Gość Firekage Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Heat , ATI w sporej czesci gier zwala upiekszacze na developerow czyli gre , zobacz tego durnego grida. Z CCC nie moge dac AA , zas sama gra wymusza mi na sztywno x2 , a dajac x8 i tak przelacza sie. Zobacz przelaczanie sie VH tekstur w Warhedzie na Custom - trzeba samemu pilnowac i zmieniac. Ja gram sporo , problemow wiekszych nie mam , nie mialem - ale nie zmienia to faktu , ze jest to lekko deprymujace bo co gra to kwiatek - tu aa , tu af , tu kombinuj. Dziala , to mnie cieszy , a przy cenach nV jakos zalu nie mam - ot , wiecej trzeba posiedziec. swoja droga nie zapominaj o jednym - to , ze masz jakis problem nie znaczy automatycznie , ze to wina ati bo...na nV mozesz miec to samo - poszarpane cienie w Crysisach na obu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 (edytowane) Mnie w FC 2 woda dosłownie znika, jak shading ustawię na medium a cała reszta jest na high, być może to jakiś bug :). Zresztą mam gdzieś, to, że tu nie ma kropki, tam brakuje kreski. Edytowane 27 Lutego 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Gralem w FC2 na 9x1 pod Vista - zero problemow , 1680x1050 i wszystko maxem (z wyjatkiem cieniowania - high czy vh) bez AA i z AFx16 - nic nie znikalo itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam! Podkręciłem radka 4850 sonic programem Ati Tray tool, testowałem dołączonym do niego testerem. Teraz dwa pytania: - czy jeśli wyskakuje mi vpu recovery tzn, że zbyt mam niskie napięcie na gpu? (temperatura nie przekracza 60st po godzinnym stresie w atiTT) - czy opcja zwiększenia napięcia programem ati tray tools max na 1,158V faktycznie działa czy pozostaje ołówek? Generalnie gram na 740/2200, bez artefaktów w testerze Ati tray tools dojechałem do 765/2250, testowałem dłuższy czas (riva wskazywała obciążenie 100%) i nie wywalało się, artefaktów 0, temperatura 62st max. VPU recovery resetował sterowniki dopiero w grach, a i to po różnym czasie. Przy wyłączonym vpu recov. zwiecha. pozdrawiam halo halo, proszę o króciutką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Mialem podobna sytuacje. Prawda jest taka, ze Benchmarki rzadza sie swoimi prawami, a gry swoimi. Poprubuj z obnizonym OC. Sprawdz tez procesor - jego OC. Moj przechodzil 8 petli w Intel Burn Tescie, a na FC2 wywalal sie po 1h :D Pomoglo zwikszenie V na procku. Moja propozycja jest taka - zejdz do fabrycznych ustawien na karcie i powolutki podnos je - patrzac na to, zjak sie komp zachowuje w grach. Nie wiem jak reszta, ale zeby unikanc warningow - ja mialem wylaczone vpu recovery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) halo halo, proszę o króciutką odpowiedź. w att tez mialem przez 15min GPU na 100% i zero artow ale 2 petli w 3d marku nie przechodzil, troche przesadziles z tym oc bez zmieny napiecia to chyba nikomu na takich taktach nie pojdzie 4850 Edytowane 28 Lutego 2009 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 moim zdaniem sterowniki 9.2 w ogole im nie wyszly... juz 2gi raz mam problem z tym ze jak włączam jaka kolwiek gre to mam czarny ekran i nic... to samo przy zmianie odswiezania -> usunąłem sterowniki "Driver Cleaner 3" i zainstalowalem 9.1 i all dziala : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Siedze na tych sterach odkąd wyszły, grywam sporo i jakoś nie zauważyłem problemów... wszystko śmiga bez zwiech, czarnych ekranów i takich tam sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikla91 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Chciałbym zrobić fanswap (wymiana wentylatora) w mojej k.graficznej. Gdzie znajde opis jak to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Siedze na tych sterach odkąd wyszły, grywam sporo i jakoś nie zauważyłem problemów... wszystko śmiga bez zwiech, czarnych ekranów i takich tam sytuacji.To prosze Cie bardzo : http://forum.pclab.pl/t449188.html oraz : http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...p;enterthread=y Dodam ,ze ten z AMD to moj temat...zobacz co zostalo odpisane , poradzone - konkret i "polityka amd/wymus sobie z gry/u mnie dziala". LOL. Tutaj zas rowniez perelka , ktora sprowadza sie mniej wiecej do mojego , zreszta kolo wpisal sie i w moj; http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...p;enterthread=y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 - czy opcja zwiększenia napięcia programem ati tray tools max na 1,158V faktycznie działa czy pozostaje ołówek? U mnie działa, ale tylko jeżeli chodzi o obniżenie napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Witam Mam dwie HD4850, a w GPU-Z pisze mi obojętnie, czy w CCC ustawie CrossFireX na enable czy nie. Czy to dobrze? Czy obie karty działają? Edytowane 1 Marca 2009 przez armt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Witam Czy to dobrze? Czy obie karty działają? Naprawde tak ciezko sprawdzic np. badajac wynik 3d marka i upewnic sie czy dziala czy tez nie ? Edytowane 1 Marca 2009 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) U mnie działa, ale tylko jeżeli chodzi o obniżenie napięcia. polecam ten post Edytowane 1 Marca 2009 przez tommiyacht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 To prosze Cie bardzo : http://forum.pclab.pl/t449188.html oraz : http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...p;enterthread=y Dodam ,ze ten z AMD to moj temat...zobacz co zostalo odpisane , poradzone - konkret i "polityka amd/wymus sobie z gry/u mnie dziala". LOL. Tutaj zas rowniez perelka , ktora sprowadza sie mniej wiecej do mojego , zreszta kolo wpisal sie i w moj; http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...p;enterthread=y Niestety faktem jest że nie mam takowych problemów bo akurat nie gram w podane tam tytuły, ostatnio grywam w starsze i stąd nie widze problemu. Ale wynika z tego że jednak chłopaki sie nie postarali. 9.3 sprawdze dokładniej zanim sie wypowiem... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 W 3DMarku06 wyszło 13397, czy to dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 armt: moze być :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Wydaje mi się że jak na 2 to dużo za mało. Ja tyle miałem na lekko podkręconej (690/1000). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Puściłem 3DMakra jeszcze raz, wyszło tyle samo. Patrzyłem w zakładce System w 3DMarku i tam pisze: "Display Device 1/1 ATI Radeon HD 4800 Series " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny25 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 A masz je w ogóle połączone mostkiem?<lol> Jaki OS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Oczywiście, że mam je połączone mostkiem. Mam Windows XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afros007 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 W 3DMarku06 wyszło 13397, czy to dobrze? troche malo mi sie wydaje. na c2d e7300 oc 3.7ghz, ram 2x2gb 800mhz i hd4870 gigabyte 14075pkt. a ty masz dwie 4850 wiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 A może tak wyciągnąć jedną i wtedy sprawdzić wynik, porównać?;) na to nikt nie wpadł?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 to nic nie da wynik przybliżony do 1 grafy a powinien byc kolo 15000ptk lub 16000ptk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 no to standardowo - wypiać, przepiąć, sprawdzić, przeinstalować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 To prosze Cie bardzo : http://forum.pclab.pl/t449188.html oraz : http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...p;enterthread=y Dodam ,ze ten z AMD to moj temat...zobacz co zostalo odpisane , poradzone - konkret i "polityka amd/wymus sobie z gry/u mnie dziala". LOL. Tutaj zas rowniez perelka , ktora sprowadza sie mniej wiecej do mojego , zreszta kolo wpisal sie i w moj; http://forums.amd.com/game/messageview.cfm...p;enterthread=y Moje odczucia.: Sterowniki 8.12 - wszystkie gry smigaja plynnie, a temperatury podczas furmarku: 65 GPU, 80 MEM, ~95 - Sekcja zasilania. Po zmianie na 9.2: GTA zaczyna sie haczyc po 20 minutach gry. Przypuszczam, ze przez tempy, bo... Furmark testy: 71GPU, 95MEM, 110 Sekcja zasilania. Jakis koszmar.... Dodam, ze zacinki w GTA pojawiaja sie zarowno na defaultowych ustawieniach karty, jak i na OC. Generalnie w lutym AMD zrobilo radeo kupe, a nie sterownki. Wracam do zeszlo rocznych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 oj! armt! to wynik nędzny -> nie zauwazyłem że masz 2 grafy :D ja na @4,3 i ramki max pracują i grafka podkrecona to ponad 14k robiłem z 1 grafą ; P (na razie nie krece zbytnio bo mam slabe chlodzenie i jak kupie wode to zaczne krecic bo na razie i tak all mi chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 ATI to slash HD4800 prices Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo94 Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Czyli co mam zrobić? (tylko tak jakoś łopatologicznie proszę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2009 Czyli co mam zrobić? (tylko tak jakoś łopatologicznie proszę) Kolego Crossfire nie działa poprawnie na Xp, zainstaluj Vistę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...