bociczek Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Siemka. Mam taki problem. Włączam 3DMarka 2003 i chcę przeprowadzić bencha... Niestety w 1 teście po 5sek. program łapie freeza i dopiero po tym włącza się następny test. I w końcowym wyniku pokazuje mi ~2fps z 1 testu... Ten problem z freezami wstępuje tylko w 1 teście (tym z samolotami). Kolejne przechodzą bezproblemowo i bez artów. Moja grafika to GF 7300GT (500/1000 @ 600/1500), a system WinXP SP2. Macie jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Spróbuj ściągnąć marka z innego źródła. EDIT: + nowe sterowniki i poprawki systemu. Edytowane 7 Marca 2008 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 mark jest z oficjalnej stronki + sterowniki najnowsze z NVidii (planuję Omegi, ale nie wiem czy się opłaca) i wszystkie poprawki systemu mam zainstalowane na daną chwilę (oprócz SP3). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 1. W AtiToolu i teście ,,scan for artifacts,, karta jest stabilna?? 2. Jesteś pewien że żadna aplikacja działająca w tle nie powoduje tych freezów? 3. I na koniec, jak wygląda sprawa z innymi markami?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 2006 przechodzi - 2001 łapie freezy w każdym teście, a gry chodzą bezproblemowo. W AtiTool po 15min nic nie zawiesiło i ogólnie OK, chociaż raz komp się zwiesił na ~2min i wyszedł ten "kwadrat z kłaczkami" cały w artach, więc sam juz nie wiem... Karta ma max. 57* w stresie (podczas skanowania na arty i po 2-3x 3dmarku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Skoro w 01 łapie freezy i w Atitoolu artefakty to nie do końca z nią OK. W takim razie zmniejsz core i mem o 5mhz i sprawdź czy będzie full stable, a jeśli nie to jeszcze o 5mhz i tak aż do skutku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) przy 570 na rdzeniu jest stabilna, a gdy dochodzę do 590, to zaczynają się jaja... szkoda trochę, bo myślałem, że podciągnę chociaż do 600 :| /edit Jak chcecie to mogę wyciągnąć cyfraka i nagrać co i jak przy jakich taktach... Edytowane 7 Marca 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Nie no nie ma co, poprostu karta leci ci stabilnie 570mhz na core i tyle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A jakieś przekręty z deltą itp? Bo podobno pomaga... Jedno co mnie dziwi, to to, że jak mam core @ 570 i memki @ 800 to nic się nie tnie, ale wrzucam core @ 580 i już arty tak jakby od pamięci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 1. Próbuj z deltą, pomaga. Czytaj w FAQ o 7300GT napisane przez lanc'a ;] 2. Widocznie GPU wtedy ,,podbiera,, volty?mhz? Pamięcią...i te zaczynają sypać sie już. Często jest tak że...Core osiąga więcej mhz kiedy memki są niżej taktowane, kiedy zaczyna się ostre OC memek...często bywa tak że te wartości core i mem się nie równoważą i z czegoś trzeba zrezygnować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Zrobiłem tak, jak w opisie @lanca, ale to niewiele daje, zaledwie 40mhz na rdzeniu (zamiast 570 stable, 610-620 stable) i gorsze wyniki w markach i nizsze fps w grach, wiec zostany przy tych 570/800 i tez bedzie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Może za duża delta?? Często tak jest że jak zapodasz dużą...rzędu -128 to fakt..core leci więcej, ale wydajność często mniejsza niż przy ustawieniu delty powiedzmy -50 czy 0 ;] więc pobaw się jeszcze a może uzyskasz lepsze wyniki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 delte mialem -100, moze pokombinuje jeszcze, sam nie wiem... Chciałem dobić 6k w 3dmarku 2005, to wogóle możliwe ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 -100 to za duża troche IMO :) daj na początek -50 a następnie dawaj 600mhz na core i sprawdź co będzie, jeśli nie pomoże to max -60, potem zapewne wydajność będzie maleć więc nie opłaca się jej dawać, chociaż sprobować możesz wszystkie wartości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Zobaczymy, dzisiaj bede mial czas, to przygotuje sobie kilka biosow z roznymi deltami i bede testowal ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...