rafa Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 (edytowane) No skoro wszystkie serwisy to zmierzyły... http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=564&rectr_str_numer=19 Edytowane 6 Października 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 spoko dzieki :) Biore tego radoslawa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Witam Moje zażenowanie ta sytuacją, a zwłaszcza tą kartą graficzną sięga już maksimum i zaraz będę w stanie wyjąc ta kartę z mojego pc i po prostu rzucić nią o ścianę. Problem chyba dość często występujący, z tego co udało mi się wyczytać na zagranicznych forach nie jestem jedyny. Problem wygląda następująco: Bez względu w jaka grę będę grał, bez względu na jakich taktowaniach rdzenia i pamięci, beż względu na temp. karty, bez względu na sterowniki (10.5, 10.6, 10.7, 10.8, 10.9) w czasie rozgrywki odczuwam znaczące spadki fpsów, np. grając w cod4 poruszając kamera w prawa czy w lewo obraz skacze, tak jakby zatrzymuje sie na ułamek sekundy, próbowałem z włączonym i wyłączonym v-sync. Podobnie jest nawet w furmarku (to ciasteczko co chwile się zatrzymuje na ułamek sekundy) jak i w 3dmarku. Odinstalowywałem sterowniki programem Driver Sweeper, mam najnowszego dx, net framework najnowszy zainstalowany, dysk defragmentowany, sprawdzany pod kątem błędów, rejestr czyszczony. Karta nie przegrzewa się (Accelero twin turbo pro), jak i żaden z podzespołów. Nie będę ukrywał, że coraz bardziej żałuje zakupu karty od ati, naprawdę nie spodziewałem się takich problemów. Czy jest ktoś w stanie rozwiązać ten problem? System: Win7 64bit Pozdrawiam. Edytowane 9 Października 2010 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CookieMonster Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 Nie mogę sobie poradzić z funkcja fan control w RBE, moj Referent Powercolor 4850 ma zalozone Twin turbo pro i w rive ustawilem stale obroty na 25% to jest ~685 obr i przy tych obrotach karta na w idle 32st w stresie najwiecej uzyskalem po godzinie occt gpu 52st wiec temperatury sa git w RBE można kontrolować obroty tylko tym 1 sposobem i właśnie jak to ustwic odpowiednio do moich temperatur chce to zeby bylo rivy tylko zeby karta sobie sama ostawiała obroty? (wentylatory sa podlaczone pod karte, bez rivy chodza caly czas na ~1290obr i dosc mocno je slychac) Pomoze ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2010 (edytowane) Witam Moje zażenowanie ta sytuacją, a zwłaszcza tą kartą graficzną sięga już maksimum i zaraz będę w stanie wyjąc ta kartę z mojego pc i po prostu rzucić nią o ścianę. Problem chyba dość często występujący, z tego co udało mi się wyczytać na zagranicznych forach nie jestem jedyny. Problem wygląda następująco: Bez względu w jaka grę będę grał, bez względu na jakich taktowaniach rdzenia i pamięci, beż względu na temp. karty, bez względu na sterowniki (10.5, 10.6, 10.7, 10.8, 10.9) w czasie rozgrywki odczuwam znaczące spadki fpsów, np. grając w cod4 poruszając kamera w prawa czy w lewo obraz skacze, tak jakby zatrzymuje sie na ułamek sekundy ... eee nikt nic nie pisal o zadnych poroblemach a ja juz mojego podrasowanego asusa zamowilem ;p Sluchaj nie napisales najwazniejszego. Jaki dokladnie model karty posiadasz. Chyba ze chodzi o 4870 z podpisu to mnie to chyba nie dotyczy bo kupilem 4850 ;p Edytowane 9 Października 2010 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pudeleczko Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Mam radeona hd 4850 cucore i jest strasznie głośny więc chciałbym zakupić jakieś chłodzenie... Więc jakie polecacie? Budżet ok. 100 Edytowane 10 Października 2010 przez Pudeleczko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Witam Moje zażenowanie ta sytuacją, a zwłaszcza tą kartą graficzną sięga już maksimum i zaraz będę w stanie wyjąc ta kartę z mojego pc i po prostu rzucić nią o ścianę. Problem chyba dość często występujący, z tego co udało mi się wyczytać na zagranicznych forach nie jestem jedyny. Problem wygląda następująco: Bez względu w jaka grę będę grał, bez względu na jakich taktowaniach rdzenia i pamięci, beż względu na temp. karty, bez względu na sterowniki (10.5, 10.6, 10.7, 10.8, 10.9) w czasie rozgrywki odczuwam znaczące spadki fpsów, np. grając w cod4 poruszając kamera w prawa czy w lewo obraz skacze, tak jakby zatrzymuje sie na ułamek sekundy, próbowałem z włączonym i wyłączonym v-sync. Podobnie jest nawet w furmarku (to ciasteczko co chwile się zatrzymuje na ułamek sekundy) jak i w 3dmarku. Odinstalowywałem sterowniki programem Driver Sweeper, mam najnowszego dx, net framework najnowszy zainstalowany, dysk defragmentowany, sprawdzany pod kątem błędów, rejestr czyszczony. Karta nie przegrzewa się (Accelero twin turbo pro), jak i żaden z podzespołów. Nie będę ukrywał, że coraz bardziej żałuje zakupu karty od ati, naprawdę nie spodziewałem się takich problemów. Czy jest ktoś w stanie rozwiązać ten problem? System: Win7 64bit Pozdrawiam. Postaw system od nowa na nie podkręconym sprzęcie, jeżeli problem będzie nadal występował to reklamuj grafe, lub spróbuj wgrać najnowszy bios do niej. Sam miałem 4870, a teraz mam 5770 i nigdy problemów nie miałem, również na zagranicznych forach nie wyczytałem o problemie o którym mówisz, prawdopodobnie jest to ewidentnie dolegliwość twojego egzemplarza. Pudeleczko nie ma nic bardziej opłacalnego niż Accelero S1. Edytowane 10 Października 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mystic_Zet Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Nosze sie z wymiana karty na Radeona 4850 1GB, moje pytanie brzmi czy ponizszy zestaw bedzie bardzo ograniczal ta karte, nie chodzi mi o to by w pelni ja wykorzystac, tylko zeby zauwazyc roznice w fpsach. Dodam, ze gram w world of warcraft, wiec gre juz nie najnowsza i nie interesuje mnie wydajnosc karty w jakichs grach z mega wymaganiami Z gory dzieki za odpowiedz konfiguracja: Procesor: AMD Athlon 64 x2 4000+ (am2) Płyta: DFI Infinity nForce ultra II-M2/G Grafika: Palit GeForce 8600GT sonic+ 256mb HDD: Samsung 320GB 8mb cache SATA II Zasilacz: Corsair HX 520W Pamięć: 2x DDR II 1GB PC800 GoodRam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Proc będzie trochę hamował, do benchamrków nawet nie podchodź, jak byś podgonił proca chociaż na 2,6ghz to już było by ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwikla Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Mam pytanko odnośnie radeona 4850 512mb firmy powercolor na chłodzeniu zerotherm! Wiec sprawa wygląda tak miałem załączonego kompa i w pewnym momencie się wyłączył, włączyłem na nowo i nie było obrazu, odkręcam obudowę patrze i się wiatrak nie kreci i się pali dioda od napięcia ze niema wiec co może być przyczyna. Może się spaliła albo by trzeba chłodzenie wymienić tylko czy to będzie to i dla tego tutaj pisze może ktoś miał taki problem. PS przed tym wszystko działało i nie było ruszane ani podkręcane!!!! Reszta części działa normalnie po podłączeniu innej karty tzn geforce 7300gs śmiga bez zarzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 @Cwikla Nie chcę krakać ale prawdopodobnie usmażyło się gpu jak padł wentylator. Ściągnij to chłodzenie i przyjrzyj się dokładnie okolicom gpu czy nie ma przebarwień, nałóż nową warstwę pasty zamontuj chłodzenie z jakimś innym sprawnym wentylatorem i sprawdź czy karta odpali. @GeMtin1 Miałem ten sam problem na xp 64-bit na jakiś starszych sterownikach (chyba 10.5), problem znikł po zainstalowaniu 10.9a hotfix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwikla Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2010 Rozebrałem kartę nie widzę tam żadnych zabarwień, może jednak chłodzenie poszło muszę je sprawdzić czy działa tylko chłodzenie jakie ma zasilanie żebym je przypadkiem sam nie spalił go. Dodaje foto może coś będzie widać najlepsze zdjęcie;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2010 Dalej najlepiej podkręcać Radka przez MSI Afterburner? Co uruchomienie komputera wyświetla mi się Riva Tuner Statistics Server technology, wie ktoś jak to ustrojstwo wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Panowie, mam Rada 4870 i proszę o porady do downclockingu. Gram tylko w Tremulousa ( iquake3 silnik) i sporadycznie w Stunt GP [ew. czasem, rzadko CoD:MW czy World in Conflict] - więc jak skręcić kartę "mniej" niż jest dostępne w ATi OverDrive i jak zmniejszyć napięcie zasilania rdzenia? Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 Jeśli chcesz to zrobić na stałe to tylko przez edycje biosu a zmiana napięć możliwa jest tylko na referentach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 12 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2010 ...albo Ati Tray Tools Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 a mnie sie robi cos takiego jak gram, zawiesza sie komp i pomaga tylko reset-pomozcie. temperatury testowane i oscyluja w granicach 73 stopni, system stawiany na nowo, nie wazne jaki catalyst , robi sie to samo. zasilacz 600W pentagram silent force. nie wiem gdzie lezy problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Problem leży w karcie graficznej - kwalifikuje się na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Problem leży w karcie graficznej - kwalifikuje się na gwarancję. i naprawde nie ma innego problemu do rozwiazania w tej sprawie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Może pamięci się na niej przegrzewają. Jaki masz typ chłodzenia? Jak referencyjna to warto ją wykręcić i obejrzeć czy nie jest zapchana kurzem. Jak to nie pomaga to j.w. - na gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman82 Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 przedmuchalem kurz i jak by lepiej-narazie sie nie zawiesila :) zobaczymy jak dlugo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel199224 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 czesc. Mozę sie ktos orientuje czy radeon HD4850 od gigabyte w wersji zalman Oc edition ma czujniki temp na sekcji zasilania? Cholerka wszytskie temp w gpu-z zakładka sensor mi sie pokazują oprócz sekscji zasilnia. Wiem ze na innch kartach sie pokazuje np HD4870. Robie OC i przy 750mhz na rdzeniu i 1020 na pamieciach mam najwyższą temp (memory) na 73C. GPu na 70C. Nawet OK biorąc pod uwage brak radiatorów na pamieciach. no ale martwi mnie ta sekcja bo nie ma zadnego chłodzenia. I przy okazji mozę polecicie mi jakies chłodzonko do 180zł na tego radka. Odrazu mówie ze s1 i s2 odpada bo wygina PCB. Takie żeby nadało sie na Hd6xxx - mocowania będa na 100% takie same jak w czwórkach i piątkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Skoro nie pokazują Ci się odczyty tem. z sekcji zasilania to karta nie ma czujników, a chłodzonko np. takie Arctic Cooling TWIN TURBO PRO • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Scythe MUSASHI • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Thermalright T-RAD2 GTX BP • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław P.S. Ja na swojego 4890 założę Thermalright T-Rad2 GTX BP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 twin turbo jest spoko, ladnie trzyma tempy(i jest cichutkie). Ja swoje niestety skopałem(albo gniazdo na karcie zasilające wentyle) i zdjełem te nakładkę, jest przykręcony zefirek 92 i wistarcza by po odsiwezeniu pasty 4 dni temu trzymac temp furmarku ponizej 55 stopni.... a paste zmieniałem bo sie pojawiły artefakty na ekranie...okazało się że jeden z radiatorków stykał sie z heatpipem i chyba pobierał dodatkowe ciepło, radiatorek przesunięty 'pipa' podgięta, pasta odswiezona (stara chyba wyparowała, zostal sam srebrny osad ;/)i spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel199224 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2010 prawdopodobnie bede miał thermalright hr-03 w dosć przystepnej cenie. Do tego jakies zalmanki na pamieci i planuje pociąć radiator od chipesetu asrocka tak zeby wszedł na sekscje zasilania. Szkoda ze nie moge sprawdzić do ilu sie ona grzeje. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq50 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 siemanko. mam problem z moją kartą graficzną. mianowicie, wyświetla mi taki oto komunikat (http://screenshooter...4074782/ovyuyha) w grach. co ciekawe, nie zależy to od wymagań gry, a nawet w tych ze średnią grafiką wyskakują te komunikaty (np. Sid Meier's Railroads!, Call of Duty: Modern Warfare II) a w bardzo wymagających (np. Company of Heroes, GTA IV) nie zdarza się. klikam Don't Send i mogę kontynuować zabawę. ale jeśli wyskoczy ok 3-4 razy podczas jednego uruchomienia gry niestety trzeba już ponownie uruchamiać komputer bo sterowniki zachowują się jakby okroić ich funkcje (gry nie działają, okna w systemie nie przesuwają się płynnie(!)). Athlon 7750 BE, Radeon HD4850 Sonic, 3GB RAMu, A770 CrossFire z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Nie podałeś najważniejszego - zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) Ostatnio zauważyłem że pod w7 (ze sterownikami 10.7) w idlu karta nie obniża taktowania dla pamięci, a jedynie dla GPU. Natomiast na XP w idlu taktowanie jest obniżane zarówno dla GPU jak i pamięci. Zainstalowałem najnowsze sterowniki 10.9 ale nadal jest to samo. Czy u innych też ten problem występuje? Jest na to jakiś sposób? Edytowane 21 Października 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq50 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Nie podałeś najważniejszego - zasilacz Xilnece 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2010 (edytowane) wuw jaki zasilacz zmien to zanim cos sie spali 2 sprawa cos mi sie kojarzy ze to moze byc tez od przegrzewającego rdzenia, wiec warto to tez sprawdzic Edytowane 22 Października 2010 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...