Skocz do zawartości
bartek46op

Lancool By Lian Li Midi-tower K7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupuję nową obudowę w tym miesiącu. Moim oczom ukazała się obudowa Lancool by Lian Li Midi-Tower K7 http://www.cooling.pl/lancool-by-lian-li-m...ukt,491366.html. Wygląda całkiem fajnie, co o niej sądzicie? Warta zakupu? Planuję zmianę z Modecom Step 407 ;-) Do obudowy dołożyłbym Scythe S-FLEXy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super obudowa pod względem ułożenia kabli. Wyjmowana tacka pod mobo też się przyda. Trochę brakuje bezśrubkowego montażu kart rozszerzeń i sposobu montażu zasilacza jak w Lian Li PC-07(zasilacz do blaszki i całość dopiero przykręcasz do obudowy. Ogólnie wygląda na bardzo fajną obudowę. Zastanów się też nad Coolermaster 690 - też nieźle zaplanowana jeśli chodzi o porządek z kablami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten CoolerMaster mnie się mniej podoba. Nie będę przekreślał Lancoola z powodu śróbkowego montażu kart rozszerzeń. I tak mi sie wydaje że za tą cenę to jest świetna okazja. No nic, spodobała mi się i w internecie zyskuje bardzo pochlebne opinie. Tylko wentylatory w zestawie ciut głośne, ale i tak je wymienię na Scythe S-FLEX/Fander/Noiseblocker. Jeśli dam 2x120mm z przodu i 1x120mm z tyłu + zasilacz mam nadzieję że będzie bardzo dobra cyrkulacja - co o tym sądzicie?

No i obudowa ma zdejmowaną górną tackę ;-).

BTW.

Do tej obudowy są bajery w postaci okna które można dokupić? ;-) bo słyszałem że LianLi & Lancool mają mnogość dodatków pasujących do tej obudowy.

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze pomyślana obudowa, filtry przeciw kurzowe pewnie się przydadzą i nie będzie nic fruwać. Ogółem nadaje się do wyciszania bo nie ma zbędnych otworów.

Ale jak nie kupisz, to się nie przekonasz o jej zaletach :-P

Co do okna, to nie widziałem nic na ten temat.

Edytowane przez stolara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też ta obudowa ogromnie imponuje szczególnie w swoim przedziale cenowym. Szkoda tylko, że w Polsce bardzo trudno dostać rzeczone dodatki Lancool :(

Może to się z czasem zmieni.

Apropos może mi ktoś wyjaśnić jakie są istotne różnie między Lancoolem K7 a K10? :oops:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...