Ghost_xXx Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Witam mam zamiar zainstalowac xp na Acer Aspire 5720, jest taka możliwośc ? ktoś mi mówił (albo gdzieś to wyczytałem, nie ważne :) ) że nie da rady na tym zainstalowac xp, jak to z tym jest, jak jest taka mozliwośc to nie będę miał problemów z sterownikami ? Konfig: Intel Core 2 Duo T5220 2gbram Radeon HD 2300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genotype Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Acer Panam Drivers Poszukaj pozycji 'Post Acer Disk Formatter CD ISO Image'. Jest to downgrade do Windows XP. Niestety nie wiem, w jakiej wersji językowej. Podejrzewam że jest to wersja dla USA, ew. krajów obu Ameryk (Acer Panam). Jak zauważysz, oprócz sterowników do Visty, znajdziesz tam z powodzeniem sterowniki do XP :) W razie problemów, pozostaje Ci kontakt z Acer Polska -> link Edytowane 6 Marca 2008 przez genotype Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam mam zamiar zainstalowac xp na Acer Aspire 5720, jest taka możliwośc ? ktoś mi mówił (albo gdzieś to wyczytałem, nie ważne :) ) że nie da rady na tym zainstalowac xp, jak to z tym jest, jak jest taka mozliwośc to nie będę miał problemów z sterownikami ? Konfig: Intel Core 2 Duo T5220 2gbram Radeon HD 2300 spokojnie da rady tylko nie wiem czy wszystkie stery beda na wszelki wypadek zrob sobie kopie zapasowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berys Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 witam, rowniez chce zainstalowac xp na aspire 7520g, czy uda sie normalnie? ,mam jakas plytke ze sterami sata, do czego jest Acer Disk Formatter ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artymienek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Można zainstalować na każdym da rade. Jedynym problemem jest cierpliwość i to naprawde duża. Na początek trzeba dowiedzieć się dokładnie jaki ma się sprzęt, a później google i poszukiwanie sterów. Walczyłem już z jednym Acerem daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 TO aby nie zakladac nowego topicu podepne sie pod ten. Ja mam Asusa X55-SV jest na nim oczywiscie Vsita. Szczerze wszelkie glosy krytyki wg mnie sa troche przesadzone. System jak kazdy inny ma swoje plusy i minusy. Jednak niestety niektore elementy tego systemu daly i mi sie we znaki. Postanowilem przinstalowac system na XP. I tu moje. Czy podczas instalacji XP lepiej skorzystac z opcji Nlite(dograc sterowniki - testowalem wykrywa dysk) czy w biosie przelaczyc opcje dla SATA (w tym wypadku z Enhaced na Compatible - taka opcja) i wtedy normalnie wykrywa dysk bez zbednych ceregieli z sterownikami. Tylko jak sie do ma do wydajnosci takiego dysku, ktora opcja jest lepsza?? Po instalacji chialbym zrobic sobie taka plytke recovery(tyle ze z XP). Moze ktos zna jakis dobry i prosty program ktory stworzylby bootowlana plytke. No i tez sie zastanawiam nad tym czy jak wybiore opcje Nlite to czy taka bootowalna recovery odnajdzie dysk. Prosilbym o opinie i sugestie odnosnie programow do backupu i ktora opcje isntalacji winXP wybrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Witam Ja mam Acera 7620, na którym zamiast Visty zainstalowałem XP. Wszystkie stery są zainstalowane, ale występuje jeden problem: przy zamykaniu systemu komputer nie wyłącza się. Czy ktoś spotkał sie z takim problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...