disaster3 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 wczoraj odebralem gainward'a 4870..... 1-sze co powiedzialem,,,, ".....ufffff nie ma stickera na srubkach" :) a kolejna rzecz "łooo ku*wa jakie to wielkie i ciezkie", niestety nic jeszcze na temat wydajnosci nie napisze bo mam 3 kompy rozpier******* w duzym pokoju (1 moj i 2 skladam) i jedyne co moge powiedziec to dobrze ze zona z dzieckiem jest na wakacjach bo juz bylbym z tym na klatce schodowej :razz: :wink: Poza tym fajniutki ten 4870 w wykonaniu gainwarda ale to tylko 1-sze wrazenie po obejrzeniu, jeszcze zadnych opinii z uzytkowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 dis, pokaż jakieś zdjęcia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Panowie , jak wygląda sytuacja z chłodzeniem S1 rev2 i połączeniem kart w CF ?? czy coś przeszkadza w montażu ??? Tak pytam bo już czas na "mocne" OC moich kart :rolleyes: Ma ktoś S1 z CF ???? EDIT : widze że kolega Maxforce coś tam z opaskami działał - po co one ??? Edytowane 18 Lipca 2008 przez Hans15336 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Panowie , jak wygląda sytuacja z chłodzeniem S1 rev2 i połączeniem kart w CF ?? czy coś przeszkadza w montażu ??? Tak pytam bo już czas na "mocne" OC moich kart :rolleyes: Ma ktoś S1 z CF ???? ma ale zmienia na wc z powodu małej ilosci miejsca S1 z wentylami powoduje ze od wentyla to karty jest jakies 2mm miejsca wiec jest kiepsko a od 2 karty do spodu obudowy tez jakos 2mm proponuje zmierzyc ile masz miejsca i wtedy pomyslec nad S1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gollum1906 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Panowie jak z tym wyjsciem tv w radku 4850? moze ktos zdac relacje bo bardzo mi zalezy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 ma ale zmienia na wc z powodu małej ilosci miejsca S1 z wentylami powoduje ze od wentyla to karty jest jakies 2mm miejsca wiec jest kiepsko a od 2 karty do spodu obudowy tez jakos 2mm proponuje zmierzyc ile masz miejsca i wtedy pomyslec nad S1 No teraz nie zmierze ale jeśli to coś pomoze to napisze że między PCIE 16x mam 2 x PCIE 1x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 jeśli chcesz założyc S1 z wentylami to ci powiem ze miedzy 1 a 2 karta bedzie za mało miejsca jakies 2mm ewentualnie w dolnym slocie bedzie wiecej miejsca gdzie mogłbys założyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 jeśli chcesz założyc S1 z wentylami to ci powiem ze miedzy 1 a 2 karta bedzie za mało miejsca jakies 2mm ewentualnie w dolnym slocie bedzie wiecej miejsca gdzie mogłbys założyc Ale wentylator można dać z boku , teraz patrząc na tą fotkę wyżej - wentyaltor od góry :-) , co do dolnego slotu nie da rady bo tam jest X-FI :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 a ceny 4870 lecą w dół ;) w everonie szafir już za 739 :D klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 jeśli chcesz zrobic OC to wentyl dany z boku mija sie z celem bedze to miało kiepska wydajnosc. ps jak chcesz dac wentylator od gory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) dis, pokaż jakieś zdjęcia ;) aparat tez z nimi pojechał :wink: ale powiem jedno rozpi***** jak siema, Spirytus waciki do czyszczenia kawalki odcietych opasek zaciskajacych, pasty roznego rodzaju o podzespolach, srubkach, folia, tasmach z rzepami, pudelkach po obudowach, wentylach itp rzeczach nie wspomne maly warsztat/serwis komputerowy w duzym pokoju :wink: Edytowane 18 Lipca 2008 przez disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 jeśli chcesz zrobic OC to wentyl dany z boku mija sie z celem bedze to miało kiepska wydajnosc. ps jak chcesz dac wentylator od gory? Patrząc na fotke to od góry , a jak jest w kompie płyta to z boku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Strongmen odeślij mi jak najszybciej chłodzonko bo musze gigabyte posłac na gware :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal3433 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 A ja mam taki problem: od czasu do czasu po restarcie systemu, nia dziala mi fan fix. Laduje sie CCC, ale bez zakladki Ati Overdrive, program gpu-z pokazuje fan speed na 0%. Dopiero po kolejnym restarcie wszystko laduje sie poprawnie. Dodam jeszcze, ze wczesniej mialem tez problem z poprawnym wyswietlaniem obrazu zaraz po starcie windowsa ( 2 razy obraz byl jakby caly w artefaktach, raz w ogole sie nie pojawil jakby nie bylo sygnalu z grafiki, dopiero reset pomagal). Po instalacji hotfixa ten problem znikl ( mam nadzieje, jak dotad robilem juz kilkanascie restartow i jest ok) natomiast ciagle mam problem z fan fix-em. Dodam ze system to win xp sp3, karta firmy gigabyte. Sterowniki 8.6 + hotfix. Odwiezam i dodaje nowe info, moze tym razem ktos pomoze. Dzis rano po restarcie windowsa znow pojawil sie problem z obrazem. Monitor zaczal przeskakiwac sobie na zmiane z tryby analog na digital i po kilku sekundach pojawil sie niebieski ekran z informacja o problemie z plikiem ati2dvag.dll. System uruchomil sie w trybie awaryjnym. Przeinstalowalem sterowniki no i po restarcie pojawia sie teraz blad podczas ladowania CCC : "Could not load or assambly 'Cli.Implementation' or one of its dependiences. Nie mozna odnalezc okreslonego pliku". Znacie moze jakis program do calkowitego usuniecia sterownikow ati ? Jakies porady ; to raczej problem z karta czy ze sterami cos (niedopracowane jeszcze etc) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Przymierzam się do zakupu Radka 4850 i w związku z tym mam pytanko: Czy Accelero S1 poradzi sobie w pasywie, ewentualnie z bocznym nawiewem? Musze mieć dostępny przynajmniej jeden slot PCI-E x1, a gdybym władował HD4850 + S1 + wentylator to zasłonię 2 sloty + PCI-E x16, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 pasyw odpada moim zdaniem z bocznym tez kiepsko najlepiej jakbys wiał wentylkiem od strony sekcji zasilania i pamietaj o założeniu tam radiatorkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Odwiezam i dodaje nowe info, moze tym razem ktos pomoze. Dzis rano po restarcie windowsa znow pojawil sie problem z obrazem. Monitor zaczal przeskakiwac sobie na zmiane z tryby analog na digital i po kilku sekundach pojawil sie niebieski ekran z informacja o problemie z plikiem ati2dvag.dll. System uruchomil sie w trybie awaryjnym. Przeinstalowalem sterowniki no i po restarcie pojawia sie teraz blad podczas ladowania CCC : "Could not load or assambly 'Cli.Implementation' or one of its dependiences. Nie mozna odnalezc okreslonego pliku". Znacie moze jakis program do calkowitego usuniecia sterownikow ati ? Jakies porady ; to raczej problem z karta czy ze sterami cos (niedopracowane jeszcze etc) ?Stery wyczyscisz DriverClaner-em. Na 99% to problem sterow, jesli nie kreciles karty-sprobuj swiezy system + Catalyst 8.6 + Hotfix. Mam nadzieje, ze pamietasz o NET Framework, ktore jest potrzebne do prawidlowej pracy CCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal3433 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Stery wyczyscisz DriverClaner-em. Na 99% to problem sterow, jesli nie kreciles karty-sprobuj swiezy system + Catalyst 8.6 + Hotfix. Mam nadzieje, ze pamietasz o NET Framework, ktore jest potrzebne do prawidlowej pracy CCC. Ok zainstalowalem sterowniki 8.7 beta, problem z CCC znikl. Teraz czekam z nadzieja ze problem nie powroci ;). Pytanie jeszcze: czy do catalyst 8.7 beta tez trzeba instalowac hotfixa ? Co do Net Framework, mam zainstalowana wersje 2.0, na wszelki wypadek sciagam wersje 3.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defox Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Panowie mam problem z tym biosmodem do 4850. Załadowalem bios (z taktami 700/1100mhz w 3d i zwiększonym napięciem), odpaliłem 3dmarka Vantage i nie przechodzi mi w tryb 3d (podczas testu), tylko jest 500mhz :/ ATI Overdrive wyłączone. Jakieś pomysły?ponawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Jeszcze różnice ddr5 i ddr3 nie ma co prawda 1280, ale jest 1600 z AA i bez, dodatkowo sporo ustawień gpu i pamięci :wink: pzdr http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...nitt_einleitung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam czy komus Everest pokazuje temperatury jazeli tak to jaka wersja a tak przy okazji nie mialem rzadnych problemow z przesiadka z nvidii odinstalowalem stara i wgralem stery z dolaczonej plytki i wszystko narazie smiga. I jeszcze jedno pytanko czy mozna ustawic rozdzielczosc ekranow niezaleznie tak jak to ma miejsce u nvidii. Dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yozue Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) ponawiam A skąd wiesz ze idze na 500MHz ? Po czym to rozpoznajesz ? Witam czy komus Everest pokazuje temperatury jazeli tak to jaka wersja (...) Ja mam wersje 4.50.1330 Ultime Edition, nie wykrywa. Edytowane 18 Lipca 2008 przez Yozue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De Futura Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ponawiam pytanie :) Dzisiaj dotarł do mnie Radeon 4870 (Sapphire) i jak na razie jestem bardzo zadowolony, choc martwi mnie trochę temperatura (75-80 w Idle?). Zastanawiałem się, ile można z tej karty wyciągnąć (przynajmniej na standardowym chłodzeniu) ? Jaka temperatura uchodzi za bezpieczną? Skorzystałem z automatycznego dostrajania Overdrive (wyszło 780 rdzeń i 1090 pamięć). Zostawić na tym poziomie, czy próbować dalej? Jeszcze jedno - instalować Catalysta 8.7 (Beta) ? Jakieś hotfixy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Krótka piłka: Czy do 1440x900 wystarczy mi 4850 tka? Czy jak już inwestować kasę to lepiej wybrać 4870-tkę? Pozdrawiam ;) A ta zmiana ma jakikolwiek sens jak masz juz radka 2900 ? Zwlaszcza siedzac na X2@2.8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yozue Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ponawiam pytanie :) Dzisiaj dotarł do mnie Radeon 4870 (Sapphire) i jak na razie jestem bardzo zadowolony, choc martwi mnie trochę temperatura (75-80 w Idle?). Zastanawiałem się, ile można z tej karty wyciągnąć (przynajmniej na standardowym chłodzeniu) ? Jaka temperatura uchodzi za bezpieczną? Skorzystałem z automatycznego dostrajania Overdrive (wyszło 780 rdzeń i 1090 pamięć). Zostawić na tym poziomie, czy próbować dalej? Jeszcze jedno - instalować Catalysta 8.7 (Beta) ? Jakieś hotfixy? Trochę wysoka ta temperatura, a w stresie ile masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ponawiam pytanie :) Dzisiaj dotarł do mnie Radeon 4870 (Sapphire) i jak na razie jestem bardzo zadowolony, choc martwi mnie trochę temperatura (75-80 w Idle?). Zastanawiałem się, ile można z tej karty wyciągnąć (przynajmniej na standardowym chłodzeniu) ? Jaka temperatura uchodzi za bezpieczną? Skorzystałem z automatycznego dostrajania Overdrive (wyszło 780 rdzeń i 1090 pamięć). Zostawić na tym poziomie, czy próbować dalej? Jeszcze jedno - instalować Catalysta 8.7 (Beta) ? Jakieś hotfixy? 1 post topicu - fan fix... Skoro masz taka temp. to zapewne jeszcze tego nie zrobiles... Automatyczne dostrajanie, hmmm :lol2: U mnie doszlo do 700/1150 :rolleyes: Tylko 3DMark06 nawet sie nie odpalil :P IMO - tylko reczne ustawienia + testy sa wiarygodne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsx4 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam mam 3 pytania. 1.Jak jest z temperaturą na hd4870? 2.Będę miał na wydanie ok. 800pln na nową karte graficzną . Posiadam monitor 24" więc będę grał w wysokiej rozdzilczości 1920x1200. I tu moje pytanie brać hd4850 asusa 1gb czy może lepiej hd4870 512mb ,albo poczekać na wersje hd4870 z 1gb pamięci na pokładzie? 3.Moja obudowa jest raczej mała i ma słabą cyrkulacje powietrza czy może być problem z przegrzewaniem się karty na orginalnym chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Przeczytaj temat ? A ty przestań pisać [ciach!]ły jak nie miałeś nigdy tego Gigabyte'a w ręce i przy okazji nie czytałeś tematu, bo jak byś czytał to byś wiedział, że ma tyle samo Mhz na pamięciach co inne referaty... Dobra Maseł spoko :P Mój bład, nie miałem karty Gigabyte'a i całego tematu też nie śledze, zmyliły mnie opisy na stronach i hurtowniach gdzie częstotliwość pamięci podana jest jako 940mhz. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defox Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 A skąd wiesz ze idze na 500MHz ? Po czym to rozpoznajesz ? GPU-Z zakładka sensors w czasie, gdy włącza się następny test. Wynik w 3dmarku też na to wskazuje. Przedtem dla gpu było 6xxxpkt a teraz 5k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad03 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Witam mam 3 pytania. 1.Jak jest z temperaturą na hd4870? 2.Będę miał na wydanie ok. 800pln na nową karte graficzną . Posiadam monitor 24" więc będę grał w wysokiej rozdzilczości 1920x1200. I tu moje pytanie brać hd4850 asusa 1gb czy może lepiej hd4870 512mb ,albo poczekać na wersje hd4870 z 1gb pamięci na pokładzie? 3.Moja obudowa jest raczej mała i ma słabą cyrkulacje powietrza czy może być problem z przegrzewaniem się karty na orginalnym chłodzeniu? Też mam Sapphire w idle było 74 st, w sters około 84 st Wystarczy zmodyfikować bios - ustawić sobie indywidualnie przy jakiej temperaturze ile wiatrak ma być użyty w %. Ja mam ustawione: przy 55 st. 25% przy 65 st. 32% przy 75 st. 40% reszte zakresu zostawiłem fabryczne wartości. Teraz w idle mam przy 25% temp.51 st (przeglądając internet) Linki do programów: http://www.techpowerup.com/downloads/1131/...itor_v1.12.html http://www.techpowerup.com/downloads/1122/...sh_2.0.1.2.html opis: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1320090 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...