Skocz do zawartości
bobras

Płyta Główna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poproszone mnie o porade w sprawie płyty a ja prosze was o fachową pomoc. W gre wchodzą wyłacznie produkty Asusa (ja osobiście wzioł bym ABita IP35 ale to tylko moje zdanie)

Płyta ma chodzić na 4 jajkach od Intela Q6600 grafice palit 8600gt i 4 GB ramu

I tu mam pytanie, który Asus jest najlepszy tzn. który ma najlepszy współczynnik ceny do jakosci, funkcji itd

Płya ma być bez wifi, Raid dobrze by było zeby był ale nie jest niezbędny.

pozdrawiam forumowiczów bobras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma być nie droga i tylko wyłącznie ASUS, to myślę, że dobrym wyborem będzie ASUS P5K PRO LINK, tu akurat kosztuje 388, ale na esc.pl jest do wzięcia za 349 tyle że tam nie ma jej zdjęć i opisu. Poczytaj sobie na forum piszę trochę o niej. Moim zdaniem stosunek jakości do ceny jest naprawdę bardzo dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pieniądze nie są w tym przypadku ograniczniem z tym, że nie ma być to płyta najdroższa a jak juz wczesniej napisalem najlepszym współczynniku opłacalności zakupu, powiem szczerze, że najbardziej od razu mi sie spodobała ta P5K PRO. Choć P5K-E kusi wifi co jest teraz standardem. Mam jeszcze dwa pytania: Co sadzicie o płytach na chipsecie X38 ? I o tym konkretnym Asusie który polecono w sklepie komputerowm w którym bedzie kupowany komputer KLIK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta co dałeś obsługuje DDR3, więc też tam wsadzisz DDR2 :lol2: Co do chipsetu to X38 to ten sam co P35 tyle że dodana obsługa PCI-E 2.0. Pytałem o flotę bo chciałem polecić Ci płytę P5E.

Edytowane przez stolara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nic nie chce w nią wkładać odrazu ona mi sie nie podobala pytalem co o niej sadzicie i widze ze potwierdziliscie moje zdanie

Ja nic nie chce w nią wkładać odrazu ona mi sie nie podobala pytalem co o niej sadzicie i widze ze potwierdziliscie moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi