$kubi Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Po ustawieniu 40% w CCC temp = 57' Wszystko jest okej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Po ustawieniu 40% w CCC temp = 57' Wszystko jest okej? ustaw na 43-45 glosniej nie bedize a temp spadnie w idle do okolo 45-50 zalezy jak dobrze masz wentylowana bude. a co do pytania ta to jest ok. w stresie nie powinna temp dojsc do 80* chyba ze masz saune w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Jest jedna prosta przyczyna tego problemu - kruszy Ci sie pasta na rdzeniu od grafy i dlatego takie wysokie masz tempy. Nałoz pastę na rdzeń od nowa i problem zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ma ktos zwodowana 4850?? Jaki macie tempy w idlu i stresie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) prosze napisac czy na zrzucie ekranu z 3dmarka vontyga widoczne sa przebarwienia czy to sa artefekty i czy wasze karty piszcza pod obciazeniem ? Edytowane 2 Listopada 2008 przez radek220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 prosze napisac czy na zrzucie ekranu z 3dmarka vontyga widoczne sa przebarwienia czy to sa artefekty i czy wasze karty piszcza pod obciazeniem Ja tam żadnych artefaktów ani przebarwień nie widzę, z tego co pamiętam tak to wyglądało. Ten 3dMark to "Vantage". Jedna z moich kart piszczała i została wymieniona, pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ma ktos zwodowana 4850?? Jaki macie tempy w idlu i stresie?? ja mam zwodowanego gigabyta 1gb z zalmanem temperatury w stresie 43-44c (furmark z zmieniona nazwa pliku co by śmigał na maxa) ide 32c, karta 720/1012Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 ja mam zwodowanego gigabyta 1gb z zalmanem temperatury w stresie 43-44c (furmark z zmieniona nazwa pliku co by śmigał na maxa) ide 32c, karta 720/1012MhzA jaki masz blok?? Fullcover czy tylko na rdzen?? Mozesz zrobic zrzut temp w stresie z gpu-z?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Mam problem.Jak ustawie natywna rozdzialke tj.1400x900 to obcina mi spora czesc obrazu.wie ktos co mozna na to poradzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scroll Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Zna ktoś odpowiedź dlaczego takie jaja mi odwala ta karta (screen)? :lol: Chodzi o przeskakiwanie Core i Memory Clock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) A jaki masz blok?? Fullcover czy tylko na rdzen?? Mozesz zrobic zrzut temp w stresie z gpu-z?? Ja mam włożony "tymczasowo" badziew z CPC...lenistwo i został ,tym bardziej ,że daje sobie radę mimo plebejskiego rodowodu hehe.Karta przy 1.38v chodzi 24/7 z taktami 820/2260(Att).Temperatury max.chyba coś koło 50-54.Idle nawet nie pamiętam ale kojarzę jakieś 32....Nie pisze z tego kompa więc nie zweryfikuję.Dodatkowo na tym "bloczku" posadziłem wentyl chłodzący pamięci(radiatorki Zalman) i całość sekcji uzbrojonej w radiatorki(główna w docinane, a sekcja Vramu w jakiś mały gotowy...chyba :rolleyes: ).Układ oprócz tego posiada blok na CPU(OC). Edytowane 2 Listopada 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Graliście może już w Fallout 3? Zdarzają wam się błędy krytyczne? Mnie po wyjściu z Krypty ciągle wyrzuca do Windowsa. OK, jak na razie nieaktualne, pomogło to: try creating a short-cut directly to the main fallout3 application, don't use the launcher. When i did this i stopped having problems. i use to crash on exit every time and later it crashed on hitting the play button. Now everything runs smooth. Edytowane 2 Listopada 2008 przez Phantom_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 zainstalowalem najnowsze catalisty, w jaki sposob moge regulowac obroty w tej karcie (gigabyte z zalmanem)? troche ta suszarka mnie denerwuje, tybardziej ze mialem wczesniej pasywnego radzia 9550 ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom6666 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam, czy ktoś próbował zrobić coś takiego LINK lub jakiś inny vmod oprócz Pencil moda ? Byłbym wdzięczny jeśli ktoś by ładnie opisał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Zna ktoś odpowiedź dlaczego takie jaja mi odwala ta karta (screen)? :lol: Chodzi o przeskakiwanie Core i Memory Clock.Olać sprawe. Zepsuty RIVA TUNER. :D Edytowane 2 Listopada 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Mam dość dziwny problem z moim 4850. Karta nie zawsze przełącz się w tryb 3D wręcz prawie nigdy. Jedynie we FurMark zawsze się przełącza w 3D. Np. w Crysis działa zawsze w trybie 2D Ma ktoś rade na to. Sterowniki Cristal 8.10 i system świeży dopiero ma 2 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Pomocy!! Mam duzy problem z karta asus'a z glaciator.Karta w natywnej rozdzielczosci w grach i na pulpicie jakby ucinala mi z 1/4 obrazu.Nie mam aparatu ,zeby zrobic fote ,ale wyglada to tak ,ze obraz jest scisniety bardzo mocno z lewej i lekko z prawej strony.efekt podobny jak przy sciskaniu grubej gazety.Kompletnie nie wiem co na to poradzic ;/ .podlaczalem monitor pod 2gie wyjscie dvi zmienialem sterowniki z 8.10 na 8.9 i 8.7 i nadal nic.we wszystkich innych jest poprawnie a w 1440x900 mam qpe ;/ .nie po to dalem ponad 500 zl ,zeby teraz miec pixeloze i pol karty graficznej.To moja 1 grafika ati i jestem mocno zawiedziony puki co.Karta jest fabrycznie uwalona czy problem lezey po innej stronie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Sterowniki do monitora zainstalowane? Jaka była popdzenia karta? System świeży? Stare stery poprawnie usunięte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam wszystkich posiadaczy kart firmy ati mam parę pytań odnośnie seri 4850 miał ktoś z was msi lub gigabyte i czy nie ma problemu z tymi firmami odnośnie awaryjności itp i czy po odinstalowaniu sterów od nvidi programem clear driver będzie wszytko ok pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Znalazł ktoś vmody do Asusa R4870 z Glaciatorem? Jakie V można dać najmniejsze podczas pracy 2D i jakie takty najmniejsze można ustawić również przy pracy 2D? Czekam na odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 ja mam MSI, od początku ŻADNYCH problemów. ja bym mimo wszystko proponował format, pewniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 @fresh A jak u ciebie z temperaturami i jakie chlodzenie maz na grafie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Sterowniki do monitora zainstalowane? Jaka była popdzenia karta? System świeży? Stare stery poprawnie usunięte?sterowniki do monitora? przeciez to plug and play.wczesniej mialem 8600gt i wszystko latalo ;/.system swiezy pod karte.wczoraj ze 3 razy formatowalem teraz jade driver clinerem i schodze w dol z sterownikami ,ale nadzieje ze cos to da mam 0we.Karta ,moze byc uwalona ,ze takie cyrki sie dzieja czy to cos innego ? EDIT: EEEE: masakra nie wiem o co chodzi samo sie zrobilo chyba.Przed wyjsciem rano zmienilem wtyczke zasilania dodatkowego z tego "gotowergo z zasilacza" na przejsciowke molex 6 pin dolaczonego do karty i teraz dopiero sprawdzilem i hmm moze to to pomoglo? Edytowane 3 Listopada 2008 przez adrian1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam wszystkich posiadaczy kart firmy ati mam parę pytań odnośnie seri 4850 miał ktoś z was msi lub gigabyte i czy nie ma problemu z tymi firmami odnośnie awaryjności itp i czy po odinstalowaniu sterów od nvidi programem clear driver będzie wszytko ok pozdrawiam Kuzyn ma Gigabyte 4850 na standardowym chłodzeniu - zero problemów. Pomocy!! Mam duzy problem z karta asus'a z glaciator.Karta w natywnej rozdzielczosci w grach i na pulpicie jakby ucinala mi z 1/4 obrazu.Nie mam aparatu ,zeby zrobic fote ,ale wyglada to tak ,ze obraz jest scisniety bardzo mocno z lewej i lekko z prawej strony.efekt podobny jak przy sciskaniu grubej gazety.Kompletnie nie wiem co na to poradzic ;/ .podlaczalem monitor pod 2gie wyjscie dvi zmienialem sterowniki z 8.10 na 8.9 i 8.7 i nadal nic.we wszystkich innych jest poprawnie a w 1440x900 mam qpe ;/ .nie po to dalem ponad 500 zl ,zeby teraz miec pixeloze i pol karty graficznej.To moja 1 grafika ati i jestem mocno zawiedziony puki co.Karta jest fabrycznie uwalona czy problem lezey po innej stronie?Próbowałeś inne tryby wysyłania danych przez DVI do monitora (zmniejszanie częstotliwości DVI i ten drugi tryb którego nazwy nie pamiętam). W sumie masz jeszcze 3 kombinacje trybów DVI do wypróbowania (z obecną 4). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 sterowniki do monitora? przeciez to plug and play.wczesniej mialem 8600gt i wszystko latalo ;/.system swiezy pod karte.wczoraj ze 3 razy formatowalem teraz jade driver clinerem i schodze w dol z sterownikami ,ale nadzieje ze cos to da mam 0we.Karta ,moze byc uwalona ,ze takie cyrki sie dzieja czy to cos innego ? EDIT: EEEE: masakra nie wiem o co chodzi samo sie zrobilo chyba.Przed wyjsciem rano zmienilem wtyczke zasilania dodatkowego z tego "gotowergo z zasilacza" na przejsciowke molex 6 pin dolaczonego do karty i teraz dopiero sprawdzilem i hmm moze to to pomoglo? zwieksz odswiezanie z 60 na 75hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Moja karta wróciła dzisiaj z serwisu ale nie podoba mi się, była jakoś zakurzona itd... Wiec postanowiłem porządnie jej się przyjrzeć. Zauważyłem na karcie, że dolne układy scalone na pcb są nie które takie zielone? Na dole link do zdjęcia i układy te są zaznaczone na czarno w elipsach. Czy coś takiego jest normalne wydaje mi się że nie. Czy mógłby ktoś zrobić mi zdjęcie tych układów z Asusa Glaciatora 4870? Karte jeszcze nie sprawdzałem czy dziala. Czekam na odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 wyglada to tak jak by zasniedziale bylo ze starosci :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom6666 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 dokładnie przysłali ci jakiegoś zleżałego w magazynie ;P Sprawdź lepiej czy działa bo takim oglądaniem niczego sie nie dowiesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Dodam cos od siebie. Jedna firma przy gwarancjach , mowie o serwsie glownym , jesli dostalaby cos takiego to mialbys odmowe naprawy gwarancyjnej. To wyglada tak jak koledzy wyzej pisali , nadto moze mowic o tym , ze i wilgoc gdzies byla... Edytowane 3 Listopada 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 mib, rafiki 20 Ja mam aktualnie WC na radku, blok tylko na rdzień, chwilowo pamięci i układ zasilania goły, wiec gier nie uruchamiam. Mogę powiedzieć od siebie tylko tyle że pamięci i układ zasilania na oryginalnym chłodzeniu są podgrzewane! Nie pamiętam dokładnie ale w windowisie rdzeń, pamięci i układ zasilania miały ponad 70'C. Aktualnie na bloku Thermaltake; DispIO - 32'C MemIO - 36'C Shader - 32'C Przypominam że pamięci i układ zasilania gołe... układ jeszcze delikatnie zapowietrzony i nie wygrzana pasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...