Skocz do zawartości
sideband

Forceware XP/Vista

Rekomendowane odpowiedzi

To zamulanie występowało na X48. Z tego co pamiętam to 180.60 naprawiały ten problem. Teraz to po moim komputerku tylko sygnaturka została :(. Może kiedyś coś sobie złożę, jak narazie będę tylko sobie czytał forum. 3mcie się.

to co sie stalo, ze kompa tracisz?

BTW ma ktos problem z grafa w FC2? konkretnie z woda? tzn. w swietle slonca miga - tak jakby refleksy gasly i zapalaly sie.

BTW nieraz zdazaja sie spadki wydajnosci - z 10 klatek wtedy mam. na 8800gts 640MB nie mialem takich spadkow. tutaj tak jakby karcie brakowalo pamieci. a moze to wina sterow? mam 180.48 by Side.

pozdro i prosze o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to są XG :wink: , sterowniki dostępne na stronce. Co do zmian to spadło obciążenie cpu przynajmniej w crysisie i wydajność wzrosła o ok 7-10% podczas realnej rozgrywki , dotyczy to sterów pod viste.

side.pl.pl

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w niektórych grach (assasin creed, tomb raider underworld, devil my cry 4, gta 4, flat out) po włączeniu gra się zawiesza i wywala błąd że sterownik ekranu przestał działać poprawnie potem konieczny res kompa.

W zdarzeniach opis błędu jest taki:

"Sterownik nv4_disp dla display urządzenia \Device\Video0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników."

Procesor: Intel Core2Duo e8400 2x 3,0GHz

Karta graficzna: Zotac GeForce 9600GT 512MB/256bit (725/2000)

Płyta główna: Asus p5k/epu

Pamięć RAM: OCZ 2x1GB 1066MHz

Zasilacz: Cheaftec 450W

System: Win XP

Robiłem testy podzespołów programami i wszystko OK.

Instalowałem stery: 174.16, 174.74, 175.16, 175.80, 177.79, 178.13, 178.24, 180.48, 180.60, 180.84 i na wszystkich jest to samo.

Myślicie że to wina sterowników?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi