bobras Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam poproszone mnie o porade w sprawie płyty a ja prosze was o fachową pomoc. W gre wchodzą wyłacznie produkty Asusa (ja osobiście wzioł bym ABita IP35 ale to tylko moje zdanie) Płyta ma chodzić na 4 jajkach od Intela Q6600 grafice palit 8600gt i 4 GB ramu I tu mam pytanie, który Asus jest najlepszy tzn. który ma najlepszy współczynnik ceny do jakosci, funkcji itd Płya ma być bez wifi, Raid dobrze by było zeby był ale nie jest niezbędny. pozdrawiam forumowiczów bobras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlosb666 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Jeśli ma być nie droga i tylko wyłącznie ASUS, to myślę, że dobrym wyborem będzie ASUS P5K PRO LINK, tu akurat kosztuje 388, ale na esc.pl jest do wzięcia za 349 tyle że tam nie ma jej zdjęć i opisu. Poczytaj sobie na forum piszę trochę o niej. Moim zdaniem stosunek jakości do ceny jest naprawdę bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Jak wyżej. Dobry jest też P5K-E, ale jest on droższy i ma wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Powiedz ile masz floty na wydaniu. Panowie wyżej dali dobre propozycje, bardziej skłaniałbym się ku P5K-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Do wyboru Asus P5K PRO albo P5K-E.Obie płyty mają 8-fazowe zasilanie procka.P5K-E ma nieco lepsze chłodzenie (heat-pipe).PRO ma lipnie umieszone złącze 24pin i to może troche przeszakadzac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Pieniądze nie są w tym przypadku ograniczniem z tym, że nie ma być to płyta najdroższa a jak juz wczesniej napisalem najlepszym współczynniku opłacalności zakupu, powiem szczerze, że najbardziej od razu mi sie spodobała ta P5K PRO. Choć P5K-E kusi wifi co jest teraz standardem. Mam jeszcze dwa pytania: Co sadzicie o płytach na chipsecie X38 ? I o tym konkretnym Asusie który polecono w sklepie komputerowm w którym bedzie kupowany komputer KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) Ta płyta co dałeś obsługuje DDR3, więc też tam wsadzisz DDR2 :lol2: Co do chipsetu to X38 to ten sam co P35 tyle że dodana obsługa PCI-E 2.0. Pytałem o flotę bo chciałem polecić Ci płytę P5E. Edytowane 6 Marca 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Tak wsadze DDR2 bo takowe też obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Ale po co CI ddr3? Ta płyta ma 3fazowe zasilanie wiec Ty chcesz Quada wkladać na tą płyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Ja nic nie chce w nią wkładać odrazu ona mi sie nie podobala pytalem co o niej sadzicie i widze ze potwierdziliscie moje zdanie Ja nic nie chce w nią wkładać odrazu ona mi sie nie podobala pytalem co o niej sadzicie i widze ze potwierdziliscie moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Sądzimy(Sądze) że za te pieniądze jest dużo lepszych płyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...