Michaelius Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Ale za to cena jest juz z wentylatorami ;) I z tego co widze calym wiadrem radiatorow. W sumie jak policzymy accelero + dobry wiatrak + radiatorki na pamieci to tak znowu duzo taniej nie bedzie wychodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 główna różnica polega na tym, że cooling i my mamy na magazynie:) a madtech ma w starej cenie z czasów dolca po 2,19Mozna sie spodziewac jakichs obnizek w najblizszym czasie, czy tez te 150zl to cena na dluzszy czas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 podejrzewam że przez najbliższe 2-3 tygodnie jeszcze pozostania taka sama (tyle powinno zająć Scythe wypchanie towaru kupionego po droższym dolarze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 W sklepie madtech musashi kosztuje tylko 129zł i taka cena jest od 2 tygodni przynajmniej (wtedy sprawdzałem ceny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Chłodzenie jest już jakiś czas na rynku, a wcale nie tanieje ;] W dodatku nie widziałem nigdzie porządnej recenzji - ktoś kupi w ciemno i potestuje? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Chłodzenie jest już jakiś czas na rynku, a wcale nie tanieje ;] W dodatku nie widziałem nigdzie porządnej recenzji - ktoś kupi w ciemno i potestuje? :rolleyes: wytrzymaj do jutra, bedzie porownanie z innymi duzymi coolerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) Wyniki będą przedstawione w takiej samej formie jak poprzednio, czy już będzie to wyglądać inaczej? I czy będzie coś więcej o kulturze pracy wentylatorów (nie wiem, jakieś porównanie do innych konstrukcji)? Bo to zdanie: "Komfort pracy można określić jednym słowem - CISZA!" jednak mnie nie przekonuję (no offence) :P Informacji o głośności brakuję mi najbardziej, bo w przypadku zakupu musashi, wymiana wentylatorów odpada w moim przypadku (brak miejsca na standardowej wysokości wentylatory). Edytowane 26 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Ja chciałbym zobaczyć recenzję Accelero S1 Rev. 2 ( 2x 92mm wentylki ) VS Scythe Musashi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) Wyniki będą przedstawione w takiej samej formie jak poprzednio, czy już będzie to wyglądać inaczej? I czy będzie coś więcej o kulturze pracy wentylatorów (nie wiem, jakieś porównanie do innych konstrukcji)? Bo to zdanie: "Komfort pracy można określić jednym słowem - CISZA!" jednak mnie nie przekonuję (no offence) :P Informacji o głośności brakuję mi najbardziej, bo w przypadku zakupu musashi, wymiana wentylatorów odpada w moim przypadku (brak miejsca na standardowej wysokości wentylatory). wyniki podane jako roznica miedzy temp rdzenia a temp powietrza w *C co do wzglednosci pojecia cisza mozna pisac 14 doktoratow i kazdy bedzie mial racje... sonometr w tej recenzji nie byl uzyty, wiec nadal odczucia sa subiektywnonamacalne edit: Ja chciałbym zobaczyć recenzję Accelero S1 Rev. 2 ( 2x 92mm wentylki ) VS Scythe Musashi... w recce sa rozne kombinacje z roznymi wentylatorami nastepujacych coolerow: - Musashi - Auras Fridge - AC S1 - Coolink GFXChilla - AC TwinTurbo Edytowane 26 Listopada 2008 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 W takim razie nie pozostaje nic jak czekać na link do samej recenzji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 A nie wie ktoś, jak ten scythe spisuje się na podkręconym hd 4870???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wos Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 wiem jak sie spisuje na nie podkreconym 4870, max 48 stopni w stresie bylo, widzialem na wlasne oczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 zapraszam: http://www.realitynet.pl/e107_plugins/cont...php?content.313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonn14 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Świetny test, a dzięki większym walorom Musashi (od Auras Lodówka) wybieram Musashi :D Niedługo kupno... gdzieś w okolicach stycznia gdy ceny spadną o kilka % ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Wysokość musashi to 35mm razem z wentylatorami, czy samego radiatora? Test przechylił szalę, teraz czekam na jakąś obniżkę ceny i kupuję ;> Edytowane 27 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Wysokość musashi to 35mm razem z wentylatorami, czy samego radiatora? Overall Dimension: 104 x 250 x 35 mm / 4.09 x 9.84 x 1.38 in (W x D x H) Fan Dimensions: 100 x 100 x 12 mm / 3.94 x 3.94 x 0.47 in (W x D x H) wychodzi na to, ze bez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Jak dla mnie "overall" to calkowity rozmiar - tak by to tez wygladalo, bo nie wyglada mi, zeby sam radiator byl 3x wyzszy od wentylatora, nawet z podstawka. Wentyl ator wyglada mi na ok. 1/3 wysokosci, co by pasowalo do powyzszych danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Jak dla mnie "overall" to calkowity rozmiar - tak by to tez wygladalo, bo nie wyglada mi, zeby sam radiator byl 3x wyzszy od wentylatora, nawet z podstawka. Wentyl ator wyglada mi na ok. 1/3 wysokosci, co by pasowalo do powyzszych danych. poprosilem redaktora by zmierzyl, kolo 16-17 opinienem miec wymiary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Jak dla mnie "overall" to calkowity rozmiar - tak by to tez wygladalo, bo nie wyglada mi, zeby sam radiator byl 3x wyzszy od wentylatora, nawet z podstawka. Wentyl ator wyglada mi na ok. 1/3 wysokosci, co by pasowalo do powyzszych danych.No właśnie z tym overall sprawa nie jest taka jasna bo: Overall Dimension (W x D x Thickness): 104 x 250 x 35 mm Heatsink Dimension (W x D x Thickness): 104 x 250 x 35 mm Fan Dimension (W x D x Thickness): 100 x 100 x 12 mm Dodając wysokość heatsink'a do fan'a nijak wychodzi nam overall :rolleyes: No ale patrząc po tym zdjęciu Chyba będą te ~4cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 juz zmierzone i wiadomo, od podstawy do konca wentyli ma prawie 4cm... wiec to laczne wymiary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 W razie problemow z wentylatorami, Scythe przychodzi z pomoca: http://www.cooling.pl/scythe-kaze-jyu-slim...ukt,551148.html ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Można sobie postawić wobec tego pytanie, czy kupując Musashi należy od razu kupić jedną czy dwie pary zapasowych ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Biorac pod uwage inne ich wentylatory, jestem raczej spokojny o trwalosc tych na Musashi ;) Swoja droga, ciekawe - w opisie Musashi predkosc wentyli podana jest jako 800-2k rpm, te sprzedawane samodzielnie, na pierwszy rzut oka takie same, maja 1000rpm - czyzby jednak byly one troche inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 ot rezystorek inny a w rezultacie inne obroty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Zamówiłem dziś musashi - za 130zł, więc taniej niż na allegro. Pod koniec tygodnia zdam relację ;> Edytowane 5 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Czekamy z niecierpliwoscia. Na fotki rowniez ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Ja dzisiaj otrzymałem przesyłkę ze swoim Musashi i szczerze mówiąc to na razie jestem rozczarowany. Czym? Jakością kleju na radiatorkach. Jest taki słaby, że za nic nie mogę ich porządnie przymocować. Przyklejam, dociskam z całej siły przez dość długi czas, a one i tak za moment odpadają. Póki co to chyba spasuję bo i tak komputer mi nie działa (najprawdopodobniej padła płyta główna). Tak myślałem żeby razem z Musashi kupić taśmę 3M. Teraz mam problem bo mieszkam na wsi i tutaj sklepów komputerowych nie ma, a samej taśmy przez neta przecież nie będę zamawiał. Może orientuje się ktoś z Was czy w Warszawie w okolicach dworca Wileńskiego jest jakiś sklep z takimi rzeczami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Wyczyściłeś wpierw kostki spirytusem kosmetycznym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Niczego takiego nie mam w domu. Fakt, może dlatego te rediatorki tak kiepsko się kleją. Wyczyściłem kostki tylko na sucho chusteczką higieniczną i wydaje mi się, że są czyste. Ale pewnie masz racje i trzeba to zrobić porządnie spirytusem kosmetycznym. Szkoda, że nie mam go w domu. A zwykły spirytus może być taki do picia albo coś innego np. zmywacz do paznokci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) Zmywacz do paznokci się nie nadaje. W ostateczności zwykły spirytus ujdzie (sam nim musiałem czyścić ostatnio, bo nic innego nie było -_-). A chusteczką higieniczną to raczej nie odtłuścisz powierzchni...;] Edytowane 7 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...