Gość blaadee man Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 jakie to ma znaczenie jak niektorzy robia moda folia alu i dziala probowalem 5 razy i to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 A mi na tej płycie e4500 chodzi na 266x11 (pierwsze co ustawilem) a pamieci black dragon geila na 1066 wszystko na standardowych napieciach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 niewiem co jest grane kupilem nowy zasilacz fortron 400w z dwoma linjami +12v zalozylem grafike gf 7900gt pamiec mam kingston (800mhz) i max to 2,4ghz powyzej 249 monitor nieodpala procesor ma rewizje mo chyba bede musial sie pozbyc tej felernej plyty wgralem najnowszy bios robilem bsmoda i tosamo monitor nieodpala :sad: :sad: :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLUFIAR Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 A mi na tej płycie e4500 chodzi na 266x11 (pierwsze co ustawilem) a pamieci black dragon geila na 1066 wszystko na standardowych napieciach:) Jak Ci sie to udało? ja też mam P5B-VM SE i do tego E2140. Już przy 240FSB wisi na BIOSIE... :/ Może ta płyta nie lubi się z DC a z C2D tak? :) A może coś zrobiłeś że udało Ci się podkręcić z 200 na 266? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaadee man Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 no zrobilem tak pamieci dalem na 533mhz timingi na 5-5-5-15 pamieci na 1,9v to wszystko 2,4ghz max hu... z taka plyta zrob tak i bedziesz mial tylko 2180 ma mnoznik x10 ludzie jak ktos zna temat to niech cos zapoda zeby poszlo powyzej 2,5ghz na tej plycie rzecz jasna idzie mi na 249 ale to max i jest niestabilna ma zawiechy moze cos trzeba wylaczyc w biosie choc tam nic w sumie niema jak nie to moge to gowno odsprzedac mam ja okolo 2miesiecy plyta jest dobra ale do oc to mizerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLUFIAR Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 Zauważ że pytanie nie było do Ciebie tylko do kolegi Koli - specjalnie zacytowałem Jego wypowiedź. A ja mam takie 3 nówki BOX (mówię o płytkach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koli Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak mi się udało? Metoda prób i błędów:) Szczerze przyznam, że też miałem problemy, choć zauważyłem je dopiero po czasie gdyż jak wspomniałem pierwsze co ustawiłem to 11x266. Pamięci manual na 800 co dało w rezultacie 1066;) W moim przypadku problem był dziwny - przy dalszych próbach podkręcania nie idzie przy pamięci ustawionej inaczej niż manualnie na 800. Dziwne co? Przy pamięciach powiedzmy na 533 fsb nie dobija nawet do 240.co najdziwniejsze przy ustawieniu na 800 mhz ide stabilnie do fsb 280 i to bez zmiany jakichkolwiek napięć pamięci czy ramu. Tylko, że ram mam wtedy 1120. Jak to jest możliwe przy 1.8v ? Tego to już nie rozumiem działa stabilnie i temperatury eleganckie mimo, że na boxie;) Spróbujcie oc przy pamięci ustawionej manulanie na 800 mhz Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Koli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...