Skocz do zawartości
Slayer

Przejęcie kontroli nad komputerem metodą radiową :-/

Rekomendowane odpowiedzi

Od ok. 2 tygodni miałem i mam dalej problem. Jakiś wyjątkowy s<span style="color:red;">[ciach!]</span>iel ciągle mi wlaził do kompa. Przez ostanie 3 dni jakby przycichło. 17 marca jako, że logi, jakie miałem w komputerze na nic się zdały ( czyt.- nie małem zapsiu log gościa, który mi do kompa właził- nie wykryło go), postanowiłem zrobić format i zainstalować systemy od nowa. Wiadomo- przerobiłem sobie partycje....no i teraz instalka Windows 98, format nowo utworzonych partycjii......ekran instalacji.......a tu mi mycha po ekranie zaczyna napieprzać 8O "Co jest?! Ledwo mi się instalacja włączyła, a tu znowu on?!!!!!!" Trzeba pamiętać, że system nawet jeszcze nie znalazł urzadzeń i nie zainstalował ( stery do mojej karty sieciowej, Windows 98 SE nie ma).Dobra...system zainstalowałem. Teraz XP.......to samo. Przez następne 2 dni jakby koleś sie wyłaczył.

Ale- wczoraj- godzina koło 23:00 wyłączyłem koputer...już mam odchodzić ....a tu mi satelitki dioda zaczyna mi się co raz świecić 8O Przy każdym impulsie nastepuje zaświecenie kontrolki czy to klawiatury, czy myszki ( urządzenia radiowe). Ale ja nic nie dotykałem!!!! No to wyjąłem baterie - i tu LOL - dalej się zapala- czasem z przerwą...co jakiś czas dłuższy impuls.

Dzisiejszy dzień- jakieś 1,5 godziny temu- ogladam sobie coś w TV- komp włączony do sieci- po 15 minutach patre na ekran- a tam mi właczony menadżer Dodaj / Usuń 8O 8O Jako , że mam skrót na pulpicie, to myślę- no <span style="color:red;">[ciach!]</span>y znowu mi do kompa włazi- dzwonię do admina - zajęte. Kur.... No to odpalam Tlena by wysłać SMS-a - piszę do admina na komórkę, że co się kurde dzieje :evil: Piszę, a ten mi mychą macha- nie daje się normalnie SMS-a napisać- wkur....wiony wyciągam kabla- no juz myślę- napisze, wtedy podepnę k......nie dokończyłem myśli, a tu mi mycha zjechała sobie na stronę benchamrka.pl 8O 8O Usiadłem patrzę- no komp nie jest w sieci a mi dioda w satelitce mruga, mycha zasuwa...... 8O 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi sie wydaje, że będe musiał wydać kasę na nową klawiaturę i myszkę na kablach, bo z takim jednym s<span style="color:red;">[ciach!]</span>iałym sąsiadem ( nie wiem który) po prostu mieszkam i nic nie mogę nikomu zrobić ani udowodnić :(

PS- to było jak najbardziej prawdziwe zdarzenie, a ruch kursora był jak najbardziej inteligentny np. oglądam sobie wykłady w Acrobat Reader, a tu mi kursor najeżdża na pasek i wyciaga go na środek :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zrozumiałem masz mysz i klawę na radio ??

Bo jeśli tak to mogą być jakieś zakłócenia albo Ci baterie siadają....

dokladnie, niech zmieni myche i klawe na cos z kablem albo na optyke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie mogą jak są!!!!!! NIe wciskam nikomu kitu- od 2 tygodni praca na komputerze stała się udręką, ale tylko w pewnych godzinach- ktoś ma wgląd w pulpit, bo tak precyzyjnych ruchów nie da się po prostu wykonać!!!!!!!! To tak, jakby ci kumpel siedział obok i myszką sterował ewidentnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iając i przeszkadzając w korzystaniu z komputera. Ktoś ci przesuwa kursor jak piszesz dokument i klika na pulpit- musisz zpowrotem wejść na dokument i kliknąć, żeby dalej pisać. Poza tym- pisałem o tym wcześniej- ok. 1.5 tygodnia temu komp był włączony na pare godzin ( mnie nie było, nikogo w domu takze- starsi byli ze mną- siostra w innym mieście) - po przyjściu zobaczyłem pootwierane konta pocztowe ( moje), otwarty profil( w tym z prawdziwymi danymi), jakiś plik , który się zciagał .......pisać jeszcze?! :(

I tak i tak będe musiał kupić nowy sprzet ( na kablach), ale nie będe miał prywatności- ktoś mi podglada pulpit i to jest fakt :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duchy ??

a tak serio to mzoe netbus bo niby jak ktos by mial wiedziec co robi

obrazu raczej nei przesle po falach radiowych

Jaki <span style="color:red;">[ciach!]</span>a Netbus?!?!?!!?! Nie ma szans na trojana- sprawdziłem Nortonem 2003, antyvirem 2003, Pandą i czym tam jeszcze- poza tym- format był i zmiana partycjii, więc nie ma szans, żeby coś się uchowało!!!!! Nie miałem logów wejścia do kompa, kiedy kolo sterował kursorem ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym parenaście programów "hakerskich" ( żadnego lamerstwa), różne antyszpiegi, snifery- no kurna nic!!!!!! po prostu nie stwierdza czegokolwiek :( Na serio zainsteresowałem się tematem, ale nie mogę na nikogo liczyć ( nikt nic nie wie) a jak widać- sam nie mogę sobie poradzić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

???????? Mistrzostwo hakerstwa ?????

A nie widać moniora przez okno na przykład? Może to kumpel z lornetką? Co do fal radiowych to nie wiem, ale gdyby podpiąć porządny nadajnik pod taką mychę powiedzmy to by niezła jazda była ;) Pożyczkomuś myszkę i zobacz co bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszalem (wykladowca na wykladzie o tym wspomnial) ze widzial jak na jakis pokazach pewien kolo odtworzyl obraz na swoim monitorze z monitora ktory byl oddalony o conajniej 20 metrow....nie bylo oczywiscie przy tym zadnego polaczenia fizycznego miedzy sprzetami...po prostu gosc wylapywal jakos fale czy obraz emitowane przez tamten monitor i wyswietlal to na swoim............................... :?

takie to sie teraz rzeczy dzieja na swiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wniosek jest taki ze sa to fale radiowe ... no to teraz musisz

wlaczyc wszystkie urządenia w domu (elektryczne) najlepiej jeszcze przyjsc z mikserem do pokoju wlaczyc go odkurzacz..

okno folia alu,miniowa zreszta kompa tez ... no i zrob to jak akurat bedzie koles , bo wiadomo duzo pradu idzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo prymitywny wlam - za pomoca jakiegos trojana - a jak miales win98 to juz wogle

instalnij se [brzydkie określenie na linuksa]a to bedziesz mial spokoj przynajmniej przez jakis czas bo i jego da sie zlamac :D

poszukaj pliku patch.exe - zajmuje okolo 600kb wywal go - moze jest odpalony w tle - to jest do netbusa - moze ktos prosiakiem sie bawil - albo sam trojana napisal hehehhee

kuku ci zrobili:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...postanowiłem zrobić format i zainstalować systemy od nowa. Wiadomo- przerobiłem sobie partycje....no i teraz instalka Windows 98, format nowo utworzonych partycjii......ekran instalacji.......a tu mi mycha po ekranie zaczyna napieprzać  8O  "Co jest?! Ledwo mi się instalacja włączyła, a tu znowu on?!!!!!!" Trzeba pamiętać, że system nawet jeszcze nie znalazł urzadzeń i nie zainstalował ( stery do mojej karty sieciowej, Windows 98 SE nie ma).Dobra...system zainstalowałem. Teraz XP.......to samo. Przez następne 2 dni jakby koleś sie wyłaczył.  

czytajcie a gadajcie glupot o trojanach :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gengish, Slayer pisał, że mu mycha zaczęła wariować w trakcie instalowania windy :evil:

Mistrzostwo hackowania by to normalnie było...gostek zdalnie włamał mu się do pudełka z CD i podrzucił trojana, nie??? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przenieś komputer do jakiegoś kumpla i zobacz co będzie, spróbuj odłąćzać tą mychę, podłączyć normalną i sprawdź co się będzie działo... WOgóle coła historia to jakiś kit chyba bo ja mogę we wszystko uwierzyć, nawet że ktoś UFO widział, ale w TO jednak mam problemy. Jak znajdziesz tego, kto to robi, to wyciśnij z niego ten sposób to jest już przegięcie, ale i mistrzostwo. Aha, pamiętaj, koleś może to w tej chwili czytać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co genghsikhan powiem ci cos... ja tez mam Cie dosc :)

to zachowoj sie jakos i przemilcz to a nie wypisujesz caly czas ze masz mnie dosc - co bym nie napisal to zle - takze wez lepiej daj se na wstrzymanie - PEACE oder WAR - choose!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...