Skocz do zawartości
Dentarg

Ciche 8800 Gt ... Jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeczytałem tu kilka wątków w podobnym temacie, ale opinie strasznie rozbieżne.

Z recenzji na necie wygląda, że referencyjne chłodzenie 1-slotowe na 8800GT to suszarka.

Widzę na alledrogo Galaxy z chłodzeniem CMHP, opinie na forum: super cicha do ... suszarka ... ktoś ma ? Jak jest naprawdę ? Karta miła bo ma wbudowanego v-moda i jest tania.

Jakby była cicha to byłoby super.

Podobne chłodzenie ma jeszcze Pallit i Asus (wersja 1 GB chyba teraz tylko dostępna), ale też trudno o jednoznaczną opinię na temat głośności tych kart.

Ktoś ma ? Może polecić cichego 8800 GT za przystępną cenę ?

pzdr,

Dentarg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam właśnie 88gt od Galaxy ;) chłodzienie jest ciche , w 3d mam ustawione na 50% i dalej nie zbyt słychać kartę , a w Windzie idzie na 30% więc cisza ;)

Masz chłodzenie CM HP, Zalmanowskie czy podobne do referencyjnego ale zajmujące 1,5 slotu ?

pzdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Gigabyte nie bedzie Ci nic zasłaniała bo wentylatorek znowy nie jest taki "byczy" Wiec co chodzi o miejsce to spokojnie:)

O miejsce się wcale nie martwie, z kart mam tylko grafikę w tym kompie, może zajmować nawet 5 slotów :). Chodzi mi o ciszę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glaciatora kolezanka ma na 88GT cichy jest ale jakos asus mnie odstraszył tym że nie mozna zmierzyc temperatury akurat na tej 88GT i nie tylko mi ten problem sie przytrafil bo znalealem uzytkownika jednego na tym forum z tym samym problemem:/

Edytowane przez mattis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi