bartek46op Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witam, Kupuję nową obudowę w tym miesiącu. Moim oczom ukazała się obudowa Lancool by Lian Li Midi-Tower K7 http://www.cooling.pl/lancool-by-lian-li-m...ukt,491366.html. Wygląda całkiem fajnie, co o niej sądzicie? Warta zakupu? Planuję zmianę z Modecom Step 407 ;-) Do obudowy dołożyłbym Scythe S-FLEXy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Fajna buda,weź i będziesz pierwszy który ją nam ładnie opisze na forum :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Super obudowa pod względem ułożenia kabli. Wyjmowana tacka pod mobo też się przyda. Trochę brakuje bezśrubkowego montażu kart rozszerzeń i sposobu montażu zasilacza jak w Lian Li PC-07(zasilacz do blaszki i całość dopiero przykręcasz do obudowy. Ogólnie wygląda na bardzo fajną obudowę. Zastanów się też nad Coolermaster 690 - też nieźle zaplanowana jeśli chodzi o porządek z kablami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Ten CoolerMaster mnie się mniej podoba. Nie będę przekreślał Lancoola z powodu śróbkowego montażu kart rozszerzeń. I tak mi sie wydaje że za tą cenę to jest świetna okazja. No nic, spodobała mi się i w internecie zyskuje bardzo pochlebne opinie. Tylko wentylatory w zestawie ciut głośne, ale i tak je wymienię na Scythe S-FLEX/Fander/Noiseblocker. Jeśli dam 2x120mm z przodu i 1x120mm z tyłu + zasilacz mam nadzieję że będzie bardzo dobra cyrkulacja - co o tym sądzicie? No i obudowa ma zdejmowaną górną tackę ;-). BTW. Do tej obudowy są bajery w postaci okna które można dokupić? ;-) bo słyszałem że LianLi & Lancool mają mnogość dodatków pasujących do tej obudowy. Edytowane 7 Marca 2008 przez bartek46op Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Dobrze pomyślana obudowa, filtry przeciw kurzowe pewnie się przydadzą i nie będzie nic fruwać. Ogółem nadaje się do wyciszania bo nie ma zbędnych otworów. Ale jak nie kupisz, to się nie przekonasz o jej zaletach :-P Co do okna, to nie widziałem nic na ten temat. Edytowane 7 Marca 2008 przez stolara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258348 Moim zdaniem w tej cenie nie ma lepszej propozycji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Mi też ta obudowa ogromnie imponuje szczególnie w swoim przedziale cenowym. Szkoda tylko, że w Polsce bardzo trudno dostać rzeczone dodatki Lancool :( Może to się z czasem zmieni. Apropos może mi ktoś wyjaśnić jakie są istotne różnie między Lancoolem K7 a K10? :oops: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Apropos może mi ktoś wyjaśnić jakie są istotne różnie między Lancoolem K7 a K10? :oops: Przednim panelem z drzwiczkami, reszta bez zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 http://www.cooling.pl/aerocool-icurve-blac...ukt,242422.html http://www.cooling.pl/aerocool-icurve-blac...ukt,242423.html A moze któryś z tych dwóch Aerocool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Nie, biorę Lian Li. Poza tym w tym Aerocool te kratki w bocznej ściance są mało estetyczne ;-). 3x120mm zapewni mi dobrą wentylację w Lian Li. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 no nieźle lianli za taką kasę :) dla mnie za mala i za głośna i chief już taki jest perfekt przystosowany.. ale - imho w tej cenie już widzę rewelacja,, jeszcze z wentylacją w komplecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark_89 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 sprzedaje mojego szefa i kupuje to cacko lada dzien będzie u mnie to napisze coś więcej o niej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Mam nadzieję ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Ciekawa obudowa. Masz już ją? Jakieś review mile widziane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Byłem w sklepie cooling i oglądałem Loncoolna i CM690 z zamiarem kupna jednej z tych budek i mój wybór padł na ta drugą. CM jakoś bardziej przypadł mi do gustu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zamykam http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=258348 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...