sokarsg-1 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 witam, chcialem zapytac (jak w tym temacie, zapraszam zainteresowanych do zerkniecia i pomocy: http://forum.purepc.pl/index.php?sh...&p=3103014) czy zasilacz AMACROX WARRIOR 400W ATX uciagnie te karte (e5200 1xhdd reszta zintegrowana)? moze sa osoby ktore wciaz maja zasilacze ~400W i cos moga powiedziec na ten temat? w faq zobaczylem ze 400W wystarczy dla 4850 z kolei na stronie ATI 450W a ze jutro chcialem zamowic czesci wolalem sie upewnic thx Feel 2 400w nie wystarcza, ale to jest znacznie lepszy zasilacz więc podejrzewam że tak na styk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Obadali byscie na swoich radkach wyniki uzyskane przy takich ustawieniach ' graficznych (defualtowo) W nowym demoku graficznym Tropics Demo http://images44.fotosik.pl/13/3c703887797e6e0c.jpg[/img] U mnie wyniki nienajlepszy <_< ja mam 47,9 fps 1207 score Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 ja mam 47,9 fps 1207 score Na jakich taktach Grafy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 w sumie to nie wiem ile pkt bo napisałeś def, a na screenie widzę ze jednak nie jest def 650/2100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Defualtowe ustawienia sa takie jak oryginalnie odpala sie Tropics - czyli takie jak na screenie umnie btw. niemozliwe jest zebys mial taki wynik przy takich taktowaniach karty - na j/w ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 u mnie odpala na takich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) odpal Demo DirectX 9 fullscreen - i tylo :) czyli wersja FULL screenowa nie okienkowa ;) Edytowane 21 Września 2008 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 to mi wyszlo 50.1 fps zdaje się, gdzies zapisałem wynik ale nie wiem gdzie :P a na twoim screenie jest inna rodzielka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 ee dobra nie istotne bo widze ze nie wiesz o co kaman %) ja zrobilem na twoich ustawieniach co dales na screenie wyszlo mi 65,3 fps B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Feel 2 400w nie wystarcza, ale to jest znacznie lepszy zasilacz więc podejrzewam że tak na styk.Bo Feel to ma tylko na naklejce te 400W... Zasilacz średniej klasy z 350W wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 jak nie wiem o to kaman? to wytlumacz znalazlem wynik na tym screenie co dałem FPS: 50.5 Scores: 1272 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazyPL Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 (edytowane) sapphire radeon 4870 + catalyst 8.9, bench bez aa a w 1280x1024 Edytowane 21 Września 2008 przez crazyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Mam kolejny problem czemu GPU-Z GPU Clock pokazuje mi 819245 MHz? SmartDoctor, CCC pokazuje prawidłowo czyli 750MHz? Karta nie podkręcona, o co chodzi? Czy wy też macie takie babole w GPU-Z? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolus1 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 ok to teraz mówić co nie tak? 4850 720/2400 @Strongmen jakie Ty masz takty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom6666 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 heh ja też mam takie przekłamania w GPU-Z ale to od czasu zmiany sterów na 8.9 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ja tez tak mam i ogólnie ten GPU-z to taka zabaweczka dla mnie ,a nie coś poważnego.Dopiero co spierałem się z kolega z forum co do shaderów w 88GT(chodziło mi o przeskok co 54, on to negował).Zaproponowałem mu ,aby użył GPU-z no i...użył.Pokazało ,że ma PS 1815 co jest nieprawidłowe.U mnie znowu czasem zdarza się temu programowi(i to często) nie zauważyć OC karty :rolleyes: .Dlatego mimo ,że bywa użyteczny osobiście go traktuję jak większość softowych "wskaźników" -z :wink: > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 mały problem - przycinki w CoD4, po prostu czasem brak płynności Palit 4850, niekręcony stery 8.9 by sideband PCI-E x4 <- CoD2 wymagało duzej przepustowości, ale dawało rade na dobrych grafikach na agp, a pci-e x4 ma przepustowość wyższą od agp x8 więc w czym rzecz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Mam problem ż rzdosławem po zm,ianie sterowników na 8.9. Zaobserwowałem ża na furmarku mam spadek punktów i fps-ów. Zamiast 5200 mam 2800?? Na 8.7 tego nioe było. W 3dmarku 06 spadek o ok. 1000pkt. to bardzo dużo. Ktoś ma taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 W tym , że to marna płyta na marnym chipsecie jest. I z tego co pamietam to implementacja PCI-ex w nim zbyt udana nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) @Mirkirst - Może wcześniej miałes ustawienia 3D na wydajność a po zainstalowaniu nowych sterów ustawia się po środku między jakością a wydajnością. Edytowane 22 Września 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 @Mirkirst - Może wcześniej miałes ustawienia 3D na wydajność a po zainstalowaniu nowych sterów ustawia się po środku między jakością a wydajnością.Nie. Ustawiam na max speed. i nic. Dziwne , w demie crysica 1.4 jakie macie wyniki? ja mam 27/36/52 w rozdziałce 1280x1024. Bez anizo i AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Mam problem ż rzdosławem po zm,ianie sterowników na 8.9. Zaobserwowałem ża na furmarku mam spadek punktów i fps-ów. Zamiast 5200 mam 2800?? Na 8.7 tego nioe było. przegladajac tylko posty z ubieglego tygodnia znajdziesz zapewne kilka odpowiedzi na to. /edit dodam, ze wszystkie sa jednakowe ;] Edytowane 22 Września 2008 przez yngwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Mirkirst zmien nazwę FurMark.exe na jakąkolwiek inną (u mnie np. frmrk.exe) i wyniku wrócą do normy :) Michaelius to to ja wiem :) mam nieoficjalny BIOS L2.02, który duuużo poprawia, m.in dodaje obsługę radków serii 4xxx (żaden oficjalny nie obsługuje tych kart :D ) i mobo i tak zaraz będzie zmienione dziwi mnie to o tyle, że np. Grid hula aż miło, a wyniki w Smarkach też złe nie są czy ta gierca wymaga aż takiej przepustowości magistrali? u kumpla na GF7900 na AGP hula (też na AsRocku 4coreDual :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirkirst Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Mirkirst zmien nazwę FurMark.exe na jakąkolwiek inną (u mnie np. frmrk.exe) i wyniku wrócą do normy :) Michaelius to to ja wiem :) mam nieoficjalny BIOS L2.02, który duuużo poprawia, m.in dodaje obsługę radków serii 4xxx (żaden oficjalny nie obsługuje tych kart :D ) i mobo i tak zaraz będzie zmienione dziwi mnie to o tyle, że np. Grid hula aż miło, a wyniki w Smarkach też złe nie są czy ta gierca wymaga aż takiej przepustowości magistrali? u kumpla na GF7900 na AGP hula (też na AsRocku 4coreDual :) ) Dzięki. Zmieniłam nazwe i pomogł. A co z 3dmarkiem06 i grami? też takie jaja są :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Witam Szybkie pytanko prosze o pomoc mam zamiar kupic tą kartę --> http://allegro.pl/item441233940_ati_radeon..._gw_zabrze.html czy to chlodzenie jest ok czy lepsze bedzie accelero s1 rev2 pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 mam pytanie co do menadżera urządzeń: High Definition Audio o co biega ? wiem ze gdzieś to tu było, ale nie mogę znaleźć, a czytanie znów całego topicu to masarka :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Jeden ciul co weźmiesz. Ja odradzam ATI - artefakty w grach i w ogóle. Polecam tylko nVidie - zero problemów. Warto dołożyć troszkę kaski i kupić odpowiednik u nVidii. W takim wypadku jesteś po prostu lamer :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Kupiłem w końcu 4850 Asusa w komputroniku. (Tak, wiem, przepłaciłem, ale wszystko tam kupuję, bo mam dobrą opinię o tym sklepie.) Z czystym sercem polecam każdemu. W iddle wentylator ustawiony na 20%, co daje mi 35-40 st. C przy zerowym hałasie. w stressie wentylator nieco przyspiesza i daje się już nieco we znaki, jednak bywało o wieeele gorzej. Hałas poprostu "umiera" na tle mojego Seagate Baracudy 80GB, który wciąż stuka... Jedynym niewypałem jest brak chłodzenia na sekcji zasilania, czy aż tak ciężko nałożyc chociaż taki radiatorek jak ma Asus 8800GT Glaciator? Tym samym kieruję do was drobne pytanko, co założyc na ta felerną sekcję zasilania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Jak ktoś lubi przepłacać spoko i można w komputroniku kupić jego wybór a co założyć jakiś radiorek na to i tyle można tez ustawić jakiś nawiew bo to chyba największa wada udanej tej serii . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Nie tyle lubię, co poprostu wolę doplacic za dobrą obsługę, ZERO problemów z gwarancją i dobry kontakt. Nie tak jak w przypadku Proline.pl 0 kontaktu, pisałem na Maila, kilka numerów gg i mają mnie gdzieś. Gadaj [gluteus maximus] do słupa a słup stoi jak [gluteus maximus]... Edytowane 22 Września 2008 przez PonuryMurzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...