andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Poszukaj testów hd4870 vs hd4850. To mniej więcej tak wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callesson Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Mogę rzucić okiem, aczkolwiek jakoś nie bardzo uśmiecha mi się zakup używanego sprzętu, chyba że rzeczywiście w dobrym stanie i po atrakcyjnej cenie. Wydaje mi się, że 1GB pamięci raczej się nie przyda na monitorze 22", a na pewno już mniej niż DDR5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 ja na moim kompie jak w opisie na podkreconym 4850 1gb robiłem w 3dmarku06 13200 a na @ palicie 4870 512 14694 -> wiec tak wielkiej roznicy nie ma... ale jakas zawsze jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callesson Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) 3DMark mało mnie interesuje, najważniejsze są FPS i płynność w grach. Wolałbym żeby karta się nie grzała (tutaj 4850 na pewno ustępuje 4770), ale w sumie zawsze można dokupić Accelero + 2 wiatraczki i problem z głowy. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Callesson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Mogę rzucić okiem, aczkolwiek jakoś nie bardzo uśmiecha mi się zakup używanego sprzętu, chyba że rzeczywiście w dobrym stanie i po atrakcyjnej cenie. Wydaje mi się, że 1GB pamięci raczej się nie przyda na monitorze 22", a na pewno już mniej niż DDR5.Ja kupiłem kartę od kolegi i nie ma różnicy czy nowa czy nie. 1gb przydaje się do fullhd. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 moja jest w 100% sprawna i dziala przy zegarach 731/1051[2102] i nigdy zaden art ani zwis... wszystko 100% sprawne... dobra wracam do opisywania aukcji na allegro :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callesson Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Przy podobnej cenie DDR5 ma u mnie wyższy priorytet niż 1GB. Czekanie chyba nie ma sensu, nie wydaje mi się żeby 4770 pojawiło się w ciągu najbliższego miesiąca w 'normalnej' sprzedaży po ludzkich cenach, ceny 4850 też chyba nie spadną, z dostępnością 4850 DDR5 jest coraz słabiej. Podkręcę procesor, uzbieram kasę i zacznę rozglądać się za 4850 DDR5. Jeszcze takie pytanie - czy zamontowanie chłodzenia (raczej Accelero) na karcie da duży wzrost podkręcalności i stabilności, czy może lepiej przeznaczyć te 100zł (Accelero + radiatorki na pamięci + wiatraczki) na coś innego? Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Callesson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 To chłodzenie od Palita/Gainwarda sobie poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 jakby ktoś chciał to zapraszam :-) http://www.allegro.pl/item655339927_gigaby...dr3_256bit.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callesson Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Oczywiście, że sobie poradzi, jednak przy mocnym OC (może Vmod?) i grach typu Crysis już nieźle się grzeje i pewnie też hałasuje. Chociaż nie wiem czy głośniej od Karakorum, jak dotąd miałem tylko karty z pasywnym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Mam propozycje wymiany mojego 8800GTS 512 na 4870 512MB obie są bez gwarancji, jaka jest rozsądna granica dopłaty? Opłaca się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Od Karakorum na min. będzie głośniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 8800GTS to po oc 9800GTX+ , a 4870 jest od nich dosc sporo szybszy - mialem taka akcje ;) Tylko , ze tutaj ktos na forum sprzedawal 4870 za 500 zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dobra to ile dopłacić do 4870 bez gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dobra to ile dopłacić do 4870 bez gwarancji? ile masz teraz w 3dmarku06? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 A ja wiem nie bawię się w to. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Male pytanko mam 4870 i everest w steresie pokazuje mi 97C na sekcji zasilania. Zalozone mam accelero s1 + 2x120mm i do tego zostawilem ten czerwony kawal alu z orginalnego radiatora. Bardzo zle z ta temperatura na sekcji jest ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) temp ok. wlacz furmarka [stability test na 30] temp powinna byc ok 110 xD. to normalne ze sekcja sie grzeje. przy 140st resetuje sie sterownik [chyba, max jakie widzialem to 130 i grafika sie trzymala, parenascie sek pozniej zawisla]. jak karta sie nie wywala podczas testow [/gier] to jest ok. u mnie przy dosc sporym radiatorze z nawiewem ze 120 sekcja pod furmarkiem [extreme burning mode, czy jak to sie tam zwie] osiaga ok 120st. jakis czas temu mialem malutki radiatorem i myslalem ze wystarczy ale jednak nie, grafika padala 10 sek po wlaczeniu furmarka xD Edytowane 6 Czerwca 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) korzystał ktoś tutaj z RivaTuner Voltage Control? jak wejde w program to pokazuje się: a jak przejade wskaznikiem w inne miejsce i pozniej do niego wróce to pokazuje: jakies rady? :) -> ja mam podkręconą grafe w RivaTuner teraz wiec w 2d i 3d chyba powinny byc takie same napięcia czy nie? hmmm jak dałem lekko więcej V to wyskoczyło coś takiego: i wziąłem quit : > chyba czegoś nie zrobiłem :P Edytowane 6 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 (edytowane) orientuje sie ktos z was, czy bedzie pasowalo to na Paliata 4850 -> Arctic Cooling Accelero S2 mam to na 8600 , nie mylic Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 Edytowane 6 Czerwca 2009 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Mam spory problem z Palit Sonic Super Edition HD4850 DDR5. Mianowicie jak już wcześniej pisałem miałem problem z uruchomieniem nowego PC. Gdy wyjąłem kartę i clear CMOS komp się uruchomił i cały czasy pracuje normalnie. Gdy włożyłem znów kartę ten sam problem. Więc albo uszkodzona jest karta albo coś nie tak na płycie głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2009 Racze karta. Zobacz na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) ktos z was moze posiada SCYTHE Musashi na 4850 ??? bo sie zastanawiam ktore z chlodzenia bedzie lepsze aby ochlodzic ramy itp ,a i chodzi o wydajnosc ,bo mam zagwostke w wyborze SCYTHE Musashi czy moze Arctic Cooling Accelero S1 rev.2 + 120 jakis cooler... http://allegro.pl/item649449166_scythe_musashi_ultrawydajne_chlodzenie_grafiki.html Scythe Musashi http://www.gral.pl/preview/Arctic_Cooling/Arctic_Cooling_Accelero_S1_rev_2_9800GT_GTX_HD4850_HD4870_74.html Artic Cooling S1 v2 ps. bo teraz posiadam Arctic Cooling Accelero S2 ale ono chyba nie bedzie pasowac na 4850 co ??? wiec zastanawiam sie nad tymi wyzej wymienionymi modelami Edytowane 7 Czerwca 2009 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Bierz sprawdzone rozwiazanie. Arctic jest bardzo wydajny i mozna wyrwac za grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) @dziubekR1 to co rozumiem ze Arctic Cooling Accelero S2 co teraz posiadma na 8600 http://www.gral.pl/preview/Arctic_Cooling/Arctic_Cooling_Accelero_S2_38.html nie bedzie pasowalo na mocowanie na palita 4850 ??? Edytowane 7 Czerwca 2009 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 @dziubekR1 to co rozumiem ze Arctic Cooling Accelero S2 co teraz posiadma na 8600 http://www.gral.pl/preview/Arctic_Cooling/Arctic_Cooling_Accelero_S2_38.html nie bedzie pasowalo na mocowanie na palita 4850 ???Majaboss: pierw ty mi chłopie wytłumacz, na jaką cholerę ci niestandartowe chłodzenie na Rad 4850... Mam Palita 4870, skręcony na 20%, wylaczylem wiatraczek na sekcji zasilania - jest cicho, w FurMarku dochodzi mi do 86C - tylko ze mam dobry termoobieg w obudowie. Więc naprawdę, zastanów się po jakiego kiepa ci inne chlodzenie... W sterownikach blokujesz na 35-45% obroty wentylatora, i masz cisze i spokoj... Naprawde. A innym chlodzeniem mozesz sobie tylko uwalic sekcje zasilania - i karta do wymiany. Więc naprawdę, po jaką cholerę ci nowe chłodzenie, skoro standartowe wystarcza??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Cisza to kwestia indywidualna. Żeby uszkodzić kartę trzeba być naprawdę dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Cisza to kwestia indywidualna. Żeby uszkodzić kartę trzeba być naprawdę dobry. Mam do ciebie prośby 1. Nie teoretyzuj, na 20% jest BARDZO CICHY, można dopiero usłyszeć szum z 50cm... 2. Nie wcinaj się w rozmowę - nie do ciebie miałem tą kwestię. Może się okazać, że Majaboss totalnie bez powodu chce wymienić chłodzenie. 3. Jesli już chcesz prowadzić dyskusję użyj argumentu - w tym wypadku, byłoby to że "na 35% karta nie jest cicha, przynajmniej nie jest wystarczająco dla mnie" , a nie jakiś ogólnik "cisza to kwestia indywidualna" - noszkurde. Naprawde?? A wydajność to też kwestia indywidualna... >_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) 1. Nie teoretyzuj, na 20% jest BARDZO CICHY, można dopiero usłyszeć szum z 50cmJa mam kartę z 20cm od siebie więc dla mnie to by nie była cisza. Nie wiesz jak daleko od kompa siedzi majaboss. 2. Nie wcinaj się w rozmowę - nie do ciebie miałem tą kwestię. Może się okazać, że Majaboss totalnie bez powodu chce wymienić chłodzenie.Na forum jak chce to mogę się wypowiadać. Jak ci to przeszkadza to pisz do niego na gg lub pw. 3. Jesli już chcesz prowadzić dyskusję użyj argumentu - w tym wypadku, byłoby to że "na 35% karta nie jest cicha, przynajmniej nie jest wystarczająco dla mnie" , a nie jakiś ogólnik "cisza to kwestia indywidualna" - noszkurde. Naprawde?? A wydajność to też kwestia indywidualna... >_<I tak każdy wie o co chodzi. Edytowane 7 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaboss Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) sorrki niema co sie denerwować :) ps.chodzi mi aby karta dobrze znosila OC jakie bede chial zapodac i dla tego chcial bym wymienic chlodzenie te od palita ...co do decybeli jakie wiatrak wydaje to i tak , malo co mnie to interesuje bo siedzę zwlaszcza w słuchawkach :) przed pc ps. i jeszcze jedna kwesta czy wogule warto zmieniac mam z GF 8600 na tego 4850 a i czy ten fortron 400W nie padnie przy 4850 ??? czy przy tym procku wogule odczuje jakas roznice w graniu ??? Edytowane 7 Czerwca 2009 przez majaboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...