Michael Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Komp przeznaczony do standardowej pracy + do tego jakieś gry na średnich detalach (żeby tylko sobie pograć) głownie cs 1.6 i source. Zestaw poniżej już przekracza cene dodatkowej obudowy więc ciężko bedzie o coś droższego. MOBO: Gigabyte GA-P31-DS3L (ostatnio troche wyczytałem problemów z tą plytką) lub MSI-P35 Neo-F IP35 (ponoć całkiem znośna i nie robi problemów) 219zl / 249 zl CPU: Intel E2160 BOX 200 zl RAM: Kingston 2x1GB 667MHz CL5 115 zl GRAFIKA: Palit 8600GT Sonic+ 256MB 310 zl HDD: WD WD2500AAKS 250GB sATA II 16MB 185 zl DVD-RW: Samsung SH-S203B SATA Black 95 zl Zasilacz: Modecom MC350 350W 100zl ( czy ta zasiłka pociągnie ten zestaw ?) Największy problem z mobo. Chciałbym jakąs bezproblemową, nie jestem profesionalista w skladaniu kompów (2 razy narazie składałem :P) Z średnią możliwością oc satysfakcjonuje mnie 2.8 gb. Bardzo proszę o pomoc, rady, sugestie. ______________ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) 2.8gb to będzie nie lada wyzwanie. ;) Chyba, że dasz się przekonać do 2.8GHz. Wtedy będzie znacznie łatwiej. Z tańszych i dobrych mobo godną polecenia jest Gigabyte GA-P31-DS3L. Spełnia wymogi OC. Nawet nieco większe od 2.8GHz ;) Co do HDD to ciekawy jest Segate Barracuda 250GB 16MB NCQ. Edytowane 5 Marca 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 zestaw jak najbardziej ok ze wskazaniem na msi.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Szawel. Możesz jaśniej z tym zapisem prostopadłym, może jakaś sugestia jaki kupic, link czy cos. Bardzo prosiłbym o jeszcze jakieś opinie na temat mobo która może mniej sprawiac klopotów ten gigabyte czy msi thx. Kvaz ______________ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Właśnie sprawdziłem, że ten WD ma NCQ więc OK. Ja osobiście jednak bym wolał Segate 1 talerzowego z NCQ. Co prawda jest droższy, no ale cóż. ;) Co do tej MSI, też niezłe mobo. Edytowane 5 Marca 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 thx Szawel :) a co powiesz na temat tego mobo gigabyte trafiają się dziwne sztuki, typu nie trzymią ustawień, zdarzają sie problemu z pamięciami. Ciężko mi wybrać. ____________ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Co do problemów z Gigabyte, to owszem były takie jazdy na starszych biosach. Teraz już jest znacznie lepiej. Jak wolisz z resztą. Obie maja swoje + i -. MSI osiąga chyba lepsze FSB. Edytowane 5 Marca 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Chyba mnie przekonałeś :P Mam nadzieje ze nie dostane jakiejś padaki. Dobry faq tej płyty jest na forum to tez jest powód ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...