Skocz do zawartości
docentore

Wybór Części Z Podanych

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak pisałem wcześniej dostałem trochę części, skompletowałem resztę i w sobotę będę montował system lc.

Czy szanowni koledzy mogą mi pomóc w ostatecznym wyborze częśc? Sprzęt jak w sygnaturce

1. Blok cpu - Maze4 CPU czy Swiftech MCW6000?

2. Blok GFX - Maze4 GPU + radiatorki na pamieci czy Inno Cool-Matic

Za odpowidzi w stylu google.com dziekuję, umiem używać netu, ale konkretnych odpowiedzi nie znalazłem, mam też większe zaufanie do ego forum niż do różnego rodzaju testów (często sponsorowanych :/)

Dzieki i życzcie mi powodzenia, co bym nie miał wycieków ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maze4 na CPU, Innovatek Cool-Matic na GPU.

Popieram. To chyba najlepsze rozwiazanie. MCW6000 to troszki stary juz bloczek i ten od DD bedzie lepsiejszy, Cool-Matic dodatkowo bedzie chlodzil pamieci, tak ze zaoszczedzisz toche na zabawie w oklejanie, do tego jak dla mnie wyglada super.

Tylko tak sie zastanawiam jak upchniesz to w Atari :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa...

co z tego, że ten Swiftech jest starszy? bez problemu 'pokona' tego DD :lol: :lol: :lol:

po pierwsze:

Dołączona grafika

poza tym chłpopcy chyba nie sądzicie, że to:

Dołączona grafika

będzie wydajniejsze niż spód Swiftecha...

Dołączona grafika

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też widziałem ten test, ale chciałem się upewnić, i teraz to ja już nie wiem nic. Swiftech wygladal mi na wydajniejszy przez te wszystkie piny, DD troche taki jak z jakiegos zestawu. Chyba jednak zostane przy pierwszej opcji, tj Swiftech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi