kojak_ct Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Jeśli chodzi o havoca to przecież AMD dogadało się z Intelem? NV widząc to zaoferował ATI CUDA czyż nie? I teraz pytanie: na jakich warunkach? :) Albo my albo oni? CUDA pewnie dadzą za darmo tylko czy ATI je weźmie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Ja poczekam z oklaskami jak mi to zadziała na kompie...Zadziałało na 88GT w U3(FPS taki ,że az sprawdziłem czy 88GT mam dalej slocie :wink: ) -co za przepych :lol: .Dogadali się?Może...Jak ostatnio się interesowałem to "Intel zwodził Ati" czy coś takiego.Ale -trzymam kciuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 zrobiłem to "HD4850/4870 Fan Fix!" dokładnie tak jak pisało pierwsza reakcja szok..... prawdziwa suszarka ale temp. spadla do 57stopni. Teraz pytanie czy bardziej podkręcać wiatraczek mam na 55 czy już tak zostawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Taka dziwna sprawa, pograłem sobie w Fear'a, wyłączyłem grę, ale jasność którą tam ustawiłem została mi na pulpicie (w windowsie). Nie pomagają restarty, zainstalowałem jakiegoś hotfixa ze stronki amd, ale cały czas nic. Ktoś wie jak to rozwiązać? Druga sprawa, czym testujecie stabilność po podkręceniu? ATI tool nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Przestaw jasność pulpitu w sterowniku. Wtedy powinno jasność wyzerować. ;) A teraz z innej beczki. Wgrałem bios od ASUSA i Smart Doctor nie działa. Czyli gdzieś muszą być inne różnice niż tylko w biosie. :( PS. Testuję FurMarkiem i to co on pokazuje po pewnym czasie wychodzi w crysisie więc raczej jest pewny choć ktoś na niego narzekał. Edytowane 12 Lipca 2008 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Panowie od czego jest odczyt z GPU-z GPU temperature#2 ?? bo słabo u mnie z tą temperaturką po zmianie chłodzenia na S1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Prawdopodobnie PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy57 Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 witam od kilku dni jestem posiadaczem POWERcolor 4870 w idle mam 80-81stopni po kilkugodzinnym wlączonym kompie w pokoju jest stanowczo cieplej niz w pozostalych ale nie o tym chcialem powiedziec .. otoz tak z ciekawosci chcialem przetestowac karte w 3dmarku 06 - zainstalowalem z pachem 1.0.1 i po uruchomieniu programu pokazuje sie okienko male to pierwsze i nic wiecej , dalej program nie chce sie uruchomic .. sterowniki moje to catalys 8,7beta system win xp pro zasilacz moj to 620W chieftec dodam ze winda sie nie wiesza tylko sam benchmark , wystarczy alt ctrl del i zamknac program mozna .. czy inni tez maja takie problemy ? pozdrawiam nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 u mnie na 4870 3Dsmarki nie latają:D,gierce śmigają elegancko...:D,nie wiem może to przez późną porę :lol2: kombinacja 8.6,8.6+hotfix,8.7beta,8.7beta +hotfix ,na wszystkim to samo ,czyli brak mozliwości odaplenia 3D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smirnov Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 witam od kilku dni jestem posiadaczem POWERcolor 4870 w idle mam 80-81stopni po kilkugodzinnym wlączonym kompie w pokoju jest stanowczo cieplej niz w pozostalych ale nie o tym chcialem powiedziec .. otoz tak z ciekawosci chcialem przetestowac karte w 3dmarku 06 - zainstalowalem z pachem 1.0.1 i po uruchomieniu programu pokazuje sie okienko male to pierwsze i nic wiecej , dalej program nie chce sie uruchomic .. sterowniki moje to catalys 8,7beta system win xp pro zasilacz moj to 620W chieftec dodam ze winda sie nie wiesza tylko sam benchmark , wystarczy alt ctrl del i zamknac program mozna .. czy inni tez maja takie problemy ? pozdrawiam nowy u mnie na 4870 3Dsmarki nie latają:D,gierce śmigają elegancko...:D,nie wiem może to przez późną porę :lol2: kombinacja 8.6,8.6+hotfix,8.7beta,8.7beta +hotfix ,na wszystkim to samo ,czyli brak mozliwości odaplenia 3D:D Panowie naprawdę to już było w tym temacie wałkowane co kilka stron. Wystarczy poszukać. Trzeba hotfix do 3dmarka zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 http://www.futuremark.com/download/hotfix_feb08/ tu masz hotfix'a do 3dmarkow - to napisałem stronę wcześniej :mur: dzięki za pomoc z tym ćććććććććććć już po restarcie działa. Nigdy bym nie wpadł, że to wina catalystów. Nie ma to jak pierwszy raz na ATi ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Prawdopodobnie PCB.No to powiedzcie w takim razie czy temperatua oscylująca w granica 105 st jest bezpieczna bo wszystkiem mam w granicach 60st w stresie a ta jedna niestety powyżej własnie 100:/ Może mam coś źle zmontowane ehh sam już nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Nie sugerowałbym się żadną inną temperaturą w GPU-Z, oprócz tej głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 U mnie temp na GPU=55st, a ta druga 58st a trzecia tez w granicach 55-56stopni. Ten hotfix do catalystów to jest nowy sterownik czy to się instaluje po zainstalowaniu cat.8.7beta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 U mnie temp na GPU=55st, a ta druga 58st a trzecia tez w granicach 55-56stopni. Ten hotfix do catalystów to jest nowy sterownik czy to się instaluje po zainstalowaniu cat.8.7beta? Rozumiem że to są temp w stresie. No to między Twoją kartą a moją jest różnica 50st w GPU temp#2:/ O co kaman? Reszta temperatur bardzo zbliżona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 To są tempy w idlu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) To są tempy w idlu :)hehe :rolleyes: A sprawdź proszę jakie masz poszczególne temp[eratury w stresie Bede wdzieczny I pytanie jakie Masz chłodzenie :D Edytowane 13 Lipca 2008 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 mam pytanko do osob ktore juz oczywiscie maja radka , zamierzam kupic ktoras z referencyjnych konstrukcji (nie chce mi sie czekac na jakies "autorskie" chlodzenia producentow) -czy oprocz naklejki (ktora imo najladniejsza jest u sapphire) czyms sie roznia te karty ? chodzi mi o wyposazenie ? .. w niektorych reckach widzialem ,ze bodaj do asusa jest jakis futeral ??? do plytek ... a sapphire mialo bodaj pendrive`a??? ... jakos w sklepach nie widze wzmianki na temat tego "bonusowego" stuffu zatem was pytam .. czy jest sens sie zastanawiac nad firma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy57 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 @smirnov thx! , oczywiscie pomoglo ! 15700pkt deafult ustawienia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) @mar_cin Brak pendrive'a i innych baboli przewidziałem już dawno -to kolejny manewr marketingowy.Raczej tego nie uświadczysz ,a jak już -to zapłacisz za to extra( w cenie wliczone).I zerkniesz na ceny w sieci to okaże się ,że kupiłeś pendrive 2GB w cenie 4Gb :wink: .Są różnice w oprogramowaniu ale istotne jest ,że np.Asus(Gigus też?) daje 3 lata gwarancji(ceny od 498 -progsy też jakieś daje) co ma wpływ na odsprzedaż karty potem no i gwara -miła sprawa.Ja zamówiłem PowerColora za 460(2 lata gwary) ,bo tańszy i nie będę go trzymał nawet pół roku....IMO stuffem się nie warto kierować przy dostępnych refach 4850. Edytowane 13 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 @miron72 Ok , dzieki za info ... w takim razie wezme to "co bedzie" ... unikając gigusa bo jakos nie lubie ich (: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 unikając gigusa bo jakos nie lubie ich (: ...Ja też....Sądzę ,ze przy referentach kolejność wyboru to cena/gwara/sklep-serwis/firma/stuff i uwzględnienie ceny przesyłki, bo czasem jaja sobie robią.Progsów do "obsługi" karty i tak się z reguły używa spoza pudełka....Pendrive?4GB traveller na All za ok.30 więc....A i w sklepie z grafą można zamówić w jednej przesyłce(tak zrobiłem akurat). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Zrobiłem Fanfix ustawienie wentylatora 30% 1837 RPM - temp. idle 44C, stress 65C. Szum jeszcze do wytrzymania natomiast przy 40% zdezelowana suszarka do włosów ciszej chodzi. :lol: Saphhire w pudełku oprócz płytki ze sterami dodaje przejściówki, mostek cross fire i naklejeczke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Zrobiłem Fanfix ustawienie wentylatora 30% 1837 RPM - temp. idle 44C, stress 65C. Szum jeszcze do wytrzymania natomiast przy 40% zdezelowana suszarka do włosów ciszej chodzi. :lol: Saphhire w pudełku oprócz płytki ze sterami dodaje przejściówki, mostek cross fire i naklejeczke. mógłbyś dać screen'a i zdradzić jakim sposobem osiągnąłeś tak niskie temperatury ?? Bardzo mnie to ciekawi..ja mam przy tak samo ustawionym wentylatorze (30%) w idle'u 58*C oraz 82*C w stresie (15 minut katowania "rthdribl") - odczyty z GPU-Z. Dodam że bude mam dosyć mocno wentylowaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 No to powiedzcie w takim razie czy temperatua oscylująca w granica 105 st jest bezpieczna bo wszystkiem mam w granicach 60st w stresie a ta jedna niestety powyżej własnie 100:/ Może mam coś źle zmontowane ehh sam już nie wiem dotknij pcb przy sekcji zasilania. karta sie wyłączy powyzej 110*-125*C mowie tu o sekcji zasilania :] zapali sie czerwona lampeczka na karcie a napiecie spadnie do 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Gigabyte 4850 nie daje nic po za kablami, i płytka ze sterami, może jeszcze jakiś programik tam dali - nie wiem nie wkładałem jej nawet, tylko ściągnąłem nowsze stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 mógłbyś dać screen'a i zdradzić jakim sposobem osiągnąłeś tak niskie temperatury ?? Bardzo mnie to ciekawi..ja mam przy tak samo ustawionym wentylatorze (30%) w idle'u 58*C oraz 82*C w stresie (15 minut katowania "rthdribl") - odczyty z GPU-Z. Dodam że bude mam dosyć mocno wentylowaną. Komputer chodzi od 10 rano, w stresie o 10 st więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) sorry za glupie pytanie... i z innej beczki... jaki system najlepiej zainstalowac do hd4850 no i wogole do gier (najnowszych)... xp x64 czy viste x64?? moj sprzet: plyta: Asus P5Q Deluxe (p45) proc: Core 2 Suo E8400 3Ghz RAM:OCZ Reaper 4Gb 1066Mhz dysk: Seagate 320Gb 7200.11, 16Mb graf: Asus HD4850 Zasilacz: chieftec 600W Edytowane 13 Lipca 2008 przez dom_free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onside Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Jak 64 bity to tylko Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziuinblack Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko: Mógłby ktoś DOKŁADNIE zmierzyć długość karty? (dokładniej samo PCB, bez śledzia!) Bo te 23cm podane na pierwszej stronie to tak na styk, a u mnie liczą się (niestety) milimetry. Pozatym, jakieś róznice są czy kupie Asusa, Gigabyte'a czy może Powercolora poza nazwą? (chodzi mi o ich wydajność) EDIT: Jeszcze jedno, czy od spodu PCB (tzn. ta strona od strony procesora po włożeniu do gniazda) posiada jakieś wystające elementy? (bliżej końca grafy) Pytam, bo u mnie na Neo2 FR blokady od pamięci są bardzo na styk i nie wiem czy o coś nie zachacze :/ Edytowane 13 Lipca 2008 przez radziuinblack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...