Radzyn Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Właśnie przed chwila wyszedł nowy sterownik dla kart ATI http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=16337 AMD właśnie wypuściła nowy pakiet sterowników Catalyst dla kart z układami Radeon. Oznaczone numerem 8.3, przeznaczone są dla systemów XP/Media Center/x64/Linux oraz Vista (32 i 64 bit). Dostępny jest sam sterownik graficzny lub cały pakiet Catalyst Control Center. W nowym pakiecie wprowadzono wiele nowości, m.in.: CrossFireX (Quad) Support, wsparcie dla 3 i 4 GPU w trybie CrossFireX; Hybrid Graphics Support; DirectX 10.1 Support; rozszerzenia w Anti-Aliasingu (wsparcie dla gier na silniku UE3.0), skalowanie obrazu na wyświetlaczach LCD. Szczegóły na stronie AMD w pliku Driver Release Notes. Do pobrania są następujące wersje. Edytowane 5 Marca 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Jakieś pozytywne spostrzeżenia? Ja dopiero po pracy bede testował. Nie ma gdzieś na stronie porównania wydajności do starszych sterów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Na expreview coś o nich było, możesz poszukać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Hmmmm porównałem sobie Catalyst 8.2 z 8.3 na gierce Assassin's Creed jedynie na razie. Odczucie jak by o wiele lepiej gra wyglądała i o wiele więcej wydajniej. A tak jakoś różnicy nie odczuwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Mam Catalyst 8.3 na Vista x64 - jak włączyc literkę "ci" ? Klawisze dostępu już wyłączyłem w catalyst control center. Edytowane 8 Marca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Mam Catalyst 8.3 na Vista x64 - jak włączyc literkę "ci" ? Klawisze dostępu już wyłączyłem w catalyst control center.Shift + ~, a następnie C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Shift + ~, a następnie C.Dzięki - faktycznie działa :) Na szczęście po drugim ponownym uruchomieniu "ć" zaczęło działać normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 na x1950gt zerowy przyrost w markach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 na x1950gt zerowy przyrost w markach.Jak masz "krysię" (Crysis) albo najnowszego UT to powiedz czy/jak działa AA ( na starszych sterach w UT AA nie działał zupełnie a w crysis paskudnie spadał framerate). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Jest to samo, odpalam AA i mam może ze 2fps. Totalna padaka... - Crysis oczywiście. Ogólnie nie widzę żadnego przyrostu wydajności, tak więc dla tych, którzy jeszcze nie zainstalowali, nie polecam zawracać sobie głowy. :) Główne poprawki są dla X3xxx oraz dla CrossfireX Edytowane 9 Marca 2008 przez djdrake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Najwazniejsza poprawka to dodane w pelni dzialajace opcje skalowania obrazu przez GPU. Mamy teraz do wyboru skalowanie na pelen ekran, skalowanie z zachowaniem proporcji i 1:1 czyli wszystko co do szczescia potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Rewelacyjne sterowniki. W 3DMarku 03 poprzednio (catalisty 7.12) miałem ok 10500 na karcie Radeon 2600Pro a po instalacji sterowników 8.3 wzrosło az do 12002 pkt. Poprzednio 3DMark 06 w ogóle się nie uruchamiał a po wgraniu 8.3 instaluje się bezproblemowo i wynik 4146 pkt. Dodam ze karta graficzna nie kręcona. Testowałem wizulanie na demie Crysis i bez problemów. Moim zdaniem to najlepsze catalisty i widać że nowy zespół programistów AMD/ATI odwalił naprawdę dobrą robotę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Wytłumaczcie mi jeszcze raz łopatologicznie jak mogę włączyć "ci". Mam wyłączone hotkeysy ale nie rozumiem co tym tym Shift + ~ C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Wytłumaczcie mi jeszcze raz łopatologicznie jak mogę włączyć "ci". Mam wyłączone hotkeysy ale nie rozumiem co tym tym Shift + ~ C.Wciskasz Shift i tyldę a później c i wyskakuje ć ... ale u mnie i tak jest juz OK (wyłączyłem hot keys i po restarcie jest ć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Z gier na UE 3.0 które sprawdziłem: AA wreszcie działa w Bioshocku i UT3. Nie działa w Rainbow 6 Vegas. Sprawdzał ktoś inne tytuły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Rewelacyjne sterowniki.(...) Nie wiem, czy rewelacyjne, ale jeśli porównamy je do poprzednich to faktycznie są naprawdę dobre i póki co zgadzam sie z opinią,ze w końcu coś pozytywnie drgnęło wśród programistów z ATI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Wciskasz Shift i tyldę a później c i wyskakuje ć ... ale u mnie i tak jest juz OK (wyłączyłem hot keys i po restarcie jest ć). Wykonałem masę restartów a "ci" ani widu ani słychu. Ten trick z shiftem i tyldą działa, ale trudno żeby za każdym razem zamiast alta ta kombinację stosowac. Macie jakieś nowe pomysły na rozwiązanie problemu "ci"? Chcę miec normalne ci bo jak instaluję starsze drivery w których mam ci do dla odmiany mam czarne tło we wszystkich plikach filmowych więc muszę używac tych nieszczęsnych 8.3:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Łopatologicznie enty raz. 1. wchodzi w hotkeys i tam zmieniasz kombinacje Shift + c np. na Shift + Y. 2. Odznaczasz małpkę przy kombinacji 3. Wyłączasz opcje hot hotkeys 4. Uruchom ponownie i wio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Jeszzce jedna możliwośc, o ile powyższe nie zadziałaja (co jest mało prawdopodobne) Każdy kto ma Win XP Może wejść w.... Menu START-->URUCHOM--> wpisać "compmgmt.msc" Następnie wejść w.. "Usługi i aplikacje"-->"usługi" Kliknąć dwukrotnie na "ATI Hotkey Poller" i wyłączyć funkcje hotkey'a ....powinno zadziałać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 Jeszzce jedna możliwośc, o ile powyższe nie zadziałaja (co jest mało prawdopodobne)Dzięki wielkie! Pomogło!!! :) A już myślałem że będę musiał formata robić :-| I znów mogę się cieszyć niczym nie ograniczonym ćććććććććććććć :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Wyszedł fix do 8.3, który poprawia zacinanie w niektórych grach/aplikacjach 3D: KLIK Ktoś może sprawdzał czy warto instalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Jak sie komuś coś zacina to warto sprobować, jeśli nie to nie. Proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 czy nowe catalisty będą działać poprawnie z framenetwork 3.5 ??? i drugie pytanie jaki może być powód tego że nie mogę włączyć ati toola 2.6 ??? niby się ładuje ale nie mogę go odpalić żeby coś przestawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Wyszedł fix do 8.3, który poprawia zacinanie w niektórych grach/aplikacjach 3D: KLIK Ktoś może sprawdzał czy warto instalować? Jak nie masz żadnych problemów to nie instaluj. Ja zainstlowałem i wynik w 3DMarku 06 spadł z 4145 na 3975 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...