Skocz do zawartości
n30

2x250gb Do Raid 0

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zrobić sobie macierz z dwóch dysków 250GB. Cena w miarę przystępna, a wydajność powinna być wysoka.

Jakie dyski byście do tego polecali?

Na razie jedynie znalazłem z ciekawszych dysków WD AAKS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przez około tygodnia ST3250410AS, rewelacja. Był bardzo cichy, niestety padł i moim błędem było to że wziąłem właśnie wd aaks, który jest nieporównywalnie głośniejszy od seagatea. Jak ten padnie to biorę st3250410as :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik 2x 410AS bez WB. Możesz zajrzeć do artykułu Mardok'a gdzie po włączeniu Write-Back Cache 'wycisnął' kilkanaście MB więcej. : )

Dołączona grafika

P.S.

Widzę, że zrezygnowałeś z 2x 500 GB D:

Edytowane przez lycone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik 2x 410AS bez WB. Możesz zajrzeć do artykułu Mardok'a gdzie po włączeniu Write-Back Cache 'wycisnął' kilkanaście MB więcej. : )

ewentualnie przeszukać temat o barracuda 7200.10 i na kilku stronach sporo z @mardok i @rafa cisneliśmy z wykresami... wszelakimi. ;) (kontrolery, raidy, stripe, różne programiki, etc)

co do zestawienia wydajności-ciszy-temp: jedne z najlepszych dysków obecnie.

mając wentyle na 500 obrotów jednak nawet te dyski zaczynają wkurzać :lol: i w takim momencie właśnie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mając wentyle na 500 obrotów jednak nawet te dyski zaczynają wkurzać icon_lol.gif i w takim momencie właśnie jestem.

Mając Cheifteca i 8800 nie sądzę żeby taki moment nadszedł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając Cheifteca i 8800 nie sądzę żeby taki moment nadszedł.

haha. faktycznie. moje niedopatrzenie w kwestii twojego 'sig'a.

chief i 8800 VS corsair HX i pasywne 86GT. to tak jak dwa przeciwległe bieguny, wręcz jak wojna światów. :lol:

w teojej sytuacji @DawidNeo te seagate'y powinny się sprawdzić bezkrytycznie. polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi