labo Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 witam doradzcie jaki kupic dysk twardy za okolo 350 zeta, rozumiem ze w ata nie ma sie co pakowac tylko w sata, z tego co przegladalem, moge wyrwac za te pieniadze okolo 400-50 giga dysk. i tu mam dylemat, na tym forum w dziale co kupic wiekszosc poleca wd dyski, natomiast czytajac komentarze na komputroniku kupujacych zauwazylem duzo negatywnych opini na temat glosnosci dyskow wd, zalezy mi zeby byl w miare cichy i wydajny. Nie znam sie na dyksach sam posiadam segate 80 giga ata z 2 mega cachu :D ktory mi sluzy od 2002 roku wiernie, ale jest za maly juz :/ mam jeszcze malego smsunga 40 giga ata ktory mi sluzy od okolo 2000 roku :) z tym dwoma firmami nie mialem problemow. pytanie jeszcze czy nastawiac sie na dysk z 16 mega cachu i ncq? Na co zwracac uwage? decybele podawane przez producenta, cache, ilosc obrotow, ncq, łozysk olejowe? :) cos jeszce? dysk ktory chce kupic bedzie dyskiem systemowym, i ma mi sluzyc dluuuugie lata. prosze o porade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Ja już drugi raz wybrałem WD. Jest dużo cichszy od Samsunga i Seagatea, które miałem poprzednio (oba na ATA). Co do ilości cache na Benchmarku jest test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Ja kupiłem Seagate 500GB z serii 7200.11 i jest cichutki podczas kopiowania i instalacji programów. Jestem z niego zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 potrzebowalem duzego dysku i kupilem 500-tke Seagate ST3500630A na PATA, zwiazku z tym ze pierwotnie mial pojsc do starszego kompa, zajalem glowne miejsce w nowym, okazal sie wyjatkowo dobrym dyskiem, cichy oraz szybki mimo starszego interfejsu... ogolnie polecam seagate, daja teraz 60 mies. gwarancji, to jest cos! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zainteresował bym się na twoim miejscu nowymi śmamsungami F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Samsung/WD/Seagate - coś z tego ;). Każdy poleca coś innego :). Ogólnie różnice bardzo duże między nimi nie są. Czytałem gdzieś, że nowe Samsungi nie są złe... ja ogólnie mam Samsunga i sobie chwalę ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...