Skocz do zawartości
kabull

Co jest najlepsząrzeczą jaką zrobiłeś z kompem kumpla.

Co zrobiles w kompie przyjaciela.  

1. 1. Co zrobiles w kompie przyjaciela.

• gralem w quake3
      2
    • format:c
      8
    • wlamalem sie do ...
      4
    • naprawilem
      48
    • zostawilem w srodku "mila" niespodzianke
      4
    • nie tykam cudzych kompow
      3

Rekomendowane odpowiedzi

J apodobno jak to pozniej powiedział: "spaliłś mi dysk" :) Samsunga, nei wiem, cały jego komputer to juz taki popiół... Miałem samsunga ale nic sie nie psuł a ja podobno jemu spaliłem :D ALe miał chłopak go jeszcze na gwarancji wiec spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomagam of coz!!!

ale zdarzylo sie raz nam , jak wylozylismy calego kompa mojego kumpla z budy i mobo lezala na biurku (mowilem mu ze niepotrzebnie to wybebeszyl i ze zaraz cos spadnie z polki na mobo i bedzie mial kompa z glowy) - wychodze z pokoju (toaleta) , elegancko w keeeblu zataczam okreg i nagle slysze jedno wielkie D.U.P !!!! tak sie przestraszylem , ze zalalem pol kibla kumplowi - ale nie w tym sek :P przychodze do pokoju (komp byl wlaczony wtenczas) - patrze sie ! a kumpel stoi przerazony i doslownie gapi sie jak wryty w mobo (caly czas wlaczona) i patrzy sie na pinezki walajace sie po mobo i drewniany stojaczek , ktory sie przewrocil , bo koles zachaczyl o niego w momencie grzebania przy zasilce - szybko podbieglem , odrzucilem go , przewacajac kumpla i wyrwalem kabel od zasilki - pinezki pozwieraly mobo , i sie niezle poprzypalala (epox 8kha) , stojak (noooo waga ok 7 kg) rozszarpal grafike i Audigy :cry: (grafa - gf3ti500 od leadteka) - w rezultacie :

mobo zjarana , proc sprawny (o dziwo 8O ) , grafa - lepiej nie mowic - doslownie zmiazdzona w poprzek , ram uszkodzony i Audigy do smietnika

nie wiem jak to sie stalo , ale mowilem mu ze niepotrzebnie wybebeszyl to wszystko na wierzch - radzilem mu dobrze , ale nie posluchal i stalo sie to z jego winy

ale coz .......przypadki chodza po ludziach (nieszczesne)

ale teraz jak sobie kupil nowego kompa (ja mu doradzalem) , to dalej mu pomagam przy nim , i wcale sie nie zrazil :lol:

ale sie rozpisalem

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm....ankieta zaklada ze jednak tykalem sie cudzego kompa wiec odpowiedz 'nie tykam' odpada, format c, wlamanie i zostawienie niespodzianki nie naleza raczej do najlepszych rzeczy, a granie w q3 nie jest chyba wybitnym osiagnieciem , wiec zostalo mi naprawienie ;]

co zreszta uczynilem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czesto na czyjas prosbe naprawiam kompa komus...

ale powiem wam ze jak jakis <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sie czasami przyczepi

to nie daje spokoju i to jest najgorsze.....

niby fajnie byc czyims autorytetem w tej sprawie ale to  

do czasu...

swiete slowa, tacy ludzie sa najgorsi :evil: :evil:

ja zazwyczaj pomagam ludziom przy kompie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ta,m se zarabiam, ale ostatotnio myśle że mnie szlak walnie.

Jendemu znajomemu ( nie mój, ale mojego bracha ) zrąbał się Windows. Ja se normalnie naprawiłem to główno ( znany błąd 0x008x ) i wszystko działa. Po dwóch dniach odzywa się do mnie znowu ten kretyn i mówi żę mu niedograłem dysku, bo windows coś coś tam... Normalnie mnie szlak trafił. Zrobiłem jeszce raz

( nie wiem jakim cudem ten gość doszedł to Biosu, chyba przez przypadej naciśnął ins, i zmienił Mastera na Slave :) ) , i tu pewnien że to koniec przygody z tym debilem nagle dzwoni znowu i mówi : ej ty, ty nagrałeś mi okrojoną wersje Win.... <span style="color:red;">[ciach!]</span>...

A miało być tak pięknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ta,m se zarabiam, ale ostatotnio myśle że mnie szlak walnie.

Jendemu znajomemu  ( nie mój, ale mojego bracha ) zrąbał się Windows. Ja se normalnie naprawiłem to główno ( znany błąd 0x008x ) i wszystko działa. Po dwóch dniach odzywa się do mnie znowu ten kretyn i mówi żę mu niedograłem dysku, bo windows coś coś tam... Normalnie mnie szlak trafił. Zrobiłem jeszce raz 

( nie wiem jakim cudem ten gość doszedł to Biosu, chyba przez przypadej naciśnął ins, i zmienił Mastera na Slave :) ) , i tu pewnien że to koniec przygody z tym debilem nagle dzwoni znowu i mówi : ej ty, ty nagrałeś mi okrojoną wersje Win.... <font color="#FF0000">[ciach!]</font>...

A miało być tak pięknie

No to miałeś szczęście że na kogoś takiego trafiłeś.

A mi ostatnio zjarała sie moja archaiczna mobo. Tego co wpadł na pomysł dawania kabelków od głośnika z zabardzo zdartą izolacją to bym za jaja powiesił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGOR a czemu ty sie nie wypowiesz :?:

chlopak zawsze chetnie pomaga, najgorsze jest to ze pomimo ze napawil, to nastepnego dnia juz znowu nie dziala, oczywisice jzu nie z jego winy.

ja rozniez jak moge to pomoge (oczywisice na ile sie znam, nie bede sie ladowac w cos czego nie qmam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam lubie zostawiaćw kompie miłe niespodzianki ale nie cierpie jak mnie za nie potem ludzie ścigają :) A tak przeważnie naprawiam, format c:, q3 mam u siebie :) a włamywać to sie mogę do szafki z cukierkami u mnie w kuchni :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja za starych dobrych czasow (era P90 i dyskow 800mb) wsadzilem wymieniony juz dysk 800mb caviara kumpla do zamrazalnika. lezal tam lekko ponad minute (bez woreczka :) ).

po wymianie ciezszych argumentow, dysk wrocil na biurko, i tam czakal do wyrownania temp - kilka ladnych godzin :D. (do tej pory ten dysk smiga i ma sie dobrze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, za czasow 286, 486 i pierwszych pentiumow to sie dopiero wyrabialo :twisted:

takie rozne fajne fikusne niespodziewanki :D

pomijajac 'format c' oczywiscie

nawet teraz mozna calkiem fajne rzeczy zrobic :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi