n30 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Planuje zrobić sobie macierz z dwóch dysków 250GB. Cena w miarę przystępna, a wydajność powinna być wysoka. Jakie dyski byście do tego polecali? Na razie jedynie znalazłem z ciekawszych dysków WD AAKS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 ST3250410AS razy dwa... i wszystko jasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 A jak z głośnością tych dysków? Mój AAKS potrafi nieraz zachrobotać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalbar Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 seagate'y do cichych nie należą. Jeśli zależy ci na tym aby dysk był cichy, bierz WD ew. Hitachi: http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/81220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Kalbar chyba nie miałeś do czynienia z ST3250410AS - 250gb upchanych na jednym talerzu, jest bardzo cichy i wydajny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 do raida najlepiej desygnowane dyski np Seagate z serii NS oparte na technologii Cheetaha WD Raid Edition troche wolniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me$$iah Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Miałem przez około tygodnia ST3250410AS, rewelacja. Był bardzo cichy, niestety padł i moim błędem było to że wziąłem właśnie wd aaks, który jest nieporównywalnie głośniejszy od seagatea. Jak ten padnie to biorę st3250410as :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Ja używam obecnie tych ST3250410AS w Raid 0 i polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 A ja mam takie pytanie czym różnią się 2 dyski segate: ST3250410AS oraz ST3250620AS niby wszystko takie same a jednak ten 2 droższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 A ja mam takie pytanie czym różnią się 2 dyski segate: ST3250410AS oraz ST3250620AS niby wszystko takie same a jednak ten 2 droższy. BYLO MILION RAZY !!!! WEJDZ NA subforum o dyskach i poczytaj !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Wynik 2x 410AS bez WB. Możesz zajrzeć do artykułu Mardok'a gdzie po włączeniu Write-Back Cache 'wycisnął' kilkanaście MB więcej. : ) P.S. Widzę, że zrezygnowałeś z 2x 500 GB D: Edytowane 7 Marca 2008 przez lycone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Wynik 2x 410AS bez WB. Możesz zajrzeć do artykułu Mardok'a gdzie po włączeniu Write-Back Cache 'wycisnął' kilkanaście MB więcej. : ) ewentualnie przeszukać temat o barracuda 7200.10 i na kilku stronach sporo z @mardok i @rafa cisneliśmy z wykresami... wszelakimi. ;) (kontrolery, raidy, stripe, różne programiki, etc) co do zestawienia wydajności-ciszy-temp: jedne z najlepszych dysków obecnie. mając wentyle na 500 obrotów jednak nawet te dyski zaczynają wkurzać :lol: i w takim momencie właśnie jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 mając wentyle na 500 obrotów jednak nawet te dyski zaczynają wkurzać icon_lol.gif i w takim momencie właśnie jestem. Mając Cheifteca i 8800 nie sądzę żeby taki moment nadszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Mając Cheifteca i 8800 nie sądzę żeby taki moment nadszedł. haha. faktycznie. moje niedopatrzenie w kwestii twojego 'sig'a. chief i 8800 VS corsair HX i pasywne 86GT. to tak jak dwa przeciwległe bieguny, wręcz jak wojna światów. :lol: w teojej sytuacji @DawidNeo te seagate'y powinny się sprawdzić bezkrytycznie. polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...