Pride Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam. Mam problem. Nie mam juz pojęcia co jest nie tak z tą .... siecią między PC'tem i Laptopem. Sprawa wygląda tak: PC: #1 karta - główna łącząca PC z internetem i siecią zewnętrzną => To działa. #2 karta - zintegrowana na PC łącząca PC z Laptopem. #3 karta - karta na Laptopie łącząca się z PC. na Karcie #2 mam ip: 192.168.0.1, maska standardowa. na Karcie #3 mam ip: 192.168.0.2, maska standardowa, brama: 192.168.0.1, DNS: 192.168.0.1. Ogolnie robiłem tak zawsze i działało. Dzisiaj uruchamiam laptopa i... nie działa O.O Jakieś sugestie? Nie, nie chce tego tematu w ktorym jest to opisane bo własnie przy jego pomocy jakiś czas temu konfigurowałem sieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 A sieć między PC i lapkiem działa? Puść ping z 192.168.0.1 na 192.168.0.2 i odwrotnie. Jeżeli pingi przechodzą to problem tkwi w ICS lub np. twój ISP zmniejszył TTL do 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 A sieć między PC i lapkiem działa? Puść ping z 192.168.0.1 na 192.168.0.2 i odwrotnie. Jeżeli pingi przechodzą to problem tkwi w ICS lub np. twój ISP zmniejszył TTL do 1.O to własnie chodzi, że też nie. Ping także nie przechodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Wykluczam uszkodzenie kabla, podejrzewam, że problem tkwi w firewallu/ach. Wyłącz FW na obu kompach i puść ping. Jeżeli przejdzie to musisz do FW dodać odpowiednią regułę, na przepuszczanie ruchu między LAN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Ok nie wiem czemu ale po zmianie ip (cyfry na końcu i +1 na każdym kompie) zaczęło działać O.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...