MalcolmX Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Witam, obecnie korzystam z internetu przez osiedlową sieć radiową. Szybkość łącza to 512/256kb. Mam możliwość przejścia na łącze 800/400kb płacąc 5 zł więcej lub 800/400kb z zewnętrznym IP za 10 zł więcej od obecnego abonamentu. Czy warto brać z zewnętrznym IP? Nie wydaje mi się ono bardzo potrzebne, nie zakładam serwerów, nie ściągam z rapida :rolleyes: w multi nie gram prawie wcale. Więc jak radzicie, brać to zewnętrzne IP? ps. podejrzewam że w sieci ze 100 osób jedzie na tym samym IP publicznym :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 To brzmi jakbyś pytał się na forum, co masz zjeść na śniadanie. To zależy od Ciebie i od Twoich potrzeb oraz możliwości. Stać Cię, to bierz. Jeśli 512 Ci nie wystarcza, to bierz szybszy. Potrzebujesz zew. IP, to bierz zew. IP. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalcolmX Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 To brzmi jakbyś pytał się na forum, co masz zjeść na śniadanie. To zależy od Ciebie i od Twoich potrzeb oraz możliwości. Stać Cię, to bierz. Jeśli 512 Ci nie wystarcza, to bierz szybszy. Potrzebujesz zew. IP, to bierz zew. IP. ;-)Co do szybkości łącza, to nie mam sie nad czym zastanawiać, za niecałe 4 zł więcej mam blisko 2x szybsze łącze. Co do IP, napisałem że nie używam kompa do żadnych zaawansowanych czynności. Może bardziej powinienem zapytać czy zew. IP poprawi w jakiś sposób działanie internetu (zwłaszcza ping)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) zew ip poprawi w znaczący sposób transfery z p2p, torrent... na niskie pingi na radiówce nie masz co liczyć, takie łącza nie nadają się do gry w sieci. w ogóle dobre parametry łącz w sieciach osiedlowych to rzadkość, większość adminów myśli kasą ... Edytowane 5 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 zew ip poprawi w znaczący sposób transfery z p2p, torrent... na niskie pingi na radiówce nie masz co liczyć, takie łącza nie nadają się do gry w sieci. w ogóle dobre parametry łącz w sieciach osiedlowych to rzadkość, większość adminów myśli kasą ... W większości tak, u mnie 'klienci' nie narzekają, jak 'admin' potrafi dobrze poustawiać to jest git. Pingi w granicach 35-70ms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalcolmX Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 zew ip poprawi w znaczący sposób transfery z p2p, torrent... na niskie pingi na radiówce nie masz co liczyć, takie łącza nie nadają się do gry w sieci. Czasem gram w Fear Combat, nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 hehe:) co do pingów na radiówce wysokich, to ja mam stabilne 10-15 ms do takich tuz jak wp.pl, onet i inne:) wszystko zależy od dostawcy. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 ale pingi z gry nijak sie maja do pingow na strone w cs mam 15-50(zaleznie gdzie serwer) a na wp mam 1-3.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...