foh_23 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Nie wiem o kim piszesz :wink: , ale teoretycznie kartę już sprzedałem , także pewnie przez dłuższy czas sterów nie będzie. Poza tym nie wiem czy kolejna karta będzie od nv:wink: No nie czyli teraz za stery ATI się zabierzesz. I co my zieloni mamy teraz zrobić? :P Będę musiał sprzedać 9800GT i kupić siakieś ATI :P Od 197.41 nvidia wykorzystała te same tweaki ,których ja używałem od bardzo dawna B-) Czy również na nich jest przeznaczona większa ilość RAM dla driverów (czy co to tam było w kwestii optymalizacji pod kątem wykorzystania RAM)? I generalnie czy rekomendujesz je czy lepiej mi pozostać przy 196.21? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) ech szkoda to zostaje przy twoich 197.13 xp .bo chyba nie warto 197.45 z tego co zauwazyłem na 196.21 jest mniejsza temperatura o 4 stopnie. niz na 197.13,41,45 Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez elfuego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) Wyciekły sterowniki 256.76 na razie tylko pod win7/vista 32bit --> v256.76 Windows 7/Vista 32bit | NVIDIA Desktop - LaptopVideo2Go Forums Jest też zmodyfikowany .inf, także nie powinno być problemu z zainstalowaniem na innych kartach niż fermii Edytowane 20 Maja 2010 przez centy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Ktoś już testował Forceware 197.77 Win 7 | Vista 64-bit WHQL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 257.15 - jest kop w wielu grach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dzisiaj wyszły 257.21 WHQL. Mam je już zainstalowane i jak na razie wszystko jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zobaczymy jak będą się spisywać w porównaniu do 197.45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Nie zdążyłem się nacieszyć nowymi sterami a już mamy GeForce Forceware 258.49 WHQL 64-bit download from Guru3D.com GeForce Forceware 258.49 WHQL 32-bit download from Guru3D.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) Forceware 257.21 XP 32bit Link Sprawdźcie jak się sprawują i czy działają profile. Edytowane 4 Lipca 2010 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Na stronie Nvidii pojawiła się nowa beta sterownika 258.96 - NVIDIA Driver Downloads Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikoos Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Dlaczego nie mogę zainstalowac sterownikow "Forceware 258.96 Vista&Win7 32bit" na windows 7 32bit ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Uruchomiłeś poprzez setup.exe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikoos Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 tak przez setup.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Spróbuj uruchomić jako admin, mam win7 32bit i działa na 465/470 i 6600 bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikoos Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 uruchomiłem i dalej to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzikoos Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 To są sterowniki Sidebanda czy nvidii? Jak te pierwsze to ściągnij orginały i zainstaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Tak tylko prócz niego nikt nie ma problemu z instalacją sterów , także nie wiem o chodzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Czyli odosobniony przypadek, pozostaje instalacja innych sterów. U siebie mam bety 258.96 i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewo Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 te nowe wersje usprawniają w jakiś sposób stare karty czy tylko dodają obsługe nowych i jakiś super nowych instrukcji/modułów itp? chodzi mi o to czy optymalizują starsze karty czy może na odwrót? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Nie optymalizują, ale czasem są wymagane do uruchomienia jakichś nowych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 te nowe wersje usprawniają w jakiś sposób stare karty czy tylko dodają obsługe nowych i jakiś super nowych instrukcji/modułów itp? chodzi mi o to czy optymalizują starsze karty czy może na odwrót? G9x/GT2xx/GT1xx są optymalizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Sideband !!... nie grzej stolka tylko wez sie do roboty i zrob moda do nibitora 5.7, zeby obslugiwal karty gtx 460 :lol2: :lol2: Od tygodnia kopie w necie i nigdzie nie ma softu do modyfikacji biosow gtx 460, a jak jest to zaden user nie chce sie podzielic. Wyszperalem kolesi na forum dellux, ktorzy maja program "fermii bios editor lite 1.53" do kart gtx 460, ale odpisali mi, ze nie dadza i mam czekac na nibitora, czyli mam sie pocalowac w nos. Moze pokazalbys tym snobom jak polacy sobie radza i potrafia zupgradowac nibitora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derick Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) te nowe wersje usprawniają w jakiś sposób stare karty czy tylko dodają obsługe nowych i jakiś super nowych instrukcji/modułów itp? chodzi mi o to czy optymalizują starsze karty czy może na odwrót? Jasne że tak. Do każdej karty obsługującej CUDA i PhyzX dodają optymalizacje zwiększające wydajność. Lepsza wydajność CUDA, które są już w wersji 3.1, potrzebne są do dekodowania materiału HD np. przez CoreAVC Pro, w programowych odtwarzaczach, co przekłada się na coraz niższe zużycie procesora. Tu jest wykaz kart obsługującej CUDA. Masz już CUDA? Dodaje akceleracje do niedawno wprowadzonego Flasha 10.1 potrzebnego do ogladania strimowanych filmów np na Youtube w HD 720p, 1080, wspieranego teraz przez grafy a który jest przydatny posiadaczom słabszych procków. http://www.nvidia.pl/object/adobe_flashplayer_plus_nvidia_pl.html Dodaje obsługe Open CL do wszystkich grafik serii 8000 Nawet do całkiem starych grafik, pokroju gforce serii 6000, są czasami usprawnienia w odpaleniu jakiejś tam gry, w specyficznym konfigu ustawień. Dużo poprawek we współpracy z monitorami i rozdziałkami. Poprawki do DXVA. Co nie odpalało, czy źle odpalało kiedyś na zabytkowej grafie, dziś może poprawnie chodzić. Zresztą niech każdy zainteresowany zobaczy, na podanym przykładzie z poniższego linka, ile materiału jest do przestudiowania po wydaniu kolejnej rewizji sterów WHQL. http://pl.download.nvidia.com/Windows/257.21/257.21_WinXP_Desktop_Release_Notes.pdf - Windows XP 32/64-bit http://pl.download.nvidia.com/Windows/258.96/258.96_Win7_WinVista_Desktop_Release_Notes.pdf - Windows Vista/7 32/64-bit Z niego dowiecie się, czemu jakaś gra, czy konfiguracja z czymś, po przez co się sypie? Bo macie czarno na białym napisane co trzeba zrobić, zmienić, lub gdzie doinstalować patcha, bo np. problem leży po stronie aplikacji a nie sterownika. Pozdrawiam Dartas aka DaRcO vel Derick ;-) Edytowane 9 Września 2010 przez Dartas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Jakby co to wrzuciłem nowe stery pod win7 32bit , troszkę błędów znikło :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2010 Testował ktoś te stery u siebie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcasey Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 sideband: Czu jest szansa abyś wydał nowe stery z poprawa obsługi kilku monitorów. Problem polega na tym że wykrywa mi podłączony TV CRT ale za cholerę go włączyć (tylko z CP windowsa) pyzatym nie można rozszerzyć, skurczyć obrazu itp (mowa o TV) Chyba że jest na to jakiś fix ;p Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Jeżeli mówisz o podłączaniu tv poprzez tv-out to nic nie poradzę , bo to nie tylko wina sterów , ale i samego sprzętu. Te problemy zaczęły się od serii 8 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcasey Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 sprzęt jest ok na poprzednich sterach 258.96 i wszystko jest ok, problem zaczął sie od nowych bet i ostatniego 260.89 WHQL, sprawdziłem kilka chwil temu sprzęt jest ok tylko po włączeniu sygnału z TVout nie mogę go "wypozycjonować" wg moich potrzeb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2010 Ale jaki system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...