mordka Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 PowerColor - raczej unikaj. Osobiście preferuje Asusa, Gigabyte, MSI. Akurat aktualnie, gdy każda z tych kart to konstrukcja referencyjna marka nie ma większego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 No niby tak ale ... PowerColor HD4850 którego miałem własnie pojechał do serwisu. Może to niewiele mówi ale zawsze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Crysis 1280x1024, wszystko na wysokie, dx9, zegary stockowe. Edytowane 11 Lipca 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Panowie. Może konkretnie. Z kartami nie ma żadnych problemów. Pewne pytania/wątpliwości pojawiają się w momencie ich wykręcania czyli praktycznie każdy w tym temacie. :) Gdyby jechał na referacie to nie było by co pisać. Ja sam mam problem z podkręcaniem tylko z tego powodu, że nie ma jeszcze dobrych narzędzi a bios coś sobie nie radzi. :) RBEJ Czy aby na pewno dałeś prawidłowy bios? Bo taktowania w 3D są na poziomie 500/993 i napięciu 1.084. Chyba, że to wina biosu 03? Robiliście pencilmoda na memki? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 No niby tak ale ... PowerColor HD4850 którego miałem własnie pojechał do serwisu. Może to niewiele mówi ale zawsze ... Na razie wszystkie karty to ten sam ch.... Ja wczoraj odesłałem 4850 gigabyte. Awarie się zdarzają, nie skreślaj czegoś po jednostkowym zdarzeniu. Zwłaszcza jeżeli wszystkie karty to konstrukcje ref. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zonc Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 (edytowane) Ze względu na serwis polecam Sapphire. Przy poprzedniej karcie grzebałem (jedna z tasiemek na memki była w tragicznym stanie [bo kiedyś odpadła i się zmiętosiła], zmieniona pasta, zmieniane chłodzenie), a i tak odesłali lepszą kartę B-) Edytowane 11 Lipca 2008 przez Zonc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 tak te corsarze sa bd.i napewno Ci wystarczą.Napewno lepsze od tych śmisznych OCZ-ek 600,700W:d :lol2: porównaj sobie tylko linie 12V Corsair CMPSU-450VXEU=396W OCZ500=481W OCZ600=580W OCZ780=755W nie ma 700W tego producenta śmieszny jesteśna tym korsarzu bym nawet nie myślał o CF bo by zdymem poszedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Czy na pewno 260 jest słabszy niż Radek 4870? W niektórych grach tak, ale nie we wszystkich. Zaczynam mieć wątpliwości co kupić, tym bardziej, że : http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=13019 Wydaujnościowo karty są na tym samym poziomie mniej wiecej ale Radek tańszy więc wiadomo co się bardziej opłaca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Tak wiem, że to GeForce i byłoby cool jednak takowego posiadać Naprawde? cool?? :D A co w nim takiego coooool? Edytowane 12 Lipca 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 ponawiam pytanie ma ktos pomysł na dobre chłodzenie na radzia? max 2 slotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Thermaltake DuOrb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 ponawiam pytanie ma ktos pomysł na dobre chłodzenie na radzia? max 2 slotowe Podobno ten duorb jest nienajgorszy. Ktoś go tutaj ma na 4850. Przeszukaj post to będziesz mógł zapytać jak się sprawuje. No albo oczywiście s1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Futura Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Mam nadzieję, że nie ja cię przekonałem, ale testy :P J.w. http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-723 bierz i się nie oglądaj. O, dzięki - bardzo ładna cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 :lol2: porównaj sobie tylko linie 12V Corsair CMPSU-450VXEU=396W OCZ500=481W OCZ600=580W OCZ780=755W nie ma 700W tego producenta śmieszny jesteśna tym korsarzu bym nawet nie myślał o CF bo by zdymem poszedł oh chłopczyku ,jeszcze wiele sie musi nauczyć,18A na 12V:D :lol2: koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Skoro maksymalne napięcie jakie można uzyskać z pencil moda to 1.4V, to czy można po prostu zakreskować ile wlezie? Czy takie napięcie jest bezpieczne jeżeli na karcie będzie S1? Aha i jak to się ma do napięcia w BIOSie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onside Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Wydaujnościowo karty są na tym samym poziomie mniej wiecej ale Radek tańszy więc wiadomo co się bardziej opłaca :wink: Wydajnościowo to Radeon HD 4870 jest dokładnie pomiędzy GTX260 a GTX280. Mam nadzieję, że egiełda potwierdzi i będzie EOT. Naprawde? cool?? :D A co w nim takiego coooool? To była tak zwana ironia. Za tę cenę GTX260 niestety kijem bym nie tknął. Musi stanieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Skoro maksymalne napięcie jakie można uzyskać z pencil moda to 1.4V, to czy można po prostu zakreskować ile wlezie? Czy takie napięcie jest bezpieczne jeżeli na karcie będzie S1? Aha i jak to się ma do napięcia w BIOSie?1. Można zamalować ile wlezie, ale tylko w przypadku pencil moda na rezystorze. Nie zaszkodzi sprawdzić uzyskanego napięcia miernikiem 2. S1 spokojnie sobie poradzi z odprowadzeniem wydzielanego ciepła przy vgpu 1.4V. 3. A nie wiem ;) Z czego się orientuje to ile pomalujesz tyle będziesz miał. Biosem się nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Wydajnościowo to Radeon HD 4870 jest dokładnie pomiędzy GTX260 a GTX280. Mam nadzieję, że egiełda potwierdzi i będzie EOT. To była tak zwana ironia. Za tę cenę GTX260 niestety kijem bym nie tknął. Musi stanieć. Jak Egiełda potwierdzi to przekona mnie to na 100% ale jak narazie to HD4870 - sadząc po wiekszości testów - zdecydowanie blizej do GTX260, gdzie raz wygrywa jeden a raz drugi.... Szkoda tylko że te nowe Radki grzeją się jak jasny gwint :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Szkoda tylko że te nowe Radki grzeją się jak jasny gwint One sie nie grzeją same z siebie tylko przez te swoje chłodzenie, które "nie wyrabia"... Te karty są chłodne, ale w 4850 jest jednoslotowe chłodzenie więc nie ma co się dziwić, że im ciepło. Założe się o to, iż taki GTX260 długo na jednoslotowym chłodzeniu by nie pochodził. >>KLIK<< A to mój gorący radek... Edytowane 12 Lipca 2008 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danch Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Tak z ciekawosci sprawdzilem jak tam napiecia na +12V everestem w czasie pracy mojego HD4850. Wiem ze mierzyc sie powinno miernikiem ale o ile zdaje sobie sprawe ze soft moze przeklamywac wlasciwa wartosc napiecia to chyba wielkosc spadkow mierzy poprawnie. I tak everest na pulpicie pokazuje 12.14V, pod odpaleniu 3d spada to do jakis 11.95, przy czym po godzinie grania w 3d minimalna wartosc na +12V to 11.88V. To jest spadek o 0.26V. Mam sie martwic czy jest to jeszcze w normie ATX2.0 ? BTW zasilka to top power Topower TOP-450P3 U12 EZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) oh chłopczyku ,jeszcze wiele sie musi nauczyć,18A na 12V:D :lol2: koniec OT o brakuje chłopczyku tych AMPs 18x12=216 :lol2: :lol2: :lol2: koniec OT Edytowane 12 Lipca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Zdecydowałem się wkońcu na 4870 bo będę czekał na te niereferencyjne z pół roku jeszcze :). Już zamontowałem i instaluje caty 8.7beta. Podziele się wrażeniami. Jak chcecie to mogę zrobić jakieś testy (gry?). Zestaw jak w podpisie. Siemano, mogłbyś zrobić test Call of Duty 4 na rozdziałce 1280 x 1024 ? Byłbym wdzięczny bo też się przymieżam do kupna tego radzia, głownie właśnie pod Call Of Duty 4 i jakbyś mogł to powiedz jak ci z O/c poszło an referenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Tak z ciekawosci sprawdzilem jak tam napiecia na +12V everestem w czasie pracy mojego HD4850. Wiem ze mierzyc sie powinno miernikiem ale o ile zdaje sobie sprawe ze soft moze przeklamywac wlasciwa wartosc napiecia to chyba wielkosc spadkow mierzy poprawnie. I tak everest na pulpicie pokazuje 12.14V, pod odpaleniu 3d spada to do jakis 11.95, przy czym po godzinie grania w 3d minimalna wartosc na +12V to 11.88V. To jest spadek o 0.26V. Mam sie martwic czy jest to jeszcze w normie ATX2.0 ? BTW zasilka to top power Topower TOP-450P3 U12 EZ. +12,0V 5% - 11,40V- 12,60V wtedy się martw jak ci to przekroczy Edytowane 12 Lipca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) @Katsuyoshi Zrobię jutro po 16, bo do jutra mnie w domu nie ma :) Powiem że w crysisa można spokojnie grać w 1920x1200 a w 1680x1050 to już poezja ;] Najlepsze jest to że w jakiej grze bym nie ustawił AA to strata fpsów jest znikoma. Edytowane 12 Lipca 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) @Katsuyoshi Zrobię jutro po 16, bo do jutra mnie w domu nie ma :) Powiem że w crysisa można spokojnie grać w 1920x1200 a w 1680x1050 to już poezja ;] No to w CoD 4 nię bedzie poezji tylko fantazja hah. Okej z góry dzięki. W crysisie miałeś ustawienia High i AA wlączone ? Ja będe miał podobny sprzęt do twojego tylko że 4 GB ram. I Proca C2D E8400, Jakiego masz teraz proca ? jakie ma zegary ? a raczej zegar ? Edytowane 12 Lipca 2008 przez Katsuyoshi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) W Crysis wszystko na wysokie, dx9 włącznie z aa. CPU mam @3.2 ghz. Tylko tyle bo mam box'owe chłodzenie, które btw muszę wymienić w końcu, bo mam trochę wolnego czasu :). Edytowane 12 Lipca 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) +12,0V 5% - 11,40V- 12,60V wtedy się martw jak ci to przekroczy O czym Wy obaj gadacie?Pomiar napięć Everestem("spadków" też -to nic nie zmienia)?To żart -widywałem 6V na 12ce lub wahania kosmiczne w tym programie(skądinąd dobrym) :razz: .Sprzęt chodził cacy, a miernik(dobry nie za 8PLN plus mineralka gazowana) pokazywał "all ok" :wink: !Tylko i wyłącznie miernik.Reszta to bajduchy i zgadywanka lub "będę strzelał"....A norma ATX to jest ok...przy kompach w biurze.Takie spadki na mierniku oznaczają cieniznę zasilaczową do OC czy ogólnie mocnego sprzętu.Zapewne na mierniku danch miałby całkiem inne(lepsze jak sądzę) odczyty ,bo tak jest najczęściej....Dajmy może spokój tym rozważaniom o zasilaczach.Nie ma innej drogi do pewnych informacji jak pomiary sprzętowe. Edytowane 12 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onside Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Siemano, mogłbyś zrobić test Call of Duty 4 na rozdziałce 1280 x 1024 ? Byłbym wdzięczny bo też się przymieżam do kupna tego radzia, głownie właśnie pod Call Of Duty 4 i jakbyś mogł to powiedz jak ci z O/c poszło an referenie Mogę ci powiedzieć, że Radeusze w CoD 4 akurat bardzo ładnie dają radę. Dopiero GTX280 przegania w FullHD. Dodaj +20% i masz wydajność HD 4870. Edytowane 12 Lipca 2008 przez onside Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katsuyoshi Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 NO te testy widziałem. To ładnei wygląda jeżeli HD47 jest o 20 % wydajniejszy to może być ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 One sie nie grzeją same z siebie tylko przez te swoje chłodzenie, które "nie wyrabia"... Te karty są chłodne, ale w 4850 jest jednoslotowe chłodzenie więc nie ma co się dziwić, że im ciepło. Założe się o to, iż taki GTX260 długo na jednoslotowym chłodzeniu by nie pochodził. >>KLIK<< A to mój gorący radek... Ale HD4870 grzeją się niewiele mniej a chłodzenie wygląda przynajmniej z pozoru na dużo poteżniejsze (dwuslotowe przecież).... GTX260 oczywiście ze by się grzał ale weź pod uwagę ze GT200 to 1,4mld tranzystorów w 65nm więc "nieco" więcej niż Rv770.... Mnie zastanawia dlaczego taki HD4870 w spoczynku tak mocno się grzeje ze temp. jego pracy to ponad 70 stopni :huh: Pod obciążeniem to można zrozumiec poniekąd bo tutaj i Geforcy się grzeją do ok 80 stopni.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...