new332 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 wszyscy sie spodkali co probowali. tylko hard mody podnasz napiacia ew z poziomu biosu grafiki ale to tez nie zawsze dziala xDgłupoty piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 głupoty piszesz.W cale nie ATT też ci nie zmieni napięcia jak bedzie brane z VID a nie z biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 (edytowane) A nie prawda mi regulacja napiec w ATT dziala (zdefiniowane napiecia) Widac od razu chocby po temp karty i uzyciu energii :) ale mierzyles napiecia miernikiem na grafie? mogles ustawic wyzsze napiecia, zalozmy 1,4 i przetaktowac grafe np do 750 na rdzieniu :P rzeczywiscie napiecie sie nie zmienilo, a temp i pobor energii zwiazany jest z oc. sprawdz napiecia mirnikiem i wtedy powiedz czy cie dziala xD albo daj 2.0v i zobaczymy czy ci sie grafa spali xD Edytowane 5 Grudnia 2008 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Nie musze dokonywac pomiarow miernikiem aby wiedziec, ze one sie zmniejszaja. Jak wytlumaczysz, ze w idle nie ruszajac taktowan gdy zjade z napieciem to powoduje: Znaczny spadek temp grafy (min 5C) Spadek poboru mocy o okolo 20W Gdy zjade za nisko sa arty badz czarny ekran. Dla mnie to wystarczajace dowody na to, ze napiecie sie zmienia. Mam miernik, a nawet 2 ale nie bede nimi robil pomiarow, jakos mnie do tego nie ciagnie. Ragulacja napiec jest w mniejszym stopniu od 0.896 do 1.158, ale mozna tez swoje definiowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Właśnie to jest dość ciekawe zagadnienie. Nie mierzylem miernikiem, bawie się w obniżanie V w 2D i zastanawia mnie to, że GPU-Z nie pokazuje spadku temperatury ani amperażu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 U mnie temp leci od razu w dol. Teraz mam 38C, a bez obnizania 47C w idle. Najnizej moge dac: 0.968 pozniej arty lub czarny ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkick Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Hmm tak przegladam na jakie wartosci macie podkrecone swoje radki ,na jakich modach itd...i troche mnie dziwi ze ja bez zadnego moda na swoim 4850 gram na 740 na rdzeniu i na 2225 na pamięciach. Nasuwa sie pytanie ,czy to bezpieczne :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Bez żadnych Vmodów, tylko tyle co dał hud czyli 1.19V +0,09V pamięci, ( swoją drogą dziś go odblokowałem a przysiągłbym że wcześniej nie mogłem włączyć regulacji napięcia ). Inna sprawa że w grach nic nie widać, a jak teraz uruchomiłem 3dMarka to zobaczyłem artefakty a "mógłbym przysiąc że wcześniej ich tam nie było" =s Przy 735/2310 widziałem 1-2 artefakty na cały test czyli można przyjąć 730/2300 ( i na takie przeprawiłem teraz w sygnaturce ). Co do podkręcania możesz użyć AtiTool lub RivaTuner. wlasnie w riva tuner nie moge podkrecac :/ nie mam tej zakładki :/ tak jak mialem na starym kompie... hmmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 wlasnie w riva tuner nie moge podkrecac :/ nie mam tej zakładki :/ tak jak mialem na starym kompie... hmmmm Też nie miałem, zainstaluj najnowszą wersje, a problem zniknie ;) ( opcja będzie w górnym "trójkąciku" ; p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Nowe betki coś dają Far Cry2 1920x1200 16/4 ultra High FPS from game single 19 vs 14.8 ceossfire 35.9 vs 28.5 crossfire=7.5FPS=26% Call of Duty5 1920x1200 all max 16/4 Single 36.5 vs 38.6 Crossfire 70 vs 72.4 crossfire=2.4FPS=3.4% porównanie do 8.11 hotfix Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Czy na miejsce zaznaczone kolorem zielonym na zdjęciu też trzeba dać radiatorki? W oryginalnym chłodzeniu były, ale nie chce mi się go ciąć... Pozdrawiam edit: tak w ogole to od czego to jest to zaznaczone na zdjęciu? Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Marecki306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Obowiązkowo. Należy też dać radiatorki na sekcje zasilania pamięci. EdiT: UP Sekcja zasilania GPU. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Należy też dać radiatorki na sekcje zasilania pamięci.Sekcja zasilania pamieci? Czyżby to było to miejsce zaznaczone zielonym: edit: EdiT: UP Sekcja zasilania GPU.zawsze myślałem, ze sekcja zasilania gpu to te 4 szare "elementy" :P Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Marecki306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Te szare "kosteczki" to elementy sekcji tak samo jak te czarne "kosteczki" ;). Zaraz przerobie Twój obrazek i zaznacze co trzeba schłodzić. EdiT: Czyli musisz schłodzić i czarne, i szare elementy. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 OK. Mam jeszcze jedno pytanie: na jakich kościach są pamięci w 4850? Zdziwiłem się jak dzisiaj zobaczyłem u siebie quimondy (Powercolor/referent) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Referenty są na quimondach, ale te kości wcale złe nie są. U mnie działają nawet na 2450MHz (bez vmoda), a tymczasem samsungi na non referentach potrafią kręcić się tylko nieznacznie. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Też nie miałem, zainstaluj najnowszą wersje, a problem zniknie ;) ( opcja będzie w górnym "trójkąciku" ; p) ok thx juz widze widze ale nie działa regulacja wiatraczka :blink: i szkoda ze nie mozna zmieniac napiec jak w GAMER HUD :blink: ej mam problem czy to tak ma być???? Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzon4 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam. Mam problem z zainstalowanie sterowników powyżej 8.7. Catalyst 8.8 ledwo działają. Karta łapie zawiechy co 2-3min i w nic nie da sie pograć. Od 8.9 w gorę nie da się odpalić systemu. Jak przeleci ładowanie XP to potem jest już tylko czarny ekran. Wiecie co na to poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam. Mam problem z zainstalowanie sterowników powyżej 8.7. Catalyst 8.8 ledwo działają. Karta łapie zawiechy co 2-3min i w nic nie da sie pograć. Od 8.9 w gorę nie da się odpalić systemu. Jak przeleci ładowanie XP to potem jest już tylko czarny ekran. Wiecie co na to poradzić? sprawdz sobie siga...tam masz odpowiedz , odkrec proca , odkrec grafe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzon4 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 W sigu mam podany max. Teraz proca działa na 3.2GHz A grafa ma zmodowanego biosa na 720MHz/2200MHz napięcie 1.20V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 wy tez tak macie w GAMER HUDzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Tak u mnie podobnie, zreszta zobacz: @OCM4n14k LaL! Az tak sie kreca? Ja mam niereferenta i pamiec kreci sie max na 1088MHz. Da rade cos poprawic na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Tak u mnie podobnie, zreszta zobacz: @OCM4n14k LaL! Az tak sie kreca? Ja mam niereferenta i pamiec kreci sie max na 1088MHz. Da rade cos poprawic na to? jak zrobiles ze masz 1.24 napiecie? bo ja mam 1.19 a mialem kilka dni temu mozliwosc dania na 1.24 hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Nic nie robilem zainstalowalem z plytki program. Ale 1.24 nie dziala mimo ustawienia tego napiecia podawane jest 1.19 ;) Nie uzywaj HUDa, tylko Ati Tray Tools on moze wszystko to co HUD i jeszcze wiecej :) Edytowane 6 Grudnia 2008 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) komputer mi sie co jakis czas zawiesza :( nie wiem czemu :( nie jest nic podkręcone nic a nic :( a jestem swiezo po formacie :( raz jak sie zawiesił to takie jakby pixele czarne sie na ekranie popojawiały ale przewaznie tego nie ma :( ale system zwis całkowity :( nie wiem czy to od grafy czy od innego komponenta :( Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 A nie czasem jak chcesz zobaczyc jakis klip video? Jakie stery? Na nie podkreconym kompie tez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) A nie czasem jak chcesz zobaczyc jakis klip video? Jakie stery? Na nie podkreconym kompie tez? nie... żaden klip... (mksa robiłem i sciągałem inną wersje jego jeszcze... 2x podczas skype...) nie podkręcony komp... 8.11 stery :unsure: robiłem orthosa wlasnie i 20min przeszedł bez zadnego błędu hmmm podczas uruchamiania windowsa czasem jakis błąd wyskakiwał ze cos z memory? ale nie wiem dokladnie co :/ Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 komputer mi sie co jakis czas zawiesza :( nie wiem czemu :( nie jest nic podkręcone nic a nic :( a jestem swiezo po formacie :( raz jak sie zawiesił to takie jakby pixele czarne sie na ekranie popojawiały ale przewaznie tego nie ma :( ale system zwis całkowity :( nie wiem czy to od grafy czy od innego komponenta :( Asus Rampage Extreme nie zostawiaj nic na AUTO :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Referenty są na quimondach, ale te kości wcale złe nie są. U mnie działają nawet na 2450MHz (bez vmoda), a tymczasem samsungi na non referentach potrafią kręcić się tylko nieznacznie. Samsungi na mojej tez tyle zrobia. Po lekkim vmodzie oc jescze rosnie. A to 'budzetowy' palit na krotkim pcb. Bynajmniej robily do dzis bo karte popsulem. Niesczesny sticker wyglada troche 'nie jak nowy' (na srubce byl) ale mam nadzieje ze przysla dzialajaca <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Asus Rampage Extreme nie zostawiaj nic na AUTO :wink: ok tak zrobie! bo moze byc chyba tak ze gdzies walnie mocniejszym napięciem i zwis wtedy sie dzieje hmmm ale zobaczymy... ustawie wszystkie wartosci i zobacze przez kilka dni czy pomoze... -_- ok zrobiłem tak... dałem minimalnie wieksze napięcia od tych ktore były pokazywane w biosie... mam nadzieje ze to pomoże... dzięki :) Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...