sideband Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Nvidia/53/Nvidia-Physx/268856/ Echhhh :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 No nic przyznam się szczerze, że nie zerknąłem do tego tematu ;) Wszystko pięknie śmiga FPS nie spada poniżej 50 na tych mapach. Co do 177.39 to lekki wzrost Crysis i GRID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Poczytaj nowo powstały temat PhysX'a w dziale Nvidii, ktoś tam pisał że po kombinacjach które tez podał pozbył się tych spadków wydajności. edit: Gah, a ja nie zauważyłem 9 strony tego tematu ;) Ps. Side, wciąż czekam na odpowiedź co jest ulepszone w 1.1 względem 1.0, oczywiście jeśli możesz ;) Edytowane 24 Czerwca 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Moge ci powiedzieć , że wzrasta wydajność zwłaszcza z włączonym AF oraz AA w grach pod dx-a. Więcej nie moge zdradzić , dlatego są dwie wersje żebyście sobie porównali wydajność , żeby nie osądzać mnie o nieobiektywne testy. Być może wydajność wzrasta tylko na 9600gt :wink: Jedynie moge potwierdzić , że zmiany nie są poziomie inf-a , bo tam za dużo nie da rady zdziałać. Edytowane 24 Czerwca 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam pojawiły się nowiutkie 177.40 (fasolki wszystkich smaków) obsługują wszystkie karty.. http://www.xfastest.com/viewthread.php?tid...;extra=page%3D1 POZDRO ps. na razie jeszcze nie wiem czy te obsł PhysX`a czy nie zaraz sprawdzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tesco23 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 bombowo juz zasysam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Na GF-ach G80 PhysX brak, stery 177.40 Ogólnie, dają radę Vista 32bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 (edytowane) na G92 obługa PhysX jest obecna jak na poprzednich... wszystko działa bardzo dobrze nie ma problemów z instalacją... vista x32 stery po polsku... pozdrawiam... biore się za testy. Edytowane 25 Czerwca 2008 przez Elviso26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Na 9600GT również brak obsługi PhysiX. Co ciekawe nie wykrywa żadnej karty Physix, a dema się odpalają. Wzrost wydajności na tych sterach jest zauważalny, w Grid 5-10%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Updatowałem porównanie sterowników , niedługo jeszcze wrzuce wyniki z Crysisa z mapy Core. Porównanie - http://forum.purepc.pl/temat/Sterowniki-Bi...parison/258130/ Edytowane 27 Czerwca 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 (edytowane) Wygląda na to że nie ma sensu instalowania żadnych nowych sterowników bo wydajność się nie zmienia znacząco, tu leci tu rośnie. Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Mam pytanko: która z wersji sterowników nie ma problemów z obsługą OpenGL. Obecnie posiadam 177.26 i jak włączę VBusa, to na ekranie mam same krzaki. System to Vista 32-bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Testowałem na xp i działa jak należy , jak sprawdze pod vistą to dam znać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2008 Testowałem na xp i działa jak należy , jak sprawdze pod vistą to dam znać :wink: Będę wdzięczny :razz: Tak samo mam w CS i Trainz Railroad Simulator 2006 w momencie kiedy wybiorę OpenGL. Jak dam na DirectX to wtedy jest wszystko OK <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 kto mial jazdy, ze np. podczas ogladania filmow ekran zmienia sie na jednolity kolor (u mnie brazowy) i trzeba resetowac kompa? wszystko dziala, ale na ekranie nic nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Cos na 177.39 v1.1 nie moge zmienic opcji skalowania - wszystkie opcje sa na szaro. Na 169.61 przed formatem i przerzuceniem sie z SP2 na SP3 dzialalo jak nalezy. I takie pytanko przy okazji - da sie zachowac ustawienia kolorow (ten wykres) zebym nie musial sie z tym bawic przy kazdej zmianie sterownikow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 A wlasnie, tez mnie ciekawi jak najlepiej zrobic kopie wszystkich ustawien sterownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Co do skalowania to nie pomoge , bo nie użwam tv-out bo chyba to ma związek z tv-out??? Co do ustawień , to ustawienia są zapisywane w NvApps.xml :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 http://www.2manydownloads.com/index.php?op...9&Itemid=54 177.41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 (edytowane) Sterowniki są od jakiegoś czasu dostępne na oficjalnej stronie nvidii i są cienke jak d... węża także nie wiem w czym rzecz :wink: Edytowane 1 Lipca 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Co do skalowania to nie pomoge , bo nie użwam tv-out bo chyba to ma związek z tv-out??? Co do ustawień , to ustawienia są zapisywane w NvApps.xml :wink: Chodzi o skalowanie nienatywnych rozdzielczosci, czy ma to robic wbudowany skaler LCDka czy sterowniki nv. Zazwyczaj lepiej radza sobie z tym sterowniki, ale w 177.39 v1.1 jest na sztywno ustawiony wbudowany skaler monitora i nie moge tego zmienic... Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Chodzi o skalowanie nienatywnych rozdzielczosci, czy ma to robic wbudowany skaler LCDka czy sterowniki nv. Zazwyczaj lepiej radza sobie z tym sterowniki, ale w 177.39 v1.1 jest na sztywno ustawiony wbudowany skaler monitora i nie moge tego zmienic... Dzięki. To coś masz nie halo bo u mnie wszystko jest ok na tych sterach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2008 Tutaj również działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Co do ustawień , to ustawienia są zapisywane w NvApps.xml :wink: Tam sa tylko podstawowe rzeczy... Chodzi mi na przyklad o profile gier, ustawienia TV i cala reszte » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "zawartosc" <FILE> <INFO Number="0"/> <PROFILESET> <PROFILE Label="Base Profile"> <PROPERTY Label="af_default" Value="0x00000010" Default="0x00000001"/> <PROPERTY Label="aa_selector" Value="0x20000000" Default="0x00000000"/> <PROPERTY Label="aa_default" Value="0x00000010" Default="0x00000000"/> <PROPERTY Label="image_settings" Value="0xFFFFFFF6" Default="0x00000000"/> <PROPERTY Label="vsync_default" Value="0x08416747" Default="0x60925292"/> <PROPERTY Label="trilinear_optimization" Value="0x00000001" Default="0x00000000"/> <PROPERTY Label="aniso_optimization" Value="0x00000000" Default="0x00000000"/> <PROPERTY Label="aniso_selector" Value="0x10000000" Default="0x00000000"/> <PROPERTY Label="aniso_sample_optimization" Value="0x00000000" Default="0x00000000"/> <PROPERTY Label="sli_aa" Value="0x51621660" Default="0x51621660"/> </PROFILE> </PROFILESET> </FILE> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 nvapps dotyczy gier itd , nvwsapps dotyczy programów , po instalacji sterowniki powstaje jeszcze plik nvapps.vnb Jeżeli zmienisz coś control panelu jasność etc lub coś w profilach ten pierwszy plik zostaje aktualizowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Niestety tych 2 plikow w ogole nie mam na hdd, 175.75. No nic, trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2008 9600 Gt brak PhysiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlywiN Opublikowano 6 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2008 (edytowane) a wiadomo kiedy będzie obsługa PsyiX na 9600GT? Edytowane 6 Lipca 2008 przez FlywiN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Za jakiś zostanie dodane wsparcie , trzeba cierpliwie czekać. Zaktualizowane porównanie sterów - tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 Będą jakieś modowane w najbliższym czasie pod Vistę, czy narazie robisz sobie przerwę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...