Skocz do zawartości
moll47u

Nowy killer - AXDA1700DLT3C JIUHB 0309UPMW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj dostałem zamówionego na Allegro procka XP1700+. Oznaczenie AXDA1700DLT3C JIUHB0309UPMW.

Procek jest na prawde swietny. Niestety mam stara płyte glowna (jeszcze na KT133A) ale i tak procek idzie na 12.5 x 140 co daje procka na poziomie XP2100+ :) Wszystko na napieciu 1,5 V.

Co do linka do skryptu sprawdzajacego procesory to sprobuj to:

http://mp3.zonebg.com/cpu/cpu.php

Pozdrawiam

Mozesz sprobowac zmienic mnoznik na procku (zasilaczem jakims potraktowac odpowiednie mostki).

Przy takim procku i chipsecie to az zal tego nie robic.

Na Twoim miejscu sprobowalbym mnoznika 16 lub 17... A jesli sie nie uda to zawsze mozesz wrocic do poprzedniego ustawienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu sprobowalbym mnoznika 16 lub 17... A jesli sie nie uda to zawsze mozesz wrocic do poprzedniego ustawienia.

No tak ale troche obawiam sie przepalania mostków :( Poza tym płyta ma mnoznik max. 15. W wakacje planuje wymiane płyty i pamieci wiec na razie nie ma sensu sie bawic. Tym bardziej ze te 1750 Mhz mi spokojnie wystarcza :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem dzis AXDA1700DLT3C

JIUHB 0308XPMW i idzie na 1,625 na 186x12,5 czyli 2323

moze ktos ma adres do tej wyszukiwarki seriali do athlona ??

U mnie o identycznym oznaczeniu chodził na 2466 przy ale przy 1.8V i grzał się jak cholera :(

To fakt grzeją się jak cholera. Tak samo jak te 2100+ AIUHB. Jednak te z zeszłego roku, nawet JIUGB mniej się grzały... Ale potencjał miały chyba z deczko mniejszy... Heh, teraz mam dwa procki, niedługo może zacznę przygodę z WC i zobaczymy, który z nich będzie lepszy :)

BTW RedNacz jak Ty to robisz, że Twój Volcano 6Cu tak dobrze chłodzi??? Ja wczoraj tak na próbę włożyłem właśnie takiego coolerka, ale z wiatraczkiem 7300rpm ;) i bardzo szybko i idle doszło do 50 stopni 8O 8O 8O

Ja mam 6CU+..... czyli ten co ma 7600RPM....

open buda....

tak bdw to takie extremy jak np. 2489Mhz które zrobilem ostatnio.. to byla open buda i open okno.... zima cooling system...

normalnie jak mam go na 2800+ to idzie ok 45 z otwarta buda i 48-49 z zamknieta...

ale staram sie go nie krecic bo ponad wszystko kocham cisze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale troche obawiam sie przepalania mostków :( Poza tym płyta ma mnoznik max. 15. W wakacje planuje wymiane płyty i pamieci wiec na razie nie ma sensu sie bawic. Tym bardziej ze te 1750 Mhz mi spokojnie wystarcza :)

Pozdrawiam

Moja plyta obsluguje mnozniki do 16, a nawet 20 na niej dziala wiec to nie jest chyba problemem. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja plyta obsluguje mnozniki do 16, a nawet 20 na niej dziala wiec to nie jest chyba problemem. 8)

Sorry za lamerskie pytanie ale jak to mozliwe? Przepalajac mostki ustawiasz sobie jakis mnoznik czy odblokowujesz go bardziej niz te 12,5 ?

I gdzie ewentualnie mógłbym znaleźć opis, ktore mostki przerwac?

Pozdarwiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ocinside.de/html/workshop/socke...d_painting.html

U mnie to dziala tak, ze mam teraz mnoznik 18 ustawiony (czyli 17.5/18 ). Ustawiam w biosie mnoznik 9.5 i po prostu 9.5 dziala jako 18. Jesli ustawie inny to plyta sie wlacza z najwyzszym mozliwym dostepnym w biosie, czyli w moim przypadku 16x.

Ponizej na forum jest watek, gdzie masz dokladnie opisane przepalanie mostkow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shit.....akurat na mostkach L3 mam nalepke (bedziewie jedno) z numerem seryjnym procesora (podstawa do ewentualnej reklamacji). Kurde z doswiadczenia wiem ze te nalepki nie schodza łatwo.

A z ciekawosci zobacze co bedzie jak dam dzisiaj mnoznik 15...pewnie nic to nie da i tak ustawi maksymalnie 12,5 ale sprawdzic warto.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shit.....akurat na mostkach L3 mam nalepke (bedziewie jedno) z numerem seryjnym procesora (podstawa do ewentualnej reklamacji). Kurde z doswiadczenia wiem ze te nalepki nie schodza łatwo. 

A z ciekawosci zobacze co bedzie jak dam dzisiaj mnoznik 15...pewnie nic to nie da i tak ustawi maksymalnie 12,5 ale sprawdzic warto.

Pozdrawiam

Jak dasz 15 to plyta ustawi zapewne mnoznik na 7x.

Ja nie mialem nalepki na L3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...