Marsi Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Witam. Chciałbym kupić w najbliższym czasie jakieś dobre i łatwe w montażu (bez wyciągania płyty głównej) chłodzenie na proca, które będzie chłodziło E2180 @ 3000MHz. Zależałoby mi na jeszcze większym podkręceniu (na tyle ile proc pozwoli). Chciałbym coś w miarę przyszłościowego, będe wymieniał za przeszło rok procesor na jakiegoś czterordzeniowca w technologii 45nm. Do wydania mam ok. 80zł. Myślałem o chłodzeniu: Pentagram Freezone HP-100 AlCu Lite / Arctic Cooling Freezer 7 PRO PWM / CoolerMaster Hyper TX2. Proszę o wszelkie porady co kupić !! Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Cooler Master najdroższy, ale najlepiej wykonany, trzyma najniższe temp przy znacznie niższej głośności niż Pentagram/AC Freezer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsi Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Na jaki spadek temperatur mogę liczyć ?? Wiem, że trudno to jednoznacznie określić, ale ok. 10*C spadnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Byc moze... :arrow: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3838-72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Przeczytałeś? Nie mogłeś się dopisać? :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258825 Poczytaj artykuł wskazany przez Orgiusza. Edytowane 5 Marca 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teck85 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Pozwolę sobie podpiąć sie pod temat :wink: Co polecicie w granicach 100-120zł do obudowy o szrokosci 18cm? Pod uwagę biorę Gelusa Pro/Scythe Mine/TR Ultra-90. Czy jest coś jeszcze godnego uwagi? Ewentualnie który z w/w jest najwydajniejszy. Czytałem testy na egieldzie ale nie ma tam wyników Mine :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Pozwolę sobie podpiąć sie pod temat :wink: Co polecicie w granicach 100-120zł do obudowy o szrokosci 18cm? Pod uwagę biorę Gelusa Pro/Scythe Mine/TR Ultra-90. Czy jest coś jeszcze godnego uwagi? Ewentualnie który z w/w jest najwydajniejszy. Czytałem testy na egieldzie ale nie ma tam wyników Mine :blink: TR będzie z tego najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 http://allegro.pl/item332470015_thermaltak...lp_okazja_.html Moja aukcja, chłodzonko daje radę, w tej cenie sądzę że będzie to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...