sideband Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 (edytowane) To musisz pozostać przy 185.20 , bo te mają zmiany dla hdmi(seria 185) i jeszcze 185.26 - tylko pod viste 64bit. Ale spróbuje coś pokombinować , pod warunkiem , że używasz xpeka :wink: Edytowane 30 Marca 2009 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 side, bierzesz może 182.50 na warsztat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Raczej tak , bo stery 185.6x kompletnie nie nadają pod xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfuego Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 no side możesz naprawić nowe stery :rolleyes: ostatnie twoje pobiły na łeb u mnie.182.47,i 182.08wh,,, na łeb red alert chodził bez porównania lepiej gładziutko . tylko w fear miałem czasem taki spadek do 1fps przez około 5 sekund ale rzadko.dodam że w wersji 182.081.11 w fear i comany of heroes ten lag trwał 20sekund,w wersji 182.08 1 tylko sekunde w company.wiesz może czemu tak sie działo , cosik z texturami moze.grempa 7300gt agp. po zatym howx chodzi malina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Za jakis czas posiedze troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 to ja bym prosił, abyś jednak zostawiał ikonkę w trayu, ew. przyszykował 2 wersje pliku .inf (bez/z) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nowe stery na stronce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Chcialbym zglosic problem ze sterami Forceware 185.68 dla XP 32bit, ktory objawia sie dlugim wchodzeniem do windowsa. Podczas ladowania do windy, a dokladnie mowiąć przed ekranem wyboru użytkownika przez kilka minut (2-3 moze wiecej...) mam czarny obraz i dopiero po tym czasie pokazuje sie ekran logowania na konto. Jaki numer mialy wczesniejsze stery Forceware XP 32bit i gdzie je mozna znalezc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Nowe stery na stronce :wink:na sprzęci poniżej nie działają, przez samym załadowaniem system zawisa i nic nie działa XP - SP3 - poprzednie usunięte DriverCleaner-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Na nowych sterach bardzo dlugo startuje system. Potem moge robic co che. Nawet smark06 ma wiecej punktow od sterow 185.20 extreme. xp pro 32 bit sp3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Kolejna osoba z tym problemem , ciężko mi to naprawić , skoro umnie ten problem nie występuje niezależnie czy to vista , win7 i xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Side...zrobisz stery na windowsa 7 64 bit ?. Na razie pracuje na sterownikach od visty 64 bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Te stery pod win7 to kupa , trzeba używać od visty , te od win7 wprowadzają tylko wddm 1.1 - delikatnie mniejsze użycie ramu przy korzystaniu z aero , bo karta oblicza cały pulpit - okna , cienie itd oraz wykorzystywana jest pamięć karty. Dodałem 185.68 XP 32bit Ver 1.1 - problemy z długim startem oraz w przypadku G80 powinny zniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 (edytowane) OK, bede dzialac na vistowskich sterach. Co do aero w win7...czy karta ma szanse przejsc w tryb 2d ?, bo caly czas chodzi na 3d nawet, gdy nic nie robie. To wina aero ?. Mowa oczywiscie o win7 +gtx 285. W xp 2d wlancza sie w pare sekund. EDIT: Wlasnie przeinstalowalem stery z win 7 na vistowskie i jest 2d :). Nie wiem dla czego wczesniej tak nie bylo. EDIT: Juz wiem dla czego karta pracowala caly czas w 3d w win 7 :).... Po zainastalowaniu aktualizacji wgral sie plik wddm 1.1, ktory od razu przerzuca karte do trybu 3d. Odinstalowanie i zainstalowanie sterownika rozwiazuje problem. Side.....da sie to jakos obejsc ?, czy po nastepnej aktualizacji win 7 znowu bede musial reinstalowac sterowniki. Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez Misquamaqus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaz222 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 (edytowane) WItam wszystkich!! Wgrano mi dzisiaj nowy bios do Karty Palit 9800GT i mam problem poniewaz ten bios nie potrafi pracowac w trybie 2d/3d (na starym biosie po ustwieniu odpowiednio suwaków w rivatuner karta zarzadzala 2d/3d). Co moze byc przyczyna tego typu rzeczy. Ponizszy screnn z Nibitora przedstawia ze karta ma Ustawione inne parametry zegara i pamieci w 2d i 3d. Sideband jako ze Ty masz pojecie o tym, moze cos bys poradzil. z gory dzieki Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez kamaz222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Dodałem 185.68 XP 32bit Ver 1.1 - problemy z długim startem oraz w przypadku G80 powinny zniknąć.U mnie na 9800GT po tych sterach bez poprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) WItam wszystkich!! Wgrano mi dzisiaj nowy bios do Karty Palit 9800GT i mam problem poniewaz ten bios nie potrafi pracowac w trybie 2d/3d (na starym biosie po ustwieniu odpowiednio suwaków w rivatuner karta zarzadzala 2d/3d). Co moze byc przyczyna tego typu rzeczy. Ponizszy screnn z Nibitora przedstawia ze karta ma Ustawione inne parametry zegara i pamieci w 2d i 3d. Sideband jako ze Ty masz pojecie o tym, moze cos bys poradzil. z gory dzieki Na egiełdzie jest jak odblokować tryb 2D wkartach na G80 i G92. Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A.kornacki Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 Witam, Zmodyfikowałem ostatnio bios karty wg poradnika by Side, aby w trybie 2D karta pracowała z mniejszą częstotliwością i napięciem. Wszystko niby działa cacy, ale po wyłaczeniu gier pokazuje sie czarny ekran. To samo przy alt+tab. Nie wiem czy ma na to wpływ zainstalowany sterownik smilies/scratchhead.gif Obecnie używam 185.68 XP 32bit Ver 1.1 by Side. Pozdrawiam ProVis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2009 Spróbuj dodać pośredni tryb Throttle - daj takty i napięcie takie same jak w trybie 2d. Nowe stery na stronce. Zmiany Vista/Win7: - jeden sterownik dla obu systemów , tylko inny inf dla win7 w folderze inf's - współpracuje z Riva Tuner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Ale zjebałem , złą wersje sterów vista/wwin7 wrzuciłem na serwer. Dobre poprawiona wersja będzie za ok 30min na serwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2009 Ok, teraz wszystko w jak najlepszym porządku (W7 @ W7 inf). Kolory nie znikają, Panel Nvidii śmiga jak zwykle bez problemu, wszystkie opcje są itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 U mnie na 9800GT po tych sterach bez poprawy.Zainstaluj 185.81 - problem zniknie , po prostu u niektórych 185.68 sprawiały takie problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 wyszly nowe stery od nvidi oficjalne 185.85 tylko ze lipa bo na nich riva tuner nie dziala i nie moge krecic karty jest na to jakis sposob ?? , czy trzeba czekac na nowy riva tuner ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Jak ja zrobie to będą działać pod rivą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 wyszly nowe stery od nvidi oficjalne 185.85 tylko ze lipa bo na nich riva tuner nie dziala i nie moge krecic karty jest na to jakis sposob ?? , czy trzeba czekac na nowy riva tuner ?? Właśnie zainstalowałem najnowsze sterowniki 185.85 i nie mam takiego problemu z riva tuner'em [v2.24] tak jak na wcześniejszych whql'ach tak i na tych rt działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Właśnie zainstalowałem najnowsze sterowniki 185.85 i nie mam takiego problemu z riva tuner'em [v2.24] tak jak na wcześniejszych whql'ach tak i na tych rt działa. Zgadza się, RivaTuner 2.24 nie działa z 185.85, ale znalazłem rozwiązanie: W zakładce "Power user" pod "RivaTuner / System" jest wpis ForceDriverVersion, trzeba nadać jemu wartość 18585, a wtedy zadziałają profile i da się normalnie podkręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Zgadza się, RivaTuner 2.24 nie działa z 185.85, ale znalazłem rozwiązanie: W zakładce "Power user" pod "RivaTuner / System" jest wpis ForceDriverVersion, trzeba nadać jemu wartość 18585, a wtedy zadziałają profile i da się normalnie podkręcić ...ale u mnie rt działa normalnie z tymi sterownikami, bez żadnych kombinacji : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Bo na win7 trzeba kombinować , co do sterów 185.85 to są te same stery co 185.81 tylko zapodali minimalne korekty w control panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Bo na win7 trzeba kombinować , co do sterów 185.85 to są te same stery co 185.81 tylko zapodali minimalne korekty w control panelu. mam viste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) graliscie moze w crysisa na tych nowych? bo ja mam bluescreeny albo jakies takie dziwne migawki. gta4 normalnie, vegas 2 normalnie, crysis zglupial. nawet na stocku dzieja sie rozne glupie rzeczy Edytowane 10 Maja 2009 przez moe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...