Skocz do zawartości
sideband

Forceware XP/Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem porównanie sterów w NFS Prostreet , za jakiś czas dokończe testy i zaktualizuje porównanie.

NFS Prostreet 1024*768 AF*8

No AA

171.37 Avg: 108.68 - Min: 89 - Max: 143

174.74 Avg: 107.46 - Min: 84 - Max: 141

174.88 Avg: 109.60 - Min: 91 - Max: 141

174.93 Avg: 108.34 - Min: 85 - Max: 141

175.16 Avg: 108.84 - Min: 86 - Max: 141

175.51 Avg: 107.81 - Min: 88 - Max: 140

175.70 Avg: 107.84 - Min: 86 - Max: 141

AA*4

171.37 Avg: 99.87 - Min: 84 - Max: 122

174.74 Avg: 73.74 - Min: 64 - Max: 86

174.88 Avg: 100.99 - Min: 84 - Max: 123

174.93 Avg: 76.57- Min: 66 - Max: 93

175.16 Avg: 99.90 - Min: 83 - Max: 122

175.51 Avg: 99.81 - Min: 83- Max: 121

175.70 Avg: 100.53 - Min: 85 - Max: 123

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, może nie w 100% związane z tematem, ale nie chce zakładac nowego topica. W panelu sterowników nV dla XP mam w menu "wyświetlanie" pozycję "zarządzanie dostosowanymi rozdzielczościami". Bardzo mi się przydaje, bo mam 22" monitor CRT Iiyama VM 512 i zaczyna sobie po latach popiskiwać przy odświeżaniu 100 i 85Hz. W zakładce tej ustawiam sobie 98 lub 83 i wszystko działa super - nic nie piszczy. W sterach w Viście nie ma takiej pozycji w menu. Da się to jakoś dodać/odblokować?

Edit:

w nowych sterach juz jest ta funkcja. Dziwne, że w Viście wszystko jest duzo bardziej rozmyte... Nie pomaga zmiana czcionki systemowej, wyłączanie wygładzania. Różnica jest całkiem wyraźna. Chyba jednak zostaję na XP :)

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wrażenia na 174.88? OpenGL działa normalnie? Bo teraz jak gram w runaway2 to na 171.37 to jakaś padaka... klatkuje niemiłosiernie...

Edytowane przez 4rch0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie. Mam takie pytanko. Otóż obecnie mam zainstalowane najnowsze sterowniki ze strony nvidi, czyli 175.16. Na plytce dołączonej od grafiki do wyboru mam takie sterowniki: Dołączona grafika

Które z nich będą najlepsze/najwydajniesze? Czy moze polecacie jeszcze jakies inne do 8800GT ? Z gory dzieki, pozdro :wink:

Edytowane przez Arczi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki jakie najlepsze sterowniki pod 8600gt Gigabyte Silent Pipe II (na pamiątkach Hynixa więc będzie duże oc na co liczę :-) ) bo już się gubie w tych numerkach, aha co do gier to gram praktycznie w TDU :-) a jeśli poczta nie zawali to jutro przyjdzie 8600gt i trzeba będzie go testować :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Side wrzuć jak możesz nowe stery na swoja stronę.

Dodane 175.70 z zupełnie nowym inf-em , 175.16 nie tykam tego marnego sterownika.

Narazie pod XP , jutro będą pod Viste.

Do 8600gt najlepsze 171.37 pod XP , pod Viste to coś z serii 175.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że pytam tutaj, ale nie radzę sobię.

Ściągnąłem ze strony Side'a stery 171.23 XP 32Bit Extreme. I nie mogę ich zainstalować. Bo wywala komunikat że system nie rozpoznaje karty czy też nie jest ona zgodna.

Ściągnąłem z laptopvide2go zmodyfikowanego Inf-a do tych sterów, ale wywala mi braki plików przy instalacji.

Pomóżcie teraz, a zaoszczędzicie sobie pytań w przyszłości :P xD hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że pytam tutaj, ale nie radzę sobię.

Ściągnąłem ze strony Side'a stery 171.23 XP 32Bit Extreme. I nie mogę ich zainstalować. Bo wywala komunikat że system nie rozpoznaje karty czy też nie jest ona zgodna.

Ściągnąłem z laptopvide2go zmodyfikowanego Inf-a do tych sterów, ale wywala mi braki plików przy instalacji.

Pomóżcie teraz, a zaoszczędzicie sobie pytań w przyszłości :P xD hehe

A gdzie masz napisane , że te sterowniki wspierają mobilne karty???? Nie możesz używać innych infów do moich sterowników , ale możesz użyć mojego infa do innego sterownika.

Side - udostępniaj również sterowniki do wersji x64 visty bo coraz więcej osób korzysta :]

Po pierwsze to są problemy z modyfikacją plików 64bitowych - aplikacja sobie nie radzi , po drugie nie mam visty 64bit i nie mam jak sprawdzić sterowników i mieć możliwość naprawy czegoś itp , po trzecie brak czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie masz napisane , że te sterowniki wspierają mobilne karty???? Nie możesz używać innych infów do moich sterowników , ale możesz użyć mojego infa do innego sterownika.

ża tak zapytam, a gdzie było napisane że nie...? Czy uważacie że każdy tutaj to absolwent informatyki? Jak ktoś pisał w temacie że "dobrze obsługuje GF 8600" to dla mnie był znak że mojego GF-a też obsłuży.

Nie każdy jest alfą i omegą, a nie było nigdzie napisane "tylko do stacjonarnych PC", więc miałem prawo spróbować/zapytać. Jak kogoś uraziłem, przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze wypróbuje te najnowsze od Ciebie, bo na razie używam "oficjalnej" bety z fastest

btw, przez moment zainstalowałem najnowsze bety CUDA od nvidii...i albo to problem mojego sprzętu, albo coś jest w nich jeszcze mocno niedopracowane ale miałem zwiechy obrazu w COD4 na nich...objawy jak przy przekręceniu za mocno core/shader

ogółem jakość obrazu miały niezłą, ale 4 zwiechy w ciągu 5h skutecznie mnie od nich odrzuciły

o dziwo w l2 działało spoko nawet na 4-boxie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw, przez moment zainstalowałem najnowsze bety CUDA od nvidii...i albo to problem mojego sprzętu, albo coś jest w nich jeszcze mocno niedopracowane ale miałem zwiechy obrazu w COD4 na nich...objawy jak przy przekręceniu za mocno core/shader

To samo u mnie.Dotyczy to zwłaszcza gier na silniku U3, a do tego FEAR PM....Freez albo wywałka sterownika.Kilka sterowników jest takich...

@centy -u mnie to samo.Wywala komunikat ,że kilka plików jest uszkodzonych czy też nie ma ich wcale.Nie pamiętam.

Pod XP nie próbowałem jeszcze.

Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi