Gość Firekage Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam mam problem posiadam radka hd4850 od asusa kupilem go w pierwszym tygodniu po premierze czyli dawno temu. Moj problem polega na tym ze karta ostanio bardzo sie grzeje w grach dochodzi do 110 stopni i sie komp zawiesza :( Karta nie jest podkrecona mam najnowsze stery teraz gdy karta nie jest w ogole obciazona jest 85 stopni wiatrak ustawiony na auto.. O co chodzi potrafi ktos pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zmieniłem pastę na moim 4850 :D i po 10 minutach katowania furmarkiem temp nie przekraczała 85 stopni :D (chłodzenie Glaciator) Czy to dobra temp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 3255529[/snapback] Zmieniłem pastę na moim 4850 :D i po 10 minutach katowania furmarkiem temp nie przekraczała 85 stopni :D (chłodzenie Glaciator) Czy to dobra temp?? Na 4870 mam 72-74 przy referencie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 chyba w idle :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Temp. normalna, sam tyle miałem nawet bez zmiany pasty jeszcze za czasów Glaciatora. 4870 ma lepsze chłodzenie więc temperatury, które podał Firekage nie powinny Cię dziwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Dobra to czas zbierać kaskę na S2 rev 2 :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matER Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Mam pytanko czy jest chłodzenie do radeon4870 takie które założe i odrazu chodzi,bez żadnych piłowań,skracań i bóg wie co jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Tak , nazywa sie referencyjne + pwm albo fan fix 35%...masz cisze , spokoj i wszystko chlodzone bez wydawania kasy. chyba w idle :D :DChyba :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Żadna nowość że 4870 mniej się grzeją, a to za sprawą dwuslotowego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iop121 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam , Mój Problem Jest Taki Posiadam Kartę ati radeon hd4850 (asus) w grach i ogólnie przelatują paski przez ekran Są one prawie niewidoczne i czarne przelatują przez całą długośc i szerokośc ekranu Mam Najnowsze Sterowniki sych pionową też sprawdzałem Bardzo Proszę o Pomoc!tutaj wrzucam obraz który powiedzmy, wytłumaczy mój problem :(przepraszam za jakośc rysunku)http://img217.imageshack.us/my.php?image=beztytuumkl.png Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez iop121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Asus Glaciator rozumiem?? Załóż radiatorki na pamięci i sekcję zasilania i błędy nie powinny się więcej pojawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 witam sciagal ktos ta plastikowa obudowe z sapphire 4870? http://www.sapphiretech.com/po/gallery/img...R5_PCIE_C03.jpg mam z boku 12cm na obudowie i sie zastanawiam czy tej obudowy nie sciagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iop121 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Asus Glaciator rozumiem?? Załóż radiatorki na pamięci i sekcję zasilania i błędy nie powinny się więcej pojawić. tak to glaciator . może masz na myśli jaka ma temerautre ?? 40 C w spoczynku w grach i innych do 50C max Więc wątpie kolego że karta mogła by mi sie przegrzewac :wink: (Mam Program Asus Smart Doctor ) Marne szanse że to temperatura , jak sie nie myle to o to ci właśnie chodziło.............??? Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez iop121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Tyle ze Ty podajesz temperature na GPU a to pamieci/sekcja zasilania sie prawdopodobnie przegrzewaja (mialem i wiem ze napewno maja grubo powyzej 50° bez radiatorow) ;) Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 U mnie to dodatkowe oprogramowanie Asusa (Smart Doctor i coś tam jeszcze) powodowało problemy w grach. Niektóre wcale nie odpalały, inne resetowały komputer. Jak to wywaliłem to wszystko działa jak należy. Może spróbuj tego. Same Catalisty bez reszty badziewia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iop121 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) U mnie to dodatkowe oprogramowanie Asusa (Smart Doctor i coś tam jeszcze) powodowało problemy w grach. Niektóre wcale nie odpalały, inne resetowały komputer. Jak to wywaliłem to wszystko działa jak należy. Może spróbuj tego. Same Catalisty bez reszty badziewia. właśnie to zrobilem mialem blad krtyczny systemu przez te oprogramowania :D ale nadal to nie rozwiązało mojego problemu Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez iop121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Oczyść na początek dokładnie chłodzenie, a potem daj na próbe jakiś dodatkowy nawiew w okolicy sekcji zasilania. Dzięki temu wyeliminujesz ewentualne przegrzewanie się tej sekcji. Jak nie pomoże, to odinstaluj sterowniki, wyczyść pozostalości i zainstaluj ponownie. Jeśli nadal będzie nie tak, to obniż taktowanie rdzenia, a szczególnie pamięci i sprawdź wtedy w grach. Może pamięci siadają. Aha, jeszcze coś/.. Czy problem występował od początku czy pojawił się później? Czy miałeś przedtem kartę nvidii i była ewentualnie reinstalka systemu po zmianie kary? Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iop121 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Oczyść na początek dokładnie chłodzenie, a potem daj na próbe jakiś dodatkowy nawiew w okolicy sekcji zasilania. Dzięki temu wyeliminujesz ewentualne przegrzewanie się tej sekcji. Jak nie pomoże, to odinstaluj sterowniki, wyczyść pozostalości i zainstaluj ponownie. Jeśli nadal będzie nie tak, to obniż taktowanie rdzenia, a szczególnie pamięci i sprawdź wtedy w grach. Może pamięci siadają. Ok , Jak sprawdze to dam @Edit NIe NIe miałem to nowy komp ma dopiero 2 miesiace @edit Nic NIe Pomogło Prbolem Nadal Nie rozwiązany Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez iop121 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Żadna nowość że 4870 mniej się grzeją, a to za sprawą dwuslotowego chłodzenia.Uwazniej czytaj , dalem to jako kontre na "chyba w idlu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zrób tak jak napisałem, bez tego raczej problemu nie rozwiążesz. To powszechny problem w tych kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 (edytowane) Założone Accelero S1 Rev1 z dwoma [ciach!]ianymi 120 na 1000rpm. Wynikiem jest 34 w idlu i 48 w furmarku na domyslnych zegarach i woltażu. Zaczynam się jednak obawiac o stabilność zasilacza, schodzi do 11.8V na linii 12 podczas stresu. 1.23V mierzone miernikiem pdoczas stresu, dochodzi do 49 stopni. Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iop121 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zrób tak jak napisałem, bez tego raczej problemu nie rozwiążesz. To powszechny problem w tych kartach. A czy np. 120mm wentylrozwiązał by problem ? jak Myślicie>??? ------------------------------------- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Po prostu wiej na sekcje zasilania czymkolwiek. Nawet suszarką z zimnym powietrzem. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) hmm... 9.4 Edytowane 8 Kwietnia 2009 przez Duelist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Dziala glow i blurr w Kotorze. Nie dziala po raz kolejny Catalyst AI pod DX10 w Crysisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam. Takie pytanko, posiadam wyżej wymienionego Palita i mam problem z tymi nieszczęsnymi heatpipe nad pamięciami. Otóż na pamięciach nie ma radiatorów a heatpipe nagrzewa kostki w swojej bezpośredniej bliskości. Chciałbym tam założyć jakieś radiatorki, już pal licho gwarancję (bo stracę ją pewnie po zdjęciu chłodzenia - zerwanie plomby). przeglądałem już wiele sklepów i nigdzie nie mają tak niskich jak są mi potrzebne. Miejsca jest tyle: (zdjęcia zapożyczone z innego forum) Więc żaden standardowy tam nie wejdzie. Pomyślałem sobie że mógłbym pociąć np takie radiatory na pamięc ram, maja przy okazji w komplecie taśmę 3m co bardzo mi się przyda: Co wy na to?? Zda toto egzamin?? Radiatorki chce założyć bo karta czasami sypie artefaktami jak zwolnię obroty wiatraka. Pytanie do bardziej zaawansowanych użyszkodników :P ps. przyjrzałem się bliżej i widzę, że są szanse przymocowania tego pociętego radiatora bez zdejmowania chłodzonka :) ) ale tylko na górny rząd kostek. Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez pichu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) Co ja na to? Graj na niej , az zdechnie - oddaj na gware* i domagaj sie zwrotu gotowki , podajac powod taki , ze to sie przegrzewa. *niezgodnosc towaru z umowa. Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) W tym rzecz, że ona raczej nie zdechnie.... Bardzo w to wątpię.. Chyba, że zabiłbym ja grając z fanfixem ustawionym na 20% Pytanie tylko czy jest sens?? Grafika mi pasuje bo raz, że po za pamięciami jest świetnie chłodzona a dwa że cichuśka jak makiem zasiał.... Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez pichu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Dziwi mnie Twoje podejście "pal licho gware", bo te karty padają jak muchy. Może to będzie dobre klik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 W G3 zaczęły migać niektóre obiekty co jakieś 5s, gra częściej ścina (w porównaniu do 8.12) no i oczywiście użycie procesora przy prawokliku i przesuwaniu okienek jest jeszcze większe niż przy 9.3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...