszam takty a gra leci dalej). Po edycji napiec w biosie nie ma zadnej roznicy w OC gpu (moze to nie dziala z tym palitem a nie mam jak sprawdzic). Pamiatki samsunga na dzien dobry 1150 smigaja ale radiatorow jescze nie mam dlatego wyzej sie nie bawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) nie Asus W to tez nie wierze :wink: Jakie sa tempy pisalem wyzej, wiec u mnie takich fikusnych wynikow nie ma. Musze zapodac stery 8.8 i zobaczmy co sie bedzie dzialo z temperaturami. Problem mam jednak z OC GPU - standardowo na 675 juz sie gry wieszajaNo u mnie std to 625, ale jak narazie rdzen chodzi spoko na 685mhz. Jak narazie Asusa polecam, choc jeszcze musze zrobic kilka testow. tak patrze jak chwalicie się niskimi temp... to dochodzę do wniosku że tez mam się czym pochwalić :)Chwalic to sie mozna tempami na poziomie 40 stopni w stresie :wink: Ja bym to nazwal dyskusja na temat "ktory najtanszy 4850 jest najlepszy" Edytowane 13 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) To niby ten Palit?? Osobiscie w to nie wierze. Wg. mnie Palit jakis walek robi z tempami, albo to przez te grzebanie Ati w sterach 8.8. proszę (full cover) Edytowane 13 Września 2008 przez steve69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Osobiście skłaniam się ku Asusowi, ale chętnie prześledze dalszą dyskusję. Ma ktoś może jakieś wiarygodne testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Osobiście skłaniam się ku Asusowi, ale chętnie prześledze dalszą dyskusję. Ma ktoś może jakieś wiarygodne testy?A co Chcesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Testy Asusa z Glaciatorem lub tego Palita (głównie temperatury i OC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Testy Asusa z Glaciatorem lub tego Palita (głównie temperatury i OC)Temperatury juz masz wiec o co ci jeszcze chodzi :mur: (Oc wszystko zalezy od wiatru...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Te temperatury to jakaś lewizna i tyle, bo są niewiarygodnie niskie (w przypadku Palita) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 fajne macie tempy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Te temperatury to jakaś lewizna i tyle, bo są niewiarygodnie niskie (w przypadku Palita)Przeciez mowie ci ze mam FULL COVER ale i tak uwazam ze mam temp za wysokie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 No więc Burning ma temperatury niższe od Twoich przy wiatraku na 2%, tak? Teraz czaisz o co mi biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) proszę (full cover) No, ale Ty mnie chyba nie zrozumiales?? Czy ja gdzies napisalem, ze na full cover(jak rozumiem blok wodny?)takie tempy to walek?? Caly czas pisze o AC i tym skroconym Palicie. fajne macie tempy :POj juz konczymy tylko tak sie jakos rozpedzilismy. Ale przynajmniej jestes wyspany :wink: ps. Czy W Crysisie bedzie duzy przyrost wydajnosci po zainstalowaniu drugiej grafy?? Chodzi mi o to czy dwie sztuki 4850 dorownaja jednej 4870? Edytowane 13 Września 2008 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 No więc Burning ma temperatury niższe od Twoich przy wiatraku na 2%, tak? Teraz czaisz o co mi biega?Oczywiscie 2% to nie mozliwe bo wentylator wtedy zupelnie 'STOI' jak mialem zlozone org chlodzenie to przy 30% temp byly porownywalne do moich ale w "idlle" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebakPL Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Panowie a działa u was TV out bez problemu ? Nie macie żadnych blue screenów lub zwiech po 10-15 minutach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Ymm, co wy macie za wentylki że na 2% wam działają? Ja miałem podobną sytuacje jak mojego Twin Turbo na molexa podpiąłem, regulować se mogłem do woli (bez skutku), pokazywało 1RPM a hałas był caaaały czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Witam. Mam takie pytanie , kupilem Sapphire 4870 i mam problem z benchmarkami, 3dmark 06 wiesza sie podczas startowego logo a aquamark zaczyna test i po 10-20sekundach robi czarny ekran a pozniej sie zamyka, zainstalowalem najnowsze stery i jest tak samo, mam xp czy ta karta wymaga dx10 i visty? chyba nie. Komp i karta nominalnie bez oc, grac mozna bez problemow, moze cos podpowiecie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Witam. Mam takie pytanie , kupilem Sapphire 4870 i mam problem z benchmarkami, 3dmark 06 wiesza sie podczas startowego logo Mi tez sie wiesza 05 i 06, takze mysle iz to wina niesformatowanego systemu. Formatowales system?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 proszę (full cover)Bądź łaskaw napisać jakiego konkretnie bloku używasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Bonus i trymek bylo! wystarczy poszukac! do 3dmarkow musisz sciagnac hotfix ze strony futuremarka. a aquamark tak juz ma. Edytowane 13 Września 2008 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...