Martinii Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam, Posiadam steroniki 195.62 moded by Side pod Win7 x64 i nie moge odpalic 3dmarka Vantage... Pokazuje sie komunikat: Czy cos robie zle czy to wina sterownikow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Musisz zainstalować sterowniki do physx. http://www.nvidia.com/object/physx_9.09.1112.html Niedługo będą poprawione sterowniki pod vista/win7 32/64bit by sli załapało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dzieki. I czekamy na nowe stery ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Czemu w nowych 196.21 nie ma widocznego shader clock i nie można w ogole podkręcać?? Ktos ma taki problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Nic nie bój :wink: , już wszystko poprawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 no tak z tym,że ściągnąłem ze strony nvidia :) To poproszę link do twojej poprawki ;) z tym,że win7 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 (edytowane) Póki co zrobione tylko pod xpeka , może jeszcze dziś zrobie vista/win7 32bit. Edytowane 19 Stycznia 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 To i ja poproszę o linki do XP i win7 32bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 www.side.pl.pl będzie wszystko , na pewno do xp/win7 32bit jeszcze dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 side a pod w7 64 beda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Będą , ale na pewno nie dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 side napisz jeszcze czy RivaTuner działa z twoimi sterami. Mam porobione profile fana do tego gadżet na pulpicie i nie chciałbym się tego pozbywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Działa , stery xp/win7 za ok 15min będą na stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) A W7 x64? :) Edytowane 20 Stycznia 2010 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Dzięki side, tylko nie wiem za bardzo o co chodzi z Force 2D i 3D. Jakby ktoś mógł w wielkim skrócie to będę wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 A W7 x64? :)W ciągu kilku dni. Dzięki side, tylko nie wiem za bardzo o co chodzi z Force 2D i 3D. Jakby ktoś mógł w wielkim skrócie to będę wdzięczny.2d - wymuszenie trybu 2d na stałe 3d - wymuszenie trybu 3d na stałe Tak wrzuciłem od niczego , może komuś się przyda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 To dobrze że się wstrzymałem z instalacją. Miałem zapodać z 3D i zaraz bym psioczył na stery że mi karta w 2d nie wchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jak z wydajności panowie pod XP? Zauważyłem, że Avatar i DiRT2 chodzą jakby smoother :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zainstalowałem na win7 i jak na razie jest dobrze. Sprawdzałem na GTA IV, TDU, MW2. Ale chyba nie ma co się dziwić, jechałem do tej pory na 191.00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 czy tylko mi na 195.62 riva tuner pokazuje ze nie wykryl kompatybilnych na w7 x64? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaz222 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) @Sideband mam do Ciebie pytanko. mam karte Palita 9800GT (65nm) i sterowniki 182.06. Problem polega na tym ze karta nie obniza takotwan w 2d. W nibitorze zegary są ustawione w zakładce Extra 600/1500/1800 i napiecie 1.05V, natomiast 2d 300/600/500 i V 1.00. Czy te twoje zmodowane sterowniki 195.62 Ver1.5 Windows XP 32-bit bedą obnizac zegary (wkoncu napisałes force 2d&3d clocks). Czytałem twoj poradnik jak odblokowac tryb 2d, natoamiast hexview w moim biosie pokazuje taki ciag znaków "00FF", natomiast z twojego poradnika wynika ze musi byc "0003". Jednak po zmianie na owe "0003" podczas ładowania systemu na ekranie pojawia się śnieg i nic nie widac. i nie idzie za chiny ustawic trybu 2d. moze jakas pomoc z twojej strony by sie przydała. PS. jak bedzie trzeba to wrzuce biosy: jeden z działającą obsługą 2d (ale musiałem go zminiec bo wydajnosc karty zalezała od obrotów wentyaltora) i drugi, jtory teraz mam ale nie działa 2d (ale z wydajnoscia jest juz ok) Edytowane 25 Stycznia 2010 przez kamaz222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zapodaj na pw bios to go obadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Taką sprawę mam... czy są albo da się tak zmodyfikować sterowniki w Rivie, aby nie było "przyspieszaczy" od Nvidii, które obcinają/usuwają/ukrywają niektóre elementy grafiki z gier? Żeby było tak jak to twórcy stworzyli, a nie że np. 10% grafiki jest usunięta, bo "niby" graczowi to nie jest potrzebne. Jeżeli tak, to gdzie mógłbym takie sterowniki znaleźć? Lub jak w Rivie je poprawić? Z góry dzięki wielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Ati fan? Tak poważnie, to ustaw mipmapy na 0, Intellisample na HQ i wyłącz wszystkie 3 optymalizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 o jakich 3 optymalizacjach mówisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 (edytowane) o jakich 3 optymalizacjach mówisz ? Wnioskując po tym, co napisał, to chodzi o 3 pozycje znajdujące się pod ustawieniem 'Intellisample settings'. Edytowane 10 Lutego 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Wnioskując po tym, co napisał, to chodzi o 3 pozycje znajdujące się pod ustawieniem 'Intellisample settings'. aa są faktycznie... ja mam tylko zaznaczoną pierwszą pozycję.... Niby czemu trzeba je wyłączyć?? daje to jakiegoś kopa w grach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Nie mam pojęcia, pewnie coś tam dają... u mnie wszystkie te pozycje są odznaczone, pewnie przez to, że w sterownikach mam wszystko ustawione pod kątem 'high quality' : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2010 Ati fan? :damage_wall: Ta... fan Ati, który nigdy nie miał karty od Ati :damage_wall: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 :damage_wall: Ta... fan Ati, który nigdy nie miał karty od Ati :damage_wall:W takim razie dziwny tok myślenia, że Forceware wytną pół ekranu na def. aa są faktycznie... ja mam tylko zaznaczoną pierwszą pozycję.... Niby czemu trzeba je wyłączyć?? daje to jakiegoś kopa w grach ?Optymalizacje służą do delikatnej (czasem jednak dobrze widocznej) obniżenia jakości filtrowania obrazu celem zwiększenia fps, wyłączenie ich wszystkich da najlepszą jakość obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...