Pawelek69 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam Dopiero co złożony komputer: Athlon X2 4000 GA-M56S-S3 Goodram 2 GB (dual chanel 800 MHz CL6) Dysk Sata2 (nie pamiętam firmy) DVD NEC Zasilacz Cheintef 360 W Chwilowo GeForce 6200TC Problem polega na tym że komputer sporadycznie się wiesza, nagle obraz zamarza i t tak zostaje, nie pomaga Ctrl + Alt + Delete. Windows XP instalowałem już 5 razy, wiesza się nieraz w trakcie instalacji, nieraz da się zainstalować wszystko (Windows i sterowniki) i tak się wiesza po kilku – kilkunastu minutach użytkowania. Sporadycznie wiesza się po przejściu testów POST w chili gdy ma ładować system. Procesor ma 45 stopni, mostek 40. Pamięci sprawdzałem już prime 95 i memtestem i wszystko ok. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) zobacz napięci w zasilaczu, ewentualnie pożycz od kogoś inny ... ustaw napięcie na ram 2v i CL5. Edytowane 6 Marca 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 odpal w stanie awaryjnym z obsługą sieci , być moze stery jakieś wieszają system , audio albo video . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Problem rozwiązany! Winowajca okazał się Asus 6200TC. Turbo Cache powodował problem z pamięciami. Zamieniłem na 7300GT i system stabilny jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...