andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) W zestawie z karta nie ma? Tak, jeżeli jest tam zasilanie 6 pin , a nie 8. Edytowane 1 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) http://www.allegro.pl/item647833534_kabel_...x_na_6_pin.html na allegro znalazlem duzo taniej :) tak wygląda zasilanie na grafie... to chyba 6 pin :) (sorki za złą jakość zdjęcia) :) Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 2 x 6 pin. Nie ma takiej przejściówki z karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 nie ma... bo to z licytacji na allegro -> pewnie własciciel zjadł kabel... zamówiłem takie coś: będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) no to ok :) thx :banana: Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 karty 4870, czy też ten 4850 z ddr5 od palita mają 2 "sloty" na wtyczki 6 pin... pytanie: cza zapełnić oba miejsca czy też 1 wtyczka(z boxa z kartą) wystarcza? bo właśnie zamówiłem sobie akurat gainwarda 4850 z ddr5 i sie zastanawiam czy nie trzeba dokupić wtyczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) skoro są dwa miejsca to dwa muszą być zapełnione -> ja wczoraj zamówiłem kabelek : P i jeszcze zdjęcie mojej nowej grafy (pucka) B-) :razz: Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Obys z ta "nowa" grafa nie mial tego co Pichu , ktory wreszcie pozbyl sie tego czegos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddadam Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Witam, przymierzam sie do zakupu 4850 ddr5, którego polecacie? Palit czy Gainward? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Palit ma trochę lepsze chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddadam Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 a czy mój zasilacz da rade? Modecom MC2.0 350... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Obys z ta "nowa" grafa nie mial tego co Pichu , ktory wreszcie pozbyl sie tego czegos. a co on miał? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Dobra. Toxic'i wymienione na Sonic'i ;) Wszystko hula, i jeszcze 200zł zarobiłem :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 a co on miał? :unsure:to: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=406993 bo nie dzialalo mu poprawnie , co jest raczej normalne zwazywszy na DDER5 + hp'ki nad nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam chciałbym kupić Palita 4850 ddr5 wymiana z 8800GT pytanie jest takie czy jest sens dokładać ok 230 zł ile zyskam wydajnościowo procek E5200@4GHz 4GB RAM, cel gra Cryzis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) a co on miał? :unsure:Też mam tego Palita i jest wszystko ok po za tym był trochę głośny więc zamontowałem 2 wentyle, fandera 80 i coś mniejszego. Temperatury znacznie spadły i nastała cisza. Do tego zrobiłem sobie aluminiowy radiator i przymocowałem jak w poście : http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=406993 Wszystko zrobiłem bez ruszania oryginalnego radiatora z karty by nie tracić gwarancji. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Widziałem te karty Palita i Gainwarda i można ściągnąć plombę bez jej zniszczenia :legal: Teraz jest tylko kwestia czy warto wziać dwie w CF czy lepiej jednego 4890 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 1x hd4890 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Też mam tego Palita i jest wszystko ok po za tym był trochę głośny więc zamontowałem 2 wentyle, fandera 80 i coś mniejszego. Temperatury znacznie spadły i nastała cisza. Do tego zrobiłem sobie aluminiowy radiator i przymocowałem jak w poście : http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=406993 Wszystko zrobiłem bez ruszania oryginalnego radiatora z karty by nie tracić gwarancji. Jest ok , ale dalem sobie na zas radiator ;) Swoja droga , ja na 260 mam def 40% , dalem riva 45% by wiedziec , ze sie wentyl kreci i mam spokoj bez takich zabaw jak Twoje , zas karta sama w sobie tania... Edytowane 3 Czerwca 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Pytanko: jak podkręcić bezpiecznie Palita 4850 ddr5 sonic SE żeby bo nie ugotować? mam dosyć ciasną budę więc przepływ powietrza średni... Mam zamiar zrobić to w CCC (mam nadzieje ze to dobra metoda). Sorki za durne pytanka, ale szukam, szukam i niczego rozwiewającego te nieścisłości nie znajduję. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez mayk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Jak będzie za duża temp. to karta się wysypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Wyczytałem tu jedynie że GPU powino (zalezy od sztuki) dać sie podbić z tych 700 na 800MHz, a moze i smaczniej, natomiast słowa nie znalazłem o kręceniu tych gddr5? Chciałbym poprostu dowiedzieć się od jakiego pułapu zastartować.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Jedź po 20MHz na rdzeniu na początek i zobaczysz kiedy będzie ok. Pamięciami tez się pobaw, każda sztuka kręci się inaczej więc nie patrz na inne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 ok, więc tak... Mam kartę Gainward 4850 GLH z 512 DDR 5, nic nie podkręcałem, soft od gainwarda pokazuje tempy 51, 700/900 więc takty prawie 4870 Ustawienie defaultowe wentylatora (dynamic) pokazuje 50% a jest głośne niemożebnie...dać na 40% i jest cisza...feler jak dla mnie. Reguluje w/wspomnianym softem. Na razie trudno ocenić tę kartę, ale myślę ze za 500zł to dobry zakup, dostaje kartę sporo mocniejszą od powoli już ksztuszącego sie w nowinkach 8800gt. Fur mark na 43% wentylatora pokazywal tempy 68 max. Inna sprawa że mam z boku obudowy 25cm went....walący wprost na kartę/sb/nb/proca no i 14 z przodu i z tylu :) Co do stickera - jest takie pociete coś z tyłu karty akurat na blachach od chlodzenia umieszczone, ale chyba by sie dało zdjąć nie rwąc. Może jak zapragnę kręcić to się skuszę na zmiane chlodzenia na np twin turbo z ac, bo Accelero mi ze względu na wspomniany went 25 nie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Też mam tego Palita i jest wszystko ok po za tym był trochę głośny więc zamontowałem 2 wentyle, fandera 80 i coś mniejszego. Temperatury znacznie spadły i nastała cisza. Do tego zrobiłem sobie aluminiowy radiator i przymocowałem jak w poście :[/url] Wszystko zrobiłem bez ruszania oryginalnego radiatora z karty by nie tracić gwarancji. Miałem tego palita i nie dość że głośne było to też zdarzało mu się sypnąć artami przy ekstremalnych sytuacjach... pozbyłem się tego, nie chciało mi się bawić, chyba jak coś kupuję to nie po to żeby się z tym dodatkowo męczyć... no ale kto co lubi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) ja mam inne pytanie co lepiej brac czy Palita Sonic HD4850 512MB DDR5 256bit czy GAINWARD , czym sie roznia one tylko nawiewem i wiatrakiem ???? i ktory ma lepszy dostemp do zasilania i mem aby radiatorki wsadzic ?? ps .obie karty posiadaj ten sam pcb i ram ??? Edytowane 3 Czerwca 2009 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 z tego co widziałem na zdjęciach (i w łapie) to gainward ma po prostu większą obudowę- wiecej plastyków więc cięzej z dostępem do ramu w ogóle ciężko z dostępem do ramu, bez zdjęcia chłodzenia się raczej nie obejdzie PCB to same ram nie wiem, ilość ta sama...kręcic się chyba bedzie tak samo jak inne, do 3.8k się bez problemu dochodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Miałem tego palita i nie dość że głośne było to też zdarzało mu się sypnąć artami przy ekstremalnych sytuacjach... pozbyłem się tego, nie chciało mi się bawić, chyba jak coś kupuję to nie po to żeby się z tym dodatkowo męczyć... no ale kto co lubi :) Dla mnie zamontowanie 2 wiatraków i kawałka aluminium to nie męczenie :lol: ok 10 min roboty, jak kupuje procesor boxowy to wymieniam chłodzenie i też uważam że to normalne. Po za tym jak ktoś nie lubi się "męczyć" :) to kupuje inną kartę z chłodzeniem które spełnia jego oczekiwania ale nie każdy tak robi, modding to dosyć powszechne zjawisko. Kartę mam od października 2008 i nigdy nie było z nią problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...