sPiDeK Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Witam. Mam mały problem. Dysk śmiga bardzo ładnie ale jest problem z wyłączaniem go razem z komputerem. Według specyfikacji powinien wyłączyć sie razem z komputerem (przez usb i firewire) a tak nie jest ;/ Po wyłączeniu kompa dysk dalej pracuje. Napewno jest sprawny bo z laptopem nie ma najmniejszego problemu. Szukałem w biosie jakiejś funkcji ale nic nie znalazłem być może przeoczyłem. Komp w podpisie. Może ktoś coś podpowiedzieć ?? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Łatwo sprawdzić jak masz myszkę na usb optyczną, jeśli po wyłączeniu komputera "świeci" to masz dalej napięcie na usb. Dopóki nie odetniesz go z poziomu biosu dysk będzie działał, chyba że ma jakiś soft synchronizujący wyłączanie hdd z wyłączaniem dysku... Takie moje zdanie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...