Skocz do zawartości
Ghost_xXx

Windows Vista -> Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar zainstalowac xp na Acer Aspire 5720, jest taka możliwośc ? ktoś mi mówił (albo gdzieś to wyczytałem, nie ważne :) ) że nie da rady na tym zainstalowac xp, jak to z tym jest, jak jest taka mozliwośc to nie będę miał problemów z sterownikami ?

Konfig:

Intel Core 2 Duo T5220

2gbram

Radeon HD 2300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acer Panam Drivers

Poszukaj pozycji 'Post Acer Disk Formatter CD ISO Image'. Jest to downgrade do Windows XP. Niestety nie wiem, w jakiej wersji językowej. Podejrzewam że jest to wersja dla USA, ew. krajów obu Ameryk (Acer Panam).

Jak zauważysz, oprócz sterowników do Visty, znajdziesz tam z powodzeniem sterowniki do XP :)

W razie problemów, pozostaje Ci kontakt z Acer Polska -> link

Edytowane przez genotype

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam zamiar zainstalowac xp na Acer Aspire 5720, jest taka możliwośc ? ktoś mi mówił (albo gdzieś to wyczytałem, nie ważne :) ) że nie da rady na tym zainstalowac xp, jak to z tym jest, jak jest taka mozliwośc to nie będę miał problemów z sterownikami ?

Konfig:

Intel Core 2 Duo T5220

2gbram

Radeon HD 2300

spokojnie da rady tylko nie wiem czy wszystkie stery beda

na wszelki wypadek zrob sobie kopie zapasowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można zainstalować na każdym da rade. Jedynym problemem jest cierpliwość i to naprawde duża.

Na początek trzeba dowiedzieć się dokładnie jaki ma się sprzęt, a później google i poszukiwanie sterów.

Walczyłem już z jednym Acerem daje rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO aby nie zakladac nowego topicu podepne sie pod ten.

Ja mam Asusa X55-SV jest na nim oczywiscie Vsita. Szczerze wszelkie glosy krytyki wg mnie sa troche przesadzone. System jak kazdy inny ma swoje plusy i minusy. Jednak niestety niektore elementy tego systemu daly i mi sie we znaki. Postanowilem przinstalowac system na XP.

I tu moje. Czy podczas instalacji XP lepiej skorzystac z opcji Nlite(dograc sterowniki - testowalem wykrywa dysk) czy w biosie przelaczyc opcje dla SATA (w tym wypadku z Enhaced na Compatible - taka opcja) i wtedy normalnie wykrywa dysk bez zbednych ceregieli z sterownikami.

Tylko jak sie do ma do wydajnosci takiego dysku, ktora opcja jest lepsza??

Po instalacji chialbym zrobic sobie taka plytke recovery(tyle ze z XP). Moze ktos zna jakis dobry i prosty program ktory stworzylby bootowlana plytke.

No i tez sie zastanawiam nad tym czy jak wybiore opcje Nlite to czy taka bootowalna recovery odnajdzie dysk.

Prosilbym o opinie i sugestie odnosnie programow do backupu i ktora opcje isntalacji winXP wybrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi