t0mster Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) CPU - Intel E2160 [ standard, bez OC ] MB- Gigabyte P31-DS3L RAM - 2x1GB DDR2 667MHz Kingston GPU - 7300GT GALAXY @ ZALMAN 256/128 DDR3 HDD - 160GB SATA Seagate DVD-RW - Samsung 203B Tuner TV - WinFast 2000XP Expert Audio - SoundBlaster Audigy SE Tak na oko ile ten zestaw pobiera WAT ? I czy to normalne, że radiator na czipsecie jest taki gorący ? Edytowane 4 Marca 2008 przez t0mster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 poszukaj sobie kalkulatora mocy (costakiego jest chyba na stronie asusa, na forum znajdziesz tez jakies linki) a co chipsetu to poszukaj w temacie o plycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Ze 200W ? Sprawdz jak radzi kolega wyzej na kalkulatorku :) Edytowane 4 Marca 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Skad wzieliscie takie zajebiste informacje ze ten cfg moze pobierac 250W? Bo watpie zeby moje padlo przeskoczylo 200W przy 2k6 nie mowiac o dzialaniu na codzien. Wartos podana przez Spiety 250... Tiaa Platforma testowa: Intel Core 2 Duo E6300 Asus Striker Extreme Patriot 8000 XBLK 2x1GB Foxconn 8800GTX SLI Seagate 160GB Sata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Cały config nie będzie pobierał więcej, niż 200W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Tak na oko ile ten zestaw pobiera WAT ? I czy to normalne, że radiator na czipsecie jest taki gorący ? Tak na oko to o co pytasz? Rozruch, tryb idle , stres?w stresie coś koło 150W max + monitor , w rozruchu więcej może nawet chwilowo 250, idle ... ok 80? Jeżeli chipset jest gorący to raczej z powodu słabego obiegu powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Jeżeli chipset jest gorący to raczej z powodu słabego obiegu powietrzai dobrego odbierania ciepła ;) tak jak napisał Gerlath ten zestaw pobierze ok 150W+monitor :) Edytowane 4 Marca 2008 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) CPU - Intel E2160 [ standard, bez OC ] MB- Gigabyte P31-DS3L RAM - 2x1GB DDR2 667MHz Kingston GPU - 7300GT GALAXY @ ZALMAN 256/128 DDR3 HDD - 160GB SATA Seagate DVD-RW - Samsung 203B Tuner TV - WinFast 2000XP Expert Audio - SoundBlaster Audigy SE Tak na oko ile ten zestaw pobiera WAT ? I czy to normalne, że radiator na czipsecie jest taki gorący ? Ten konfig będzie pobierał (same bebechy) w stresie mniej niż 125W (mam podobny konfig do Twojego ale z radeon X1950PRO i w stresie pobiera jakieś 125 W). Z gniazdka pobiera ~150W ale mam zasilacz o sprawności ~83% Edytowane 4 Marca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 A64 2000MHz, gf6600 (530MHz gpu/630MHz mem) 1HDD w 3dmark03 pobierał z sieci 120W. Twój zestaw myślę że jeszcze mniej, ok 100W. Niech ktoś wskaże jeden kalkulator w sieci który podaje moc pobieraną przez komp/podzespoły a będzie WIELKI. Kalkulatory w sieci służą do doboru mocy zasilacza (jak to robią to wszyscy wiemy) a nie podają mocy pobieranej przez komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Ten konfig będzie pobierał (same bebechy) w stresie mniej niż 125W (mam podobny konfig do Twojego ale z radeon X1950PRO i w stresie pobiera jakieś 125 W). Z gniazdka pobiera ~150W ale mam zasilacz o sprawności ~83%piszac 150w miałem na myśli pobór mocy z gniazdka. tOmster-> jeżeli zależy ci na dokładnym określeniu poboru mocy, to jest na to domowy sposób- wyciągasz z gniazdek WSZYSTKIE urządzenia elektryczne i wyłączasz światło (jeżeli możesz to dla pewności zostawić tylko włączony bezpiecznik na zasilaniu kompa), puszczasz kompa na pętli 3dmarka i obserwujesz kółeczko licznika ze stoperem. Jeżeli masz ilość obrotów i czas , na liczniku masz ile kWh to jeden obrót, z czego łatwo policzyć pobór mocy.Upierdliwe, ale to dość dokładne o ile przeprowadzone poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...