szynszylam Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 512mb 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) jakim cudem cena jest ta sama? hahaha lol :D -> swoją drogą to ja nie rozumiem pytania :D -> bo odpowiedź chyba jest oczywista :D Edytowane 22 Czerwca 2009 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) No mam jeszcze do wyboru wersję TOXIC, bo (trudno w to uwierzyć) też jest w tej samej cenie. Co o niej sądzicie? Ale bardziej skłaniam się do normalnej wersji 512mb, bo niektóre opinie o toxic'u nie są zbyt przychylne. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez szynszylam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Xtreme-G 9.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Panowie, dziwna sprawa: Po zainstalowaniu 9.6, temperatury spadły mi o 10*C w idle do 20(!) w stresie - czy aby na pewno czujka dobrze pokazuje? Owszem, wyciągałem kartę i nieco wyczyściłem, ale nie przypuszczałbym, że mogło to obniżyć tak temperatury - dużo kurzu się nie nazbierało (a, pasta to STG-1 - przesmarowałem zaraz po zakupie, chłodzenie stockowe [nie sugerować się Musashi w sigu]). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Xtreme-G 9.6 A co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magus Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) A co to jest?alternatywne drivery 9.6 jeszcze co prawda nie testowalem, ale generalnie XG to polepszone oficjalne drivery - przynajmniej z zalozenia;) z wlasnych doswiadczen potwierdzam ze sa zawsze troszeczke lepsze, ale jak kto woli, na roznych konfigach moze byc roznie, ja nei zawiodlem sie jeszcze ani razu i polecam Edytowane 23 Czerwca 2009 przez magus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robgrab Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ciekawostka cenowa: http://bachcomp.pl/2701,produkt,XFX-HD4870...5-3800-MHz.html Kupilem ta karte i dziala oki,tylko niewiem czy to normalne przy wlaczaniu kompa na moment wiatrak karty zamienia sie w odkurzacz. Da rade cos na to poradzic poza wymiana chlodzenia? (Bałem sie ze na modecom 400w niepociagnie ale jakos daje rade) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Normane - self test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 O właśnie ludzki dlaczego ten HD4870 taki tani ? Opyla się go brać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 No pewnie. Taki tani, bo wyszedł 4890 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 O właśnie ludzki dlaczego ten HD4870 taki tani ? Opyla się go brać ? Odpowiedz sobie na pytanie : czy doplata po 300-500 z 4870 do 4890 przy roznicy 15% w wydajnosci ma sens? Osobiswcie wole 260 bo ma jednak 896MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robgrab Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 O właśnie ludzki dlaczego ten HD4870 taki tani ? Opyla się go brać ? Niewiem dlaczego ale nowy i z gwarancja normalna. Mialem brac 4770 ale w warszawie na gieldzie nikt niemial a 4850 mi po 500-600 chcieli wciskac. Poza tym wkurzajacym odkurzaczem na starcie wszystko dziala oki. Przesiadlem sie z 8800gts320mb i widac poprawe wydajnosci w grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrus09 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Jak kasa za tego Palita dojdzie to zamawiam tą kartę. Wie ktoś jak jest z serwisem w bachcomp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tak : http://forum.purepc.pl/Nvidia-f53/Odmowa-G...na-t255368.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robgrab Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Dzis(tak mi sie wydaje bo moze wczesniej tego jakims cudem niezauwazylem) zaczely sie dziwne rzeczy z karta. Obraz podstakuje tak na chwile(ale tylko na wyjsciu analogowy,na hdmi obraz idealny) gdy karta zmienia tryb pracy z 3d 775c950m na 2d 200c500m lub odwrotnie. Dawno nie mialem radeona, czy cos poprzestawiam nie tak w ccc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam Dawno tu nie zaglądałem i szukać odpowiedzi będzie ciężko. Może mi ktoś powiedzieć jak poza CCC podkręcić 2 karty w CF? próbowałem Rivą i ATT ale ustawiało takty tylko dla 1 karty. Jak coś może być jakiś link do innych stron, albo krótka odpowiedź ;) dzieki, pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Rivą tuner :D. Nie ma tutaj dwóch kart ? Wybierasz jedną - podkręcasz.. Wybierasz drugą - podkręcasz.. :) Edytowane 24 Czerwca 2009 przez david11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) u mnie pojawia sie jedna z danymi i 3 jako monitor plug and play. podkrece jedna dziala podkrecasz pozostale nie dziala ;p edit: inaczej GPU0 \ ATI Radeon 4850 \ Monitor Plug and Play - otwieramy dziala GPU1 \ Ati Radeon 4850 \ Monitor dommyslny - tylko ustawienia fan GPU0 \ ATI Radeon 4850 \ (Default Monitor) - dziala dla pierwszej GPU1 \ Ati Radeon 4850 \ (Default Monitor) - tylko ustawienia fan I lipka ;p Edytowane 24 Czerwca 2009 przez Fisher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 u mnie pojawia sie jedna z danymi i 3 jako monitor plug and play. podkrece jedna dziala podkrecasz pozostale nie dziala ;p edit: inaczej GPU0 \ ATI Radeon 4850 \ Monitor Plug and Play - otwieramy dziala GPU1 \ Ati Radeon 4850 \ Monitor dommyslny - tylko ustawienia fan GPU0 \ ATI Radeon 4850 \ (Default Monitor) - dziala dla pierwszej GPU1 \ Ati Radeon 4850 \ (Default Monitor) - tylko ustawienia fan I lipka ;p bo CF masz nie włączone,jeżeli CF jest aktywowane masz tak i normalnie podkręcają się obie karty wybierasz pierwszą pozycje i OC pózniej 3 pozycje i OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 jesli chodzi o CCC to tam mam włączone, jesli gdzies indziej to gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 jesli chodzi o CCC to tam mam włączone, jesli gdzies indziej to gdzie?jak wcześniej miałeś CF wyłączone a włączyłeś musisz zrobić reset rivy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Najnowsze stery walnij :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 mam najnowsze stery, i caly czas wlaczone cf. i nic ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 mam najnowsze stery, i caly czas wlaczone cf. i nic ;pjeżeli CF masz włączone to wyłącz i włącz rive od nowa,pokaż gpu-z. Jak tego nie zrobisz to nadal bedziesz widział 4 pozycje a nie trzy instalowałeś na wyłączonym CF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ciągle sterownik ekranu przestaje działać, co skutkuje dziesięciosekundowym freezem. Z początku myślałem że to temperatury (które i tak 'cudownie' obniżyły mi się po aplikacji 9.6), lecz niezależnie czy ustawię manualne obroty czy 100% na sztywno, to i tak czasem złapię laga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Usuń doszczętnie sterowniki, zainstaluj na nowo. Miałeś przypadkiem na tej instalacji system przedtem NV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddock Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 witam, ja troche z innej beczki mianowicie posiadam radeona 4870 i podlaczylem komputer do TV przez HDMI. Oczywiscie za pomoca przejsciowki DVI>HDMI ktora dostarczyl producent karty. Problem polega na tym ze w ogole nie ma dzwieku. Instalowalem sterowniki 9.6 hdmi audio i w menedzerze urzadzen pojawil sie ATI Function driver for high definition audio - ati aa01. Dzieki temu we wlasciwosciach audio moglem wybrac jako domyslnie ATI HD Audio rear output. Niestety dalej nie ma dzwieku. Nastepnie zainstalowalem sterowniki Realtek ATI HDMI Audio Driver 2.25 i wtedy w menedzerze pojawil sie zamiast ATI Function driver for high definition audio - ati aa01 -> ATI HDMI Audio Driver. Po tej czynnosci we wlasciwosci audio nie bylo juz nic do wyboru poza moim domyslnym SoundMaxem hd audio. Jak mam ugryzc ten problem bo juz brakuje mi pomyslow. Prosze o jakies wskazowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Co sądzicie o karcie Asus ATI Radeon HD4850 Matrix 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-Express? Chciałem kupić Sapphire'a ale niestety w sklepie techplanet.pl nie jest dostępny, dlatego wśród dostępnych produktów tylko ten ma dobre chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) ....że sie wpierdziele w rozmowę :)... ... stałem się szczęśliwym :unsure: posiadaczem HIS 4870 Turbo (straszny szumofon ;) ) i mam do Was pytanko odnośnie temperaturek... czy to normalne że karta (takty stock 780/1000) idle ma koło 57C? w stresie nie przekracza 70C... na idle trochę mi dużo mimo wszystko ?? stery 9.6, wszystkie ustawienia - auto - default Edytowane 26 Czerwca 2009 przez pr1est Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...