Kipps Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Witam! Po trzech tygodniach grafy na gwarancji serwis stwierdził, że będzie wymiana na nowy. No i idę dziś do sklepu dostaję pudełko z kartą a tu "co to do k**** nędzy jest????" Na pudełku było, że Palit Sonic 7300GT, tak samo jest na naklejkach zarówno na pudełku i na PCB karty :mad2: Co to niby ma być za karta? Jakie to PCB, chcę zrobić V moda, a wcześniejsza karta była na zielonym PCB od Palita 8500GT a teraz ZONC!!!! Ktokolwiek widział i ktokolwiek wie co to za PCB? Help mi pliz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Pytanie - jaka oddales? Bo jesli oddalbym 8500GT (pal licho , ze to nie zaden demon) to na pewno nie zgodzilbym sie na to by mi wcisneli 7300GT. To pomysl sklepu czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipps Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Na gwarancję oddałem Palita Sonica 7300GT ddr3 (zielonego czyli takiego jak na PCB od 8500GT). Jako, że wersja Sonic to miała świetne chłodzenie. A tu takie pitu pitu...mi wcisnęli, co to k**** jest???, w stresie temperatury o 10 stopni większe jak na poprzenim 7300GT!!! Jakieś sugestie co do tego "nowego" PCB od jakiej to karty bo szukam do niej V moda. Edytowane 7 Marca 2008 przez Kipps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Trzeba bylo na wstepie odmowic przyjecia tej karty - towar otrzymany w zamian nie moze byc gorszy od tego, ktory oddales na gware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Oddałeś 7300gt, dostałeś 7300gt. Nie wiem w czym problem, ale z pewnością nie zwalnia Cię on od przestrzegania zasad i umieszczania pytań w stosownym wątku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=185048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Oddałeś 7300gt, dostałeś 7300gt. Nie wiem w czym problem, ale z pewnością nie zwalnia Cię on od przestrzegania zasad i umieszczania pytań w stosownym wątku: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=185048 To, ze nie wiesz w czym problem nie znaczy,ze problemu nie ma. Chlopak dostal inny model karty niz oddal do naprawy, czyli kto probuje go zrobic w bambuko. Tak wiec mam andzieje, ze wiesz juz, w czym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Niby w jaki sposób - karta ma parametry jakie miała a brak v_moda na nią raczej nie podlega reklamacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) To, ze nie wiesz w czym problem nie znaczy,ze problemu nie ma. Chlopak dostal inny model karty niz oddal do naprawy, czyli kto probuje go zrobic w bambuko. Tak wiec mam andzieje, ze wiesz juz, w czym problem.A w czym ta inność sie objawia? :lol2: No tak, karta na innym PCB i już robią w bambuko xD Edytowane 7 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A chlodzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipps Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 w stresie temperatury o 10 stopni większe jak na poprzenim 7300GT!!! Jak się poprzedniej wersji ręką dotykało to karta była zimna (Ati Tool i Riva pokazywały maxymalną temp na rdzeniu w granicach 51stopni), a te to to już po kilku minutach stresu jest dość mocno gorąca (62 stopnie!!!). To chłodzenie to jak dla mnie atrapa!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) A w czym ta inność sie objawia? :lol2: No tak, karta na innym PCB i już robią w bambuko xD Jeżeli kupuje, dajmy na to, XFX 8800GT na czarnym PCB, to chcę takiego mieć. Nie interesuje mnie inny, zielony, różowy - nawet jezeli jest wyżej taktowany. Koniec! i nie ma dyskusji. Jezeli wybrałem kartę z takim a takim chłodzeniem, to takie ma być. Miałeś nie odbierac tej karty, jeśli stwierdziłeś, że Ci nie odpowiada. teraz to juz niestety musztarda po obiedzie, ewentualnie dobra wola sprzedawcy. Edytowane 8 Marca 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Jeżeli kupuje, dajmy na to, XFX 8800GT na czarnym PCB, to chcę takiego mieć. Nie interesuje mnie inny, zielony, różowy - nawet jezeli jest wyżej taktowany. Koniec! i nie ma dyskusji. Jezeli wybrałem kartę z takim a takim chłodzeniem, to takie ma być. Miałeś nie odbierac tej karty, jeśli stwierdziłeś, że Ci nie odpowiada. teraz to juz niestety musztarda po obiedzie, ewentualnie dobra wola sprzedawcy. Daj spokoj, wiadomo, co jest grane. leborg (albo znajomi krolika) pewnie ma sklep... Tyle tematow na forum juz o tym bylo, wyciagi z prawa konsumenckiego, a tu 9 najwieksza gadula na pure, zagladajaca do kazdego tematu, dalej roztacza swoja wizje swiata, w ktorej klient to petent. Az glupio sie robi. A autor tematu niech oddaje karte, chyba, ze juz sie przyzwyczail. Edytowane 8 Marca 2008 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Masz rację :) Edytowane 8 Marca 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Daj spokoj, wiadomo, co jest grane. leborg (albo znajomi krolika) pewnie ma sklep... Tyle tematow na forum juz o tym bylo, wyciagi z prawa konsumenckiego, a tu 9 najwieksza gadula na pure, zagladajaca do kazdego tematu, dalej roztacza swoja wizje swiata, w ktorej klient to petent. Az glupio sie robi. A autor tematu niech oddaje karte, chyba, ze juz sie przyzwyczail. Ale o czym ty do mnie? Tematy które wspominasz dotyczyły wymiany uszkodzonej karty na jakąś słabszą. Tutaj Kipps dostał kartę z takimi samymi parametrami i ją przyjął - czyli musztarda po obiedzie... Pytanie o vmoda raczej nie zasługuje na oddzielny temat. I tak...mam sklep-całą sieć nawet :lol: Edytowane 8 Marca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Jakieś sugestie co do tego "nowego" PCB od jakiej to karty bo szukam do niej V moda. Jak chcesz, to mogę Ci opracować moda lutowanego na kontrolerach. Uderz do mnie na PW, lub napisz tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=124353 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Tak z innej beczki bo za każdym razem jak widze ten temat mam ochote to napisać :) co onzacza +18 w tytule :P Jeżeli jej nie otwierałeś w sklepie to zawsze możesz się pójśc pokłócić hehe, chcoć już chyba będzie za późno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spec-kom Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 miałem kiedyś podobny problem oddałem na gwarancji ATI Asusa x550hm a dostałem x1550 wiec sie nie kłociłem bo poprostu dostałem lepszą ale gorzej później oddać taką na gwarancji :P Ale na szczescie karta chodziła super póki ja nie sprzedałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 W karcie gwarancyjnej powinien byc wpis, na co zostal wymieniony sprzet oddany na serwis - wtedy idziesz z gwarancja i dowodem zakupu pierwszej karty; ew. powinni wystawic nowa karte gwarancyjna. co onzacza +18 w tytulePewnie ostrzezenie przed wulgaryzmami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kernelorg Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Możesz napisać co to za sklep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...