Skocz do zawartości
Kipps

+18:co To Za Wynalazek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po trzech tygodniach grafy na gwarancji serwis stwierdził, że będzie wymiana na nowy.

No i idę dziś do sklepu dostaję pudełko z kartą a tu "co to do k**** nędzy jest????"

Na pudełku było, że Palit Sonic 7300GT, tak samo jest na naklejkach zarówno na pudełku i na PCB karty :mad2:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Co to niby ma być za karta?

Jakie to PCB, chcę zrobić V moda, a wcześniejsza karta była na zielonym PCB od Palita 8500GT a teraz ZONC!!!!

Ktokolwiek widział i ktokolwiek wie co to za PCB?

Help mi pliz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Pytanie - jaka oddales? Bo jesli oddalbym 8500GT (pal licho , ze to nie zaden demon) to na pewno nie zgodzilbym sie na to by mi wcisneli 7300GT. To pomysl sklepu czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na gwarancję oddałem Palita Sonica 7300GT ddr3 (zielonego czyli takiego jak na PCB od 8500GT). Jako, że wersja Sonic to miała świetne chłodzenie. A tu takie pitu pitu...mi wcisnęli, co to k**** jest???, w stresie temperatury o 10 stopni większe jak na poprzenim 7300GT!!!

Jakieś sugestie co do tego "nowego" PCB od jakiej to karty bo szukam do niej V moda.

Edytowane przez Kipps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałeś 7300gt, dostałeś 7300gt.

Nie wiem w czym problem, ale z pewnością nie zwalnia Cię on od przestrzegania zasad i umieszczania pytań w stosownym wątku:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=185048

To, ze nie wiesz w czym problem nie znaczy,ze problemu nie ma. Chlopak dostal inny model karty niz oddal do naprawy, czyli kto probuje go zrobic w bambuko. Tak wiec mam andzieje, ze wiesz juz, w czym problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, ze nie wiesz w czym problem nie znaczy,ze problemu nie ma. Chlopak dostal inny model karty niz oddal do naprawy, czyli kto probuje go zrobic w bambuko. Tak wiec mam andzieje, ze wiesz juz, w czym problem.

A w czym ta inność sie objawia? :lol2:

No tak, karta na innym PCB i już robią w bambuko xD

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w stresie temperatury o 10 stopni większe jak na poprzenim 7300GT!!!

Jak się poprzedniej wersji ręką dotykało to karta była zimna (Ati Tool i Riva pokazywały maxymalną temp na rdzeniu w granicach 51stopni), a te to to już po kilku minutach stresu jest dość mocno gorąca (62 stopnie!!!).

To chłodzenie to jak dla mnie atrapa!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w czym ta inność sie objawia? :lol2:

No tak, karta na innym PCB i już robią w bambuko xD

Jeżeli kupuje, dajmy na to, XFX 8800GT na czarnym PCB, to chcę takiego mieć. Nie interesuje mnie inny, zielony, różowy - nawet jezeli jest wyżej taktowany. Koniec! i nie ma dyskusji. Jezeli wybrałem kartę z takim a takim chłodzeniem, to takie ma być. Miałeś nie odbierac tej karty, jeśli stwierdziłeś, że Ci nie odpowiada. teraz to juz niestety musztarda po obiedzie, ewentualnie dobra wola sprzedawcy.

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli kupuje, dajmy na to, XFX 8800GT na czarnym PCB, to chcę takiego mieć. Nie interesuje mnie inny, zielony, różowy - nawet jezeli jest wyżej taktowany. Koniec! i nie ma dyskusji. Jezeli wybrałem kartę z takim a takim chłodzeniem, to takie ma być. Miałeś nie odbierac tej karty, jeśli stwierdziłeś, że Ci nie odpowiada. teraz to juz niestety musztarda po obiedzie, ewentualnie dobra wola sprzedawcy.

Daj spokoj, wiadomo, co jest grane. leborg (albo znajomi krolika) pewnie ma sklep... Tyle tematow na forum juz o tym bylo, wyciagi z prawa konsumenckiego, a tu 9 najwieksza gadula na pure, zagladajaca do kazdego tematu, dalej roztacza swoja wizje swiata, w ktorej klient to petent. Az glupio sie robi.

A autor tematu niech oddaje karte, chyba, ze juz sie przyzwyczail.

Edytowane przez komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokoj, wiadomo, co jest grane. leborg (albo znajomi krolika) pewnie ma sklep... Tyle tematow na forum juz o tym bylo, wyciagi z prawa konsumenckiego, a tu 9 najwieksza gadula na pure, zagladajaca do kazdego tematu, dalej roztacza swoja wizje swiata, w ktorej klient to petent. Az glupio sie robi.

A autor tematu niech oddaje karte, chyba, ze juz sie przyzwyczail.

Ale o czym ty do mnie?

Tematy które wspominasz dotyczyły wymiany uszkodzonej karty na jakąś słabszą. Tutaj Kipps dostał kartę z takimi samymi parametrami i ją przyjął - czyli musztarda po obiedzie...

Pytanie o vmoda raczej nie zasługuje na oddzielny temat.

I tak...mam sklep-całą sieć nawet :lol:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś sugestie co do tego "nowego" PCB od jakiej to karty bo szukam do niej V moda.

Jak chcesz, to mogę Ci opracować moda lutowanego na kontrolerach.

Uderz do mnie na PW, lub napisz tutaj:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=124353

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z innej beczki bo za każdym razem jak widze ten temat mam ochote to napisać :) co onzacza +18 w tytule :P

Jeżeli jej nie otwierałeś w sklepie to zawsze możesz się pójśc pokłócić hehe, chcoć już chyba będzie za późno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość spec-kom

miałem kiedyś podobny problem

oddałem na gwarancji ATI Asusa x550hm a dostałem x1550 wiec sie nie kłociłem bo poprostu dostałem lepszą

ale gorzej później oddać taką na gwarancji :P

Ale na szczescie karta chodziła super póki ja nie sprzedałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W karcie gwarancyjnej powinien byc wpis, na co zostal wymieniony sprzet oddany na serwis - wtedy idziesz z gwarancja i dowodem zakupu pierwszej karty; ew. powinni wystawic nowa karte gwarancyjna.

co onzacza +18 w tytule

Pewnie ostrzezenie przed wulgaryzmami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi