Gość blaadee man Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 czesc wszystkim znajacym temat oc otoz mam plyte asus p5b-vm SE procek 2180 pamiec kingston 800mhz i max co udaje mi sie to 2,4ghz co jest grane dodam ze jade na zintegrowanej grafice i w zasilaniu plyty niemam dodatkowych +4 pin ale dziala , pamieci dalem na 1,9v i cofigure dram timing by spd 5-5-5 15 c1e support dalem na disable zeby byl maxymalny zegar non stop pamieci dalem na 533 i max to jakies cpu fragmency 246 dalej monitor nieodpala mnoznik *10. Czego w cpuz niewyswietla mi timingo memory tylko ddr2 i 1024 mbytes w sandrze to samo ,czy trzeba wgrac nowszy bios???????? czy robic moda????? co robie nie tak ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Możesz regulować napięcie NB lub SB?? Tzn którego 4 pin niemasz podpiętego?? tego od zasilania linii 12v? :blink: Napięcie pamięci daj 2,1v jeśli możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Możesz regulować napięcie NB lub SB?? Tzn którego 4 pin niemasz podpiętego?? tego od zasilania linii 12v? :blink: Napięcie pamięci daj 2,1v jeśli możesz. tych 4pin niemam w glownym zasilaniu plyty mam wtyczke 20pin ale dziala gdzie jest ta regulacja nb sb nie pokazuje mi mitingow w cpuz niewiem czy mam wgrac jakis nowszy bios czy robic moda na procku zeby startowal na 266 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Szukaj coś w stylu NB Voltage, jeśli możesz wgrać nowszego bios to to zrób. Chodzi ci o BSEL moda? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 czesc wszystkim znajacym temat oc otoz mam plyte asus p5b-vm SE procek 2180 pamiec kingston 800mhz i max co udaje mi sie to 2,4ghz Ciesz się bo moja robiła max 2,2 GHz z osobną grafiką. To jest chyba wszystko co ta płyta potrafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Ciesz się bo moja robiła max 2,2 GHz z osobną grafiką. To jest chyba wszystko co ta płyta potrafi... musze wycisnac 3,0ghz nawet mnie niestrasz jak sie nieda przez plyte to bede robil moda i dociagne do tych 3,0 ghz ale ta plyta zeczywiscie taki pasztet drobiowy czy ja cos niewiem musze wycisnac 3,0ghz nawet mnie niestrasz jak sie nieda przez plyte to bede robil moda i dociagne do tych 3,0 ghz ale ta plyta zeczywiscie taki pasztet drobiowy czy ja cos niewiem gdzie na tej plycie jest dzielnik pamieci i jak sie nazywa?????? weterani overclockingu prosze o odpowiedz :google: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 gdzie na tej plycie jest dzielnik pamieci i jak sie nazywa?????? weterani overclockingu prosze o odpowiedz :google: Zdaje się, że typowych dzielników tam nie ma tylko ustawiasz 533, 667 i 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) na tej płycie nie uświadczysz NIC poza zmianą dzielnika na pamięci. Wiem bo koledze wpakowałem taką płytkę do zestawu domowego. Jest świetna bo stabilna. Ale OC to tak dla sportu raczej na tej płytce... Jedynym wyjsciem jest v-boost mod i bsel mod które wykonujesz na cpu lakierem elektroprzewodzącym Edytowane 7 Marca 2008 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 na tej płycie nie uświadczysz NIC poza zmianą dzielnika na pamięci. Wiem bo koledze wpakowałem taką płytkę do zestawu domowego. Jest świetna bo stabilna. Ale OC to tak dla sportu raczej na tej płytce... Jedynym wyjsciem jest v-boost mod i bsel mod które wykonujesz na cpu lakierem elektroprzewodzącym no wlasnie nie moge znalesc dzielnika pamieci jest tylko 533 667 800 1066 i configure dram timing by spd. Czy wgranie najnowszego biosu by pomoglo?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Czy wgranie najnowszego biosu by pomoglo?????? Nie. Miałem najnowszy i nic więcej nie było. Swoją drogą wykrywa Ci poprawnie E2180 bo ja musiałem update zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Nie. Miałem najnowszy i nic więcej nie było. Swoją drogą wykrywa Ci poprawnie E2180 bo ja musiałem update zrobić? normalnie mi wykrywa 2180 2,0ghz jak to podkrecic????????? czy mod na procku to jedyne wyjscie w tym przypadku i czy bedzie to pozniej dzialac ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Bsel mod albo zmiana płyty. Jak nie będzie działać to zetrzesz moda i już :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Bsel mod albo zmiana płyty. Jak nie będzie działać to zetrzesz moda i już :) to wgranie innego biosu tego nierozwiaze ?? to bede robil tego moda tylko na razie na 266 a czy ten drugi schemat na 333 dziala? ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Skąd wiesz że mam 13 lat ???????????????????!!!??? Uspokój sie człowieku [; Czasem działa czasem nie. Sam się zastanawiałem nad modem jak miałem e2140, który się kończył przy fsb 340. Po minucie googlowania wyskoczyło, że z moją płyta nie działa - tyle. Bsel mody to nie jest popularna rzecz bo rzadko się kupuje płytę, na której nie da się ruszyć fsb z przeznaczeniem do OC stąd prawdopodobnie nie otrzymasz odpowiedzi na swoje pytania - będziesz musiał sprawdzić sam. Przy 333 dochodzi jeszcze kwestia napięcia - def może być za małe na 3 Ghz (o ile możesz ustawić mnożnik 9 ?) a co dopiero dla 3,33 - to już był by tzw. selekt czyli niezły fart ;p Edit: Wybacz po prostu tak wygląda pisany przez Ciebie tekst - skojarzyło mi się z takim dowcipem .. nie ważne ;p Edytowane 7 Marca 2008 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Skąd wiesz że mam 13 lat ???????????????????!!!??? Uspokój sie człowieku [; Czasem działa czasem nie. Sam się zastanawiałem nad modem jak miałem e2140, który się kończył przy fsb 340. Po minucie googlowania wyskoczyło, że z moją płyta nie działa - tyle. Bsel mody to nie jest popularna rzecz bo rzadko się kupuje płytę, na której nie da się ruszyć fsb z przeznaczeniem do OC stąd prawdopodobnie nie otrzymasz odpowiedzi na swoje pytania - będziesz musiał sprawdzić sam. Przy 333 dochodzi jeszcze kwestia napięcia - def może być za małe na 3 Ghz (o ile możesz ustawić mnożnik 9 ?) a co dopiero dla 3,33 - to już był by tzw. selekt czyli niezły fart ;p gdzie pisalem ze masz 13latttt??????? ale widze ze nic innego mi nie zostalo trzymac kciuki . Ale z tymi latami to zes wyjechal rowno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 gdzie pisalem ze masz 13latttt??????? ale widze ze nic innego mi nie zostalo trzymac kciuki . Ale z tymi latami to zes wyjechal rowno czy ta plyta przyjmie vmoda ?????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Uspokój się człowieku :lol2: q8ic tak żartował rozumiesz? to było odniesienie do pewnego żartu :wink: Nie bierz tak tego do siebie :blink: BTW. ustaw mnożnik na powiedzmy x9, i próbuj tego BSEL moda, być może on cie uratuje, pisane było przecież że nie każda płyta ,,przyjmuje,, BSEL moda i musisz próbować, a nóż wszystko ci ruszy i będziesz miał 3Ghz na procku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 jestem WZBUZONY jak ocean przy sztormie dzis robie vmoda i zdam tu relacje wszystkim ciekawym bo niejeden jest ciekaw co do tej plyty co ona potrafi .Gdzie jest w tej plycie regulacja mnoznika ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Szukaj czegoś w stylu ,,CPU Ratio,, itd...powinna być zmiana typu x6,x7,x8,x9,10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 zrobilem vmoda i monitor nieodpalil bede jeszcze probowal. MAM PYTANIE MOZE KTOS Z WAS WIE DLACZEGOOO NIEWYSWIETLA MI TIMINGOW W CUPZ MEMORY PISZE TYLKO DDR2 I 1024 MBYTES RESZTA NIZEJ JEST SZARA I NIC TAM NIEWYSWIETLA DLACZEGO??? INSTALOWALEM PARE WERSJI CPUZ W SANDRZE TO SAMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Gdzie jest w tej plycie regulacja mnoznika ???? Ja bym zaczał od instrukcji obslugi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A ja od zasad interpunkcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 :sad: dlaczego niewyswietla timingow w cpuz nawet najnowszym??????????????????????????? czy jest to wina plyty czy co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: : z przykroscia to pisze ale niech kazdy sie dowie co ma ta plyte i ma zamiar kupic po 5 probach vmoda czyli ostatecznosc komp sie uruchamia ale monitor sie niewlancza probowalem przed vmodem pozostawic ustawienia pamieci 533mhz 1,9vmax 5-5-5-15 wgralem najnowszy bios 601 i to samo niewiem teraz co robic moze ktos podpowie co jest nie tak moze trzeba wylaczyc jakas opcje w biosie bede jeszcze probowal max co da sie wycisnac to 2,4ghz moj procek 2180 ma rewizje MO helppp :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: PRZECINAKI OVERCLOCKINGU CO JEST GRANE???? moze vmod na procku 2180 jest inny niz zapodal q8ic ruzni sie rdzeniem (elementami na srodku procka ) wpadam w depresje :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 wpadam w depresje icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif To zmień płyte :-| :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 sprobuje jeszcze zmienic zasilacz jak pisalem u gory w zasilaniu plyty mam wtyczke 20pin a nie 24pin plyta dziala ale moze to jest przyczyna kiepskiego oc mizerki :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Wątpie ;] Zmień tez najlepiej płyte, choćby na taniego Gigabyta P31 DS3L :) Edytowane 9 Marca 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 czym Ty robiłes tego moda? Bo chyba nie ołówkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 vmoda robilem foli alu w 100% zgodnie z opisem zero zwarc z innymi punktami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Nie tykaj tego folią alu! Kup lakier elektroprzewodzący i zrób TO: i nie kombinuj - więcej nic nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...