woj7up Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 Jeśli chodzi o serwis to byłem w szoku MMV wymienił mi zmozajkowanego Ti4200 na Ti4200 agpx8 i tvout pamieci idą lekko 610 (bez radiatorkow) nad rdzeniem pracuje :D narazie 290 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamZ Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Moja karta wygląda dokładnie jak tak http://www.mmv.pl/karty_gainward/big/gf4_u..._xp_gs_giga.jpg czyli chyba 3,3ns :D no to dzisiaj ją pomęcze. Tak trzymac masz ta co trzeba - swoja droga kupilem karte za 800 zeta kilka miesiecy temu okazala sie pochodzic ze zwalonej serii i dostalem karte warta obecnie 1000 zeta bez wykretow sprzedawcow i nerwowki - tylko zadzwonili z MMV i zaproponowali do wyboru kilka modeli - przyslali do domu i przeprosili za utrudnienia - takie sa plusy posiadania GAINWARDA - dlatego polecam ta marke. Mi karta poszła narazie na 310/621 na orginalnym chłodzeniu przeszła 3DMarka(nie pamietam ile punktów) i demo przez jakieś 30 minut. Narazie więcej nie próbowałem ale wynik i tak nie jest taki zły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 no ja wlasnie mialem wadaliwa serie gainwarda ti4200 ;]. Pierwszy raz wyslalem to powiedzieli ze jest sprawna, ale zrobilem zdjecia (camera bezprzewodowa) co sie dzieje na obrazie i oczywiscie jakie mam napiecia ;], wyslalem meilem i tak gosc na drugi dzine prosil abym jeszcze raz wyslal ta karte (musialem im opsiac co gdzie jak kiedy to sie robi tak jakby instrukcje) no wiec po tygodniu czasu nie mialem zadnej odpowiedzi wiec wyslalem meila co tma z nim i gosc napisal ze jest zwalona wiec proponuje mi dwie karty jedna to gf4ti4800se tv a druga to gf4ti4200 8x gs wybralem ta druga mam nadzieje ze wysla mi ta na BGA bo jest naprawde ladnie wykonana i ladnie sie kreci ;](tak mysle po waszych wypowiedizach). Dzis sie doczekalem odpowiedzi ze karte sprobuja wyslac dzisiaj. Mam nadzieje ze szybka paczka zalatwi to szybko i bede mial ja juz jutro ;] ps. zalatwilem to w ciagu 2 tygodni ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 no ja wlasnie mialem wadaliwa serie gainwarda ti4200 ;]. Pierwszy raz wyslalem to powiedzieli ze jest sprawna, ale zrobilem zdjecia (camera bezprzewodowa) co sie dzieje na obrazie i oczywiscie jakie mam napiecia ;], wyslalem meilem i tak gosc na drugi dzine prosil abym jeszcze raz wyslal ta karte (musialem im opsiac co gdzie jak kiedy to sie robi tak jakby instrukcje) no wiec po tygodniu czasu nie mialem zadnej odpowiedzi wiec wyslalem meila co tma z nim i gosc napisal ze jest zwalona wiec proponuje mi dwie karty jedna to gf4ti4800se tv a druga to gf4ti4200 8x gs wybralem ta druga mam nadzieje ze wysla mi ta na BGA bo jest naprawde ladnie wykonana i ladnie sie kreci ;](tak mysle po waszych wypowiedizach). Dzis sie doczekalem odpowiedzi ze karte sprobuja wyslac dzisiaj. Mam nadzieje ze szybka paczka zalatwi to szybko i bede mial ja juz jutro ;] ps. zalatwilem to w ciagu 2 tygodni ;] Mnie tez te dwie proponowali tez wybralem te druga i dostalem z BGA 3,3ns wiec badz dobrej mysli - pod warunkiem ze wysylaja ci wersje XP (128MB & VIVO) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 tak to byla 128mb i vivo tylko napsialem w skrucie ;] (maja dlugie nazwy ;]) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj7up Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Już sie tak nie ciesze, ja nie dostałem Golden Sampla :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 obie firmy sa bardzo dobre, co prawda tez mialem gainwarda z wadliwej serii, ktorego wymieniono mi bez problemu i do tego czasu nie mam zadnych problemow z ta karta. Pozostaje ci rzut moneta:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerz Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Hej, A jakby dorzucic do tego rankingu Winfasta, to co Byscie polecili ? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 27 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2003 Właśnie przyniosłem do domu. Nowiutki MSI GF4 Ti 4200 ze 128 MB RAM .... czas <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> się za montaż ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Lepiej bierz MSi bo sam widzisz jak te Gainwardy się sypią. Mój koleś tesg sobie taką kupił i od razu ją odesłał bo była walnięta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 MSI, dobra GFX tylko musiałem zdjąć radiatory (MSI GF4Ti4200 128MB AGPx8) i jeszcze raz przesmarować pamiątki i rdzeń. Kości nie dotykały do miedzi i GFX przy OC strasznie się grzała... Teraz jest OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Nie zrozumielismy sie - wszystkie markowe firmy (Gainward, MSI, Leadtek, Asus, PNY) produkuja karty na tym samym wysokim poziomie i praktycznie konstrukcje te poza chlodzeniem niewiele sie od siebie roznia - chodzi o to ze kupujac Gainwarda dostajesz wiecej czyli 36 miesieczna gwarancje i w przypadku awarii sprzetu swiety spokoj przy wymianie na nowy (kilka razy mialem juz watpliwa przyjemnosc ze sprzedawcami ktorzy sie wykrecali na wszelkie sposoby od wymiany wadliwych urzadzen). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 Jeśli się nie mylę to MSI też daje 36 miesięcy gwarancji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurde_men(GROUND) Opublikowano 28 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2003 oki moj polazl na core 310 na 315 stopuje i dalej leci ;] memory 650!! ;] no ladnie sie kreci ps. Twiggy mam tego co ty kosci BGA ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...